Pagina in constructie..

Bine ati venit!

 

Hungry Online

 

Reclama ta

Pentru detalii: mihaela@virtualarad.net

Tulburarile de alimentatie

Introducere

In aceste pagini, voi incerca sa duc la cunostinta cat mai multor persoane gravitatea tulburariilor de alimentatie si sa ajut, pe cat posibil, persoanele care sufera de bulimie sau anorexie si persoanele care au in cercul lor de cunostinte, persoane afectate.

Aceste tulburari nevrotice nu trebuie ignorate.

Eu nu sunt medic si nu posed multe cunostinte despre aceste afectiuni, tot ce pot sa ofer, este ceea ce nu primesc majoritatea persoanelor care se afla in astfel de situatii, si anume SPRIJIN.

Aici vei gasi destule informatii despre bulimie si anorexie pentru a-ti putea forma primele impresii despre aceste afectiuni.

In comparatie cu vremurile de altadata majoritatea oamenilor din vremea noastra nu mai sunt nevoiti sa-si faca griji daca au suficienta mancare pentru a supravietui. Chiar din contra, multora le este frica sa consume mai mult decat este necesar. Ei studiaza, controleaza si isi franeaza comportamentul alimentar pentru a slabi sau macar pentru a-si pastra greutatea normala.
Raspunzatoare de aceasta situatie nu este neaparat aspiratia la sanatate, ci in multe cazuri un ideal al fizicului exagerat de redus. Exemple din moda si mass-media te lasa in crezul ca doar persoanele suple sau chiar foarte slabe sunt intr-adevar frumoase.
La persoanele care se ghideaza dupa aceste exemple si investesc mult efort in controlarea comportamentului alimentar, o minora abatere de la idealul fizic bine stabilit poate provoca adevarate stari de disperare si/sau panica.
Oricare cura de slabire poate fi inceputul unei dereglari ale comportamentului alimentar!

Alimentatia isi pierde normalitatea. Diete, posturi, delimitarea alimentelor pe categorii „interzise”, sport excesiv si chiar purgativele devin la ordinea zilei. Dupa doar cateva saptamani poate o simpla restrictie de la mancare sa devina o serioasa perturbare. Toate gandurile se invart in jurul aceluiasi subiect: slabirea, tot mai multe mese sunt ignorate din frica de ingrasare, respectul fata de sine devine dependent de kilograme si de propria silueta.
Nu doar starea de spirit are de suferit ci si corpul sufera unele schimbari. Apar dereglari serioase ale metabolismului, dereglari hormonale, sentimentul de foame si satietate dispare. Pot aparea pofte exagerate de mancare (foame de lup) si excese de mancare, care la fel vor cauza mustrari de constiinta si frica de ingrasare.
Perceptia propriului corp de-asemenea se deregleaza astfel incat multe dintre persoanele cu perturbari ale comportamentului alimentar se vor simti mult mai plinute sau grase decat sunt in realitate, chiar daca au o greutate normala sau chiar subnormala. Dupa scurt timp acest cerc vicios devine aproape imposibil de stopat. Consecintele sunt inevitabile astfel ca apar grave perturbari alimentare precum anorexie (Anorexia nervosa) sau bulimie (Bulimia nervosa). Aceste boli au adesea urmari grave pentru cei afecati si familiile lor.

Actuala evolutie a psihoterapiei ofera insa ocazia de a fi optimist. Specialistii considera ca prin cadrele calificate pentru astfel de cazuri pot fi tratate si cele mai severe cazurile ale dereglarilor de comortament alimentar. Chiar daca stim cu totii ca in Romania aceste boli nu sunt recunoscute, experienta mea da sperante si celor din tara, cu multa ambitie, speranta si strictete pot fi vindcate cazuri grave. Celor care isi permit sedinte de terapie, le recomand sa le urmeze deoarece orice ajutor poate usura calea spre o insanatosire. Cel mai important lucru este sa vorbesti, sa-ti descari sentimentele pentru a evita groaznicele si negrele stari de depresie care par sa-ti inece sufletul. De aceea te indemn sa vorbesti... aici in forumul de discutii in care nu vei fi judecat si nici discriminat pentru ceea ce te stapaneste.

Te poti inregistra pentru a deveni un membru activ al forumului acestui site unde vei putea discuta liber si nestingherit, sau ramanei vizitator si vei putea citi toate discutiile purtate acolo.

Daca doresti sa devii membru al forumului, un forum activ si interesant, in care poti publica mesaje si sa beneficiezi de unele drepturi in forum, te poti informa aici cum si ce trebuie sa faci pentru a te inscrie.

Daca doresti sa-mi transmiti un mesaj, sa te informezi despre acest site sau despre forumul site-ului, poti scrie aici, in forum, fara a te inregistra.

Observatie

Inainte de a citi continutul site-ului Hungry Online, va rog sa luati in considerare ca datele furnizate au scop strict informational, nu pot inlocui sfatul cadrului medical si nici tratamentul. In cazul in care aceste informatii determina sa credeti ca d-vstra (sau altcineva) prezentati simptome de tulburari de alimentatie, va rog ca inainte de-a lua vreo masura in acest sens, sa apelati la sfatul medicului de familie.

Chestionar

Care este motivul pentru care vizitati site-ul Hungry Online?

am tulburari de alimentatie (TA)

cred ca am bulimie/ anorexie/ binge eating

caut informatii despre TA

cineva apropiat are TA

banuiesc pe cineva ca ar avea TA

am nimerit aici din intamplare

cautam o dieta si am nimerit aici

doar din pura curiozitate

  

Free polls from Pollhost.com

Sfaturi

...urmeaza

Stiati ca?

 ...urmeaza