Stiri din Arad

 

5 Aprilie 1998

Ministrul apararii a vizitat unitatea militara din Gai care va adaposti batalionul mixt romano-maghiar. Referitor la expunerea colonelului Moise Iercosan privind particularitatile unitatii pe care o va conduce a apreciat ca "este cel mai bun lucru care se putea face pentru stabilitatea in regiune". De asemenea , domnia sa a mai spus ca lipsa banilor pentru armata este una din marile probleme, dar nu o tragedie. Programul vizitei ministrului apararii a cuprins si o vizita la unitatea din Subcetate, unde a fost insotit de Gheorghe Neamtiu, prefectul Aradului si deputatii PNTCD, Radu Ghidau si Mihai Calimente.

In cadrul intalnirii de ieri dintre reprezentantii producatorilor de grau, ai cumparatorilor din tara si strainatate, ai exportatorilor, ai Institutului de Economie Agrara  si conducerea Ministerului Agriculturii si Alimentatiei pretul de referinta al graului de panificatie, a fost stabilit pentru 1998, a fost stabilit la 130 dolari/tona. Pretul estimat de 1300 lei/kg va conduce la un pret al painii dupa noua recolta, de 1600 lei, pret calculat fara a considera si alti factori de influienta cum ar fi ridicarea preturilor la transport sau energie.

Miercuri in jurul orei 10, in prezenta d-nei Maria Mitra, presedintele Casei Teritoriale a Cooperativelor de Credit Arad, a avut loc inaugurarea  agentiei  din Felnac, a acestei banci.

Ieri "Automobil Clubul Roman", filiala Arad a sarbatorit "Ziua Automobilistului". Manifestarea a inceput cu o defilare a autoturismelor din dotare, dupa care la "Clubul Presei" a avut loc reuniunea largita a Consiliului de administratiei a filialei Arad. Cu aceasta ocazie dl Victor Jucu directorul filialei Arad a vorbit despre insemnatatea zilei, trecand succint in revista evolutia istorica a ACR din zona Aradului.

Ieri in jurul orei 14 a ajuns la Arad, cu cursa de Verona, presedintele F.C. UTA d-l Roberto Pasini. Asteptat  la aeroport de o armata de ziaristi, signor Pasini a organizat o conferinta de presa, fiind insotit de de domnii Angelo Gandolfi, director al firmei Errea si Mauro Denti consultant al unor firme italiene, dornic sa initieze o serie de afaceri in orasul nostru.  

In cadrul Asociatiei de binefacere "Europa pentru Europa" astazi are loc la sala sporturilor "Victoria" din Arad, Campionatul National de Karate Kyocushin rezervat urmatoarelor categorii de sportivi : seniori, senioare - open si juniori - Kata.

Cenaclul de arta plastica "Ion Andreescu" invita iubitorii de frumos luni, 6 aprilie, orele 17, la sala "Forum", la vernisajul expozitiei in care expune cele mai recente dintre lucrarile sale, pictorita Carmen Jida-Roitan.           


4 Aprilie 1998

Intrucat nici pana la ora actuala nu se stie unde se afla Primarul Dumitru Branc, Ziarul "Adevarul" reinoieste oferta de a oferi suma de un milion de lei celui care furnizeaza informatia care duce la gasirea acestuia. Premiul in cauza, daca va fi revendicat, va fi oferit chiar si politistilor care vor da de el.

Surse oficiale din PD, declara ca s-a ajuns la la o intelegere cu conducerea  PDAR-ului, acestia urmand sa discute cu ceilalti membri din teritoriu, pentru a face jonctiunea cu Partidul Democrat. Agrarienii aradeni daca vor intra in numar mare in PD, cu oamenii lor "grei", adica primarii si consilierii din judet vor primi unul sau doua posturi de vicepresedinti.

Facultatea de Drept a Universitatii de Vest "Vasile Goldis"a solicitat acreditarea definitiva, care va asigura facultatii toate drepturile, absolventii urmand sa sustina examenele de licenta in Arad. Aceasta va fi vizitata  in zilele de 7-8 aprilie a.c.de o Comisie a Consiliului National de Evaluare si Acreditare Academica si Ministerul Educatiei Nationale.

Teatrul de Stat Arad gazduieste sambata 4 aprilie 1998, ora 18, pe scena  aradeana premiera spectacolului "Peer Gynt" de Ibsen, o montare de amploare care a necesitat un apreciabil volum de munca, si care reprezinta a patra premiera teatrala aradeana din acest an.


3 Aprilie 1998

Recent au reinceput tratativele cu firma germana Dräxlmaier,care are intentia sa construiasca in Arad,o fabrica de cablaje electronice pentru autoturisme. Aceasta fabrica ar urma sa ofere aproximativ 2000 de locuri de munca.

Din 1996, judetul nostru colaboreaza cu guvernul danez in vederea reabilitarii si modificarii statiei de epurare si a celor de pompare din oras. Colaborarea s-a materializat abia acum, cand prima donatie de utilaje si instalatii necesare a ajuns la Arad, mai precis la Regia Apa-Canal. Investitia in valoare de 1,7 milioane coroane daneze (aproape 2 miliarde de lei), reprezinta 15 pompe cu instalatii aferente atat hidraulice cat si electrice care vor duce la cresterea calitatii apei in Arad.

Biroul Forta de Munca si Somaj din cadrul Directiei Generale de Munca si Protectie Sociala a initiat un program de masuri active pentru combterea somajului. Costul programului va fi de 480000$ si va fi sponzorizat de Banca Mondiala. Prin noul program de combatere a somajului 500 de someri vor avea  locuri de munca.

In cursul zilei de ieri, 1 aprilie, la primaria Arad a fost depusa o noua cerere de concediu pe numele primarului Dumitru Branc. Acesta a solicitat sa-i fie acordate inca 10 zile de concediu de odihna. Mentionam ca in urma acuzatiei de coruptie, la sfarsitul saptamanii trecute, Corpul de Control al Guvernului prin Departamentul Administratiei Publice locale a fost prezent in Arad, cu o echipa care  a verificat hotarari emise de Consiliul Municipal si semnate de primarul D.Branc. Pana in prezent Corpul de Control nu a prezentat nimanui concluziile sale.

La Bucuresti au continuat, in sala BNR, campionatele nationale individuale la tenis de masa si, odata cu ele, rezultatele prestigioase ale Getei Cojocaru-Olaru, care a obtinut trei medalii. Felicitari Geta !

In spatiul generos al Galeriei Nationale de Arta "Delta", a avut loc o expozitie personala a plasticianei Aculina Strasnei Popa care s-a decis sa revina dupa o "tacere" de cinci ani. Expozitia va putea fi vizitata pana la 20 aprilie. Se pot admira inconfundabilele ei lucrari in ulei, pastel si tus.


Arhiva

Ati pierdut o stire importanta? Nici o problema! Consultati arhiva stirilor "Virtual Arad".


Stiri compilate si redactate de Gheorge Puterity.