LinkExchange Member Free Home Pages at GeoCities

title

Fa un click pe mine pentru a citi stirea pe larg! PE SCURT:  


11 iulie 1998

Dupa cateva luni de tratative, in cursul zilei de ieri, Centrul de Mediere a Muncii Arad a reusit sa semneze un contract de colaborare cu firma West Trade Oz Link Romania. Gratie acestui contract, aradenii vor putea sa obtina legal locuri de munca in strainatate, mai precis in Anglia, Canada, Noua Zelanda. Sunt solicitate persoane cu studii superioare, mai precis, ingineri si economisti. Centrul de Mediere a Muncii va face preselectia persoanelor care doresc sa lucreze in aceste tari., iar in cazul in care vor fi angajati, acestora le va fi asigurata primirea vizei si evident intocmirea unui contract de munca. Varsta maxima a persoanelor care pot solicita obtinerea unor astfel de locuri este de 42 de ani.

Seria de vizite externe, programata de Consiliul Local Municipal pentru aceata luna, a inceput ieri prin plecarea, spre Italia si Elvetia, a primarului Valentin Neamt, insotit de directorul Directiei Tehnice a Primariei, Sorin Bondoc. La invitatia concernului multinational "THERMOSELECT" (o reprezentanta in RFG), timp de o saptamana, cei doi delegati vor vedea la lucru un nou tip de instalatie de incinerare a deseurilor. Pretul acesteia este destul de "piperat", 110 milioane de franci elvetieni, insa firma producatoare considera ca va reusi sa impuna acest proiect - pilot pentru Europa de Est - in fata organizatiilor financiare ale Comunitatii Europene, in scopul obtinerii unei finantari din Occident. Cu alte cuvinte exista posibilitatea ca un incinerator sa fie instalat in Arad fara ca municipalitatea sa cheltuie vreun ban, urmand ca producatorul sa-si recupereze banii ulterior, pe parcursul functionarii instalatiei. Aceasta deplasare a fost avizata abia joi, in sedinta CLM, dupa indelungi discutii-purtate cu "samburele suspiciunii" pe masa-consilierilor municipali fiindu-le necesare circa 40 de minute pentru a da, in final, "unda verde" expeditiei italo-elvetiene (Un punct de vedere critic fata de sistemul de incinerare Thermoselec (GE); un rezumat Greenpeace al sistemelor de incinerare (EN), un document despre eficienta sistemului Thermoselect (IT) ).

De cand municipalitatea noastra participa la intrunirile Parteneriatului ECOS OUVERTURE, cu scopul de a gasi colaboratori externi cu potenta financiara, tot mai multi investitori straini se arata interesati de Arad. In acest sens, cu scopul de a obtine cat mai multe informatii despre orasul nostru, in aceasta saptamana Aradul a fost vizitat de o reprezentanta a filialei din Romania a firmei britanice "KPMG", specializata in consultanta manageriala. Astfel, datele culese de doamna Madalina Moraru vor fi transmise firmei "LUCAS WIRIENN", cu sediul la Londra si care s-a aratat interesata de oportunitatile oferite de Arad in vederea unor viitoare investitii, cum ar fi - pentru inceput - infiintarea unei fabrici producatoare de piese de schimb pentru masini.

Seful Biroului de Politie din Santana, maiorul Sabin Tuduce, a fost destituit din functie, prin ordin al sefului IJP Arad, col. Mihai Stoica. Maiorul Tuduce a ocupat acest post timp de 11 ani. Acestuia i s-a comunicat ca a fost eliberat din functie pentru "slabe performante profesionale si disfunctionalitati in sistemul relational cu autoritatile publice locale". Pana se va proceda la o noua numire, sef al Politiei din comina Santana a fost numit lt. Alexandru Cuciula. Locuitorii Santanei sustin ca destituirea sefului de Post s-a produs in urma neintelegerilor existente intre acesta si primarul comunei, Constantin Ciurel. Numele care se vehiculeaza pentru ocuparea functiei de sef de Post la Santana este acela al maiorului Adrian Mihalascu, care activeaza, in prezent, in cadrul departamentului Judiciar al IJP Arad. Maiorul Sabin Tuduce se afla de doua zile in concediu de odihna. Dumnealui nu a dorit sa comenteze destituirea sa in nici un fel, declarand ca doar se gandeste la pasii pe care ii are de facut in continuare.

Din totalul de 89 de hectare de spatii verzi, cat are Aradul, cu fondurile obtinute de la buget nu pot fi intretinute decat 50 de hectare si acestea la un nivel minim. Tot din acest motiv, anul acesta nu a fost posibila intretinerea zonei verzi din centrul Aradului, fiind aplicate doar doua cosmetizari modeste. Se incearca recultivarea castanilor in anumite zone ale orasului, pentru ca arborii predominanti din Arad sunt teii, salcamii si plopii. S-a reusit schimbarea in totalitate a bancilor din parcul Padurice, dar nu se stie cat vor rezista acestea "atacurilor" bandelor de "aurolaci". A existat la un moment dat un proiect de cultivare a magnoliilor in parcurile aradene, insa miscarea nu s-a dovedit inspirata, datorita faptului ca aceste plante nu rezista la vanturi puternice


10 iulie 1998

Recent la Szeged s-a desfasurat sedinta Forumului Presedintilor Euroregiunii Dunare-Cris-Mures-Tisa. Judetul Arad a fost reprezentat de Romulus Tasca - vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad si Lucian Atanasiu director in cadrul aceleiasi institutii. In cadrul sedintei de la Szeged a fost aprobat regulamentul de organizare si functionare a grupurilor de lucru ale Euroregiunii Dunare-Cris-Mures-Tisa astfel incat toate organele de lucru si regulamentele necesare functionarii fiind aprobate, aceasta euroregiune poate sa inceapa efectiv sa functioneze. Probleme deosebite s-au ridicat in cazul finantarii intocmirii planului strategic al Euroregiunii Dunare-Cris-Mures-Tisa. In final s-a convenit sa se solicite la Bruxeles finantarea lui prin programul CREDO. In urma discutiilor purtate s-a desprins concluzia ca noua putere de la Budapesta agreaza euroregiunile si va include in programul de guvernare sprijinirea unor astfel de colaborari.

Ieri, la Consiuliul Judetean Arad a fost organizata o conferinta de presa, in cadrul careia a fost invitata d-na Pompilia Szelner - consilier judetean. Domnia-sa a participat zilele trecute la sedinta Grupului de Strategie ARE, ce s-au desfasurat la Bruxeles. In cadrul acestor intalniri s-a luat in discutie raportul financiar al ARE, in urma analizarii lui s-a concluzionat ca ARE nu se face vinovata de gestiunea defectuoasa a fondurilor din cadrul programului PARTE 1. De asemenea, s-a discutat programul Adunarii Generale ARE in cadrul careia se vor efectua si alegeri, ce se va desfasura la inceputul lunii decembrie la Linz (Austria). S-a mai convenit apoi ca in locul discursurilor sterile, sa se desfasoare mese rotunde in cadrul carora toti participantii sa aiba posibilitatea sa-si prezinte problemele personalitatilor de marca ce vor participa la aceasta intrunire. La inceputul lunii octombrie, membrii Biroului executiv ARE se vor intalni, incadrul unei sedinte de lucru, la Arad. Exista propunerea ca imediat dupa terminarea acestei sedinte "Caravana regionalismului" sa porneasca de la Arad.

Uniunea Sarbilor din Romania si Inspectoratul de cultura al judetului Arad organizeaza in perioada 10-12 iulie 1998, "Zilele Culturii Sarbe". Programul cuprinde: VINERI - Serata culturala "Cantecul si jocul in traditia sarbeasca" (orele 19) SAMBATA - Vernisajul expozitiei de pictura, desene si sculptura a Excelentei sale dr. Desimir Jevtici, ambasadorul R. F. Iugoslavia la Bucuresti (Sala Clio, orele 11); Cenaclu literar international cu participarea scriitorilor de limba sarba din Romania si din toate continentele (sala festiva a Palatului Administrativ- orele 14); DUMINICA - Sfanta Liturghie a hramului bisericii ortodoxe sarbe (orele 10); "Taierea colacului" urmata de un spectacol folcloric sarbesc si balul traditional (orele 17).

In perioada 10-15 iulie 1998, judetul Arad va primi vizita d-lui Fernando Lozano Hernando, director al Institutului de Relatii Europene , regiunea Baleare, Spania si presedinte al Subcomisiei de Turism din cadrul Comisiei Rergiunilor Periferice Maritime -ARE. (Adunarea Regiunilor Europene). Fernando Lozano Henando efectueaza o vizita oficiala, raspunzand astfel invitatiei lansate de catre delegatia Consiliului Judetean Arad, in cadrul Conferintei C.R.P.M. a Adunarii Regiunilor Europei desfasuirate la Luisiana in perioada 17- 22 iunie 1998. Delegatia aradeana, ce a participat la conferinta, prin domnii Cristian Andreica - consilier judetean si presedinte al comisiei de turismdin cadrul Consiliului Judetean Arad, Radu Blaga- sef birou Promovare Turism si Claudiu Cernea -sef birou Relatii Externe au prezentat Subcomisiei ARE- Turism potentialul de caredispune judetul, propunand in acelas timp, o serie de cai de colaborare in sensul promovarii conceptului de dezvoltare turistica durabila. Vizita d-lui Fernando Lozano Hernando, are deci un scop bine declarat: cunoasterea potentialului turistic aradean si stabilirea modalitatilor de colaboraredintre judetul Arad si ARE in domeniul turismului.. Aceasta pregateste viitoarea vizita a presedintelui Guvernului autonom si a ministrului Turismului Regiunii Baleare la Arad, in toamna acestui an, subliniind in plus importanta pe care partenerii ARE o acorda cu membrii ARE din tarile Europei Centrale si de Est, in speta, cu judetul Arad.

La Campionatele Nationale de box de la Targu Mures, destinate sportivilor nascuti in anul 1985, un reprezentant al Aradului, Ciprian Bradean, de la C.S.ASTRA, a obtinut o performanta deosebita. Antrenat de Vasile Vancea si Stefan Stefana, boxerul nostru s-a clasat pe locul I la categoria 42 kg, devenind campion al Romaniei si, totodata, a fost ales de organizatori drept cel mai tehnic concurent al intregii manifestari.


9 iulie 1998

Se aude ca astazi va avea loc la Primaria municipiului Arad o sedinta extraordinara. De ce extraordinara ? Nu stim, dar stim ca se vor discuta aprins punctele la ordinea de zi care nu au fost aprobate in alte sedinte - se va discuta planul urbanistic de detaliu statie distributie carburanti Avanti-2 si deplasarea unei delegatii a Consiliului Local Municipal Arad in Italia si Elvetia, o alta deplasare in Marea Britanie, alta in Germania si multe altele in Ungaria. Greu e sa muncesti asa mult! O singura intrebare: De ce atata discretie in publicarea in mass-media aradeana a ordinei de zi a asa zisei sedinte extraordinare? Nu de alta, dar contribuabilii ar trebui sa stie pe unde merg "alesii" si cu ce vin.

Din cauza unor reparatii capitale, hotarate de SNCFR Bucuresti, podul CFR va fi inchis , circulatia trenurilor urmand a fi deviata pe alte rute, unele dintre trenuri fiind scoase din circulatie. Seful statie CFR, domnul Stefan Lody, ne-a declarat ca acest lucru "este, deocamdata, doar probabil, deoarece inca nu s-a hotarat definitiv". Intr-adevar, Podul CFR are nevoie de niste reparatii "in profunzime" , vechimea lui fiind destul de inaintata.Din estimari reiese ca se vor cheltui cu reparatiile podului miliarde de lei, bani asigurat din bugetul SNCFR.

Cei trei angajati de la Circa Sanitar-Veterinara din Chisineu-Cris au de lucru, chiar daca acestia nu isi desfasoara activitatea intr-un oras prea mare. "Noi avem grija de apararea sanatatii animalelor - declara Pavel Bodea, medic veterinar la aceasta Circa - insa cazuistica noastra nu este prea bogata. Nu ne confruntam cu probleme majore in activitatea noastra". Pe langa obisnuitele tratamente ale animalelor, Circa se mai ocupa si cu efectuarea de controale tematice privind calitatea produselor alimentare. In ultimele luni ni au fost aplicate decat patru sanctiuni in valoare de 1.200.000 de lei. In ceea ce priveste numarul consultatiilor, au fost inregistrate 50-70 de cazuri de animale bolnave, cazuri care nu au ridicat nici un fel de probleme.

De la inceputul lunii viitoare in municipiul Arad vor cicula 15 autobuze Renault, care au fost inchiriate de Compania de Transport Public de la o companie similara din Franta. Contractul de inchiriere al autobuzelor s-a facut pe o perioada de trei ani si este considerat de conducerea CTPA, ca fiind deosebit de avantajos. Directorul CTPA, ing. Radu Torsin ne-a precizat ca autobuzele Renault au un consum redus de combustibil, respectiv 22 de litrii la suta de kilometri, fata de autobuzele din dotarea Companiei aradene care consuma peste 35 de litri la suta de km. Radu Torsin apreciaza ca o treime din costul de inchiriere al autobuzelor va fi acoperit numai prin economisirea de combustibil. Directorul CTPA spune ca inchirierea masinilor este cea mai buna solutie de moment, avand in vedere ca nu sunt bani pentru masini noi. Un autobuz romanesc- care este cu mult sub nivelul autobuzelor franceze, chiar daca acestea sun folosite- costa peste 500 milioane de lei, ceea ce inseamna ca 15 autobuze noi ar costa 7,5 miliarde de lei. Pretul total de inchiriere costa circa 60 de milioane de lei pe luna. Autobuzele vor sosi in Aradin cursul zilei de sambata, urmand ca in zilele urmatoare ele sa fie inscrise in circulatie.

Un numar de 70 de sate si comune din judetul Arad au ramas fara curent electric in urma furtunii din timpul noptii, iar trei sunt deconectate partial de la reteaua electrica, a delarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, directorul RENEL Arad, inginer Cornel Seceanschi. Cele mai afectate in judet sunt satele si comunele de pe Valea Muresului : Savarsin, Toc, Ilteu, Petris, Capalnas, Valea Mare, Bulci, Batuta, Capruta, Conop, Barzava, Varadia, Odvos, Ususau, Milova, Bata, Birchis, Soimos. La Savarsin, vantul a doborat copacii, circulatia pe drumul dinspre Faget spre Savarsin a fost ingreunata din cauza copacilor cazuti pe sosea. De asemenea, in aceiasi zona, liniile telefonice nu functioneaza, iar la Bata furtuna a smuls tigle si placi de azbociment de pe cladiri.


8 iulie 1998

La numai cateva zile de la inundatiile provocate in Arad de revarsarea Muresului, meteorologii avertizeaza ca in urmatoarele zile vestul si nordul tarii va fi afectat, din nou, de ploi abundente care vor duce la cresteri ale nivelurilor raurilor si cursurilor de apa. De la Comisia judeteana de aparare impotriva dezastrelor am aflat ca in judetul nostru ploile vor avea caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi 50 de litri pe metru patrat, in decurs de numai 24 de ore. Dispecerul de serviciu din cadrul Exploatarii Lucrarilor Hidrotehnice Arad ne-a informat ca pana spre sfarsitul saptamanii vremea va fi mai mult instabila si racoroasa, cerul va prezenta innourari acentuate si vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice. In unele localitati este posibil sa cada si grindina. Potrivit prognozei hidrologice debitele vor creste semnificativ, fiind posibil sa se inregistreze depasiri ale cotelor de aparare. Recentele inundatii din judetul nostru au provocat pagube de peste 70 de miliarde de lei, fiind afectate circa 23000 de hectare de terenuri agricole, 5000 de hectare de paduri si peste 250 de gospodarii.

Astazi este Ziua Politiei. Ca in fiecare an politistii isi vor sarbatori ziua printr-o adunare festiva, in cadrul careia cei mai merituosi vor fi avansati in grad, dupa cum urmeaza: 60 de subofiteri si 12 ofiteri vor fi avansati in grad inainte de termen. Politistii vor depune coroane de flori la monumentul colegilor lor cazuti in Revolutie. De asemenea, la ora 12,00, conducerea IJP Arad va oferii un cocteil personalitatilor aradene si colaboratorilor. In acest an, politistii sarbatoresc implinirea a 69 de ani de cand Parlamentul a votat prima lege de organizare si functionare a Politiei Moderne in tara reintregita. Le uram si noi politistilor aradeni multa sanatate si succese in munca.

Pe adresa Inspectoratului Scolar Judetean Arad au sosit pana ieri dupa amiaza 117 contestatii la BAC ´98 si se pare ca numarul lor se va opri aici. In orice caz aceasta reprezita mai putin de jumatate din totalul celor adresate comisiilor de bacalaureat de la unitatile scolare aradene unde a fost organizata editia din acest an. Contrar tutuiror asteptarilor, nici numarul celor depuse in licee nu s-au constituit in "avalansa". In consecinta , rezultatul contestatiilor va putea fi cunoscut, probabil, inainte de 11 iulie data limita a rezolvarii lor. De astazi, de la ora 9,30, comisia judeteana de contestatii isi intra asadar "in mana".

Din aceasta luna Directia Regionala Vamala Arad are un nou director. Dupa cum am fost informati acesta este Stefan Rabotca si vine la conducerea Regionalei din cadrul Garzii Financiare unde a avut functia de inspector. El a fost numit dupa sustinerea unui examen, in urma cu catava vreme, afirma surse din cadrul Directiei Vamale. Stefan Rabotca este, dupa cum se pare, de orientare liberala, fiind membru PNL. Desi numirea poarta data de 1 iulie, la data respectiva schimbarea nu era certa. Nu se cunosc (inca) motivele exacte pentru care s-a facut aceasta schimbare la varf, in cadrul Directiei Regionale Vamale Arad, dar se pare ca ea nu se datoreaza unor abateri de care s-ar fi putut face vinovata fosta conducere. Fostul director, Camelia Popescu ocupa in prezent functia de sef al Vamii Turnu.

Astazi are loc in Arad deschiderea oficiala a celui de-al 14-lea magazin din cadrul retelei de magazine "INA CENTER" . In Romania, astfel de magazine mai exista in Bucuresti, Timisoara, Oradea, Brasov, Iasi, Craiova, Galati, Ploiesti, Sinaia, ele gazduind produsele celebrelor firme Christian Dior, Kenzo, Boucheron, Montana, Salvador Dali. Festivitatea de inaugurare va avea loc cu incepere de la ora 16,30 de pe Bulevardul Revolutiei nr. 35, unde, dupa cum ne-a precizat gazda acestuia Anisoara Crainic, se va taia panglica inaugurala in prezenta unor inalti reprezentanti ai firmei "Christian Dior" si ai companiei "Ina International" precum si a unor notabilitati locale de prim rang. Inaugurarea va fi urmata de un cocktail la etajul XII al Hotelului Astoria.


7 iulie 1998

La inceputul lunii octombrie a acestui an va avea loc, la Arad, un simpozion care-i va reuni pe toti Ministri de Justitie ai Europei. In calitate de gazda, Aradul a inceput unele lucrari de renovare in incinta Tribunalului Judetean, pentru o mai buna desfasurare a acestui simpozion. Intrebandu-l pe domnul Horia Oprean, presedintele Tribunalului Arad, despre acest eveniment, dumnealui ne-a spus ca momentan nu poate sa ne furnizeze mai multe informatii deoarece amanuntele nu au fost date oficial.

Sub egida " Cultura fara frontiere", comuna Barsa a fost, timp de doua zile, gazda Asociatiei Cultural-Artistice Abrasevici, din Smederevska Palanka- Iugoslavia (orasel situat langa Belgrad, ce numara 30.000 de locuitori). Tinerii artisti sarbi au fost impresionati de ospitalitatea barsanilor. Duminica seara la orele 19,00, a avut loc la Barsa spectacolul comun romano- sarb. Manifestarea fiind constituita pe baza de reciprocitate, artistii din Barsa au ocazia sa sustina spectacole la Smederevska Palanka, in luna septembrie.

La sfarsitul saptamanii trecute, a fost primita la Prefectura Arad, o delegatie din componenta careia a facut parte un raportor al programelor PHARE pentru Romania, un expert tehnic al Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti si loctiitorul comandantului Comandamentului Protectiei Civile, general de brigada Maftei Rosca. Obiectivul vizitei la Arad, a delegatiei sus amintite, l-a constituit observarea la fata locului a consecintelor inundatiilor din luna precedenta care s-au abatut si asupra unor localitati din judetul nostru, in vederea promovarii unor investitii care sa atenueze efectul inundatiilor.

In cadrul conferintei de presa a PNL de ieri, de la ora 17 dl. Sever Puia, presedinte al FPS Arad, a declarat ca in Arad nu se poate face privatizarea unor intreprinderi di cauza incetinelii cu care lucreaza "centrul". Domnia-sa a spus ca exista deja documentatii in mai multe cazuri, insa nu se poate face nimic, din cauza centrului. Au fost de asemenea prezentate hotararile unltimului Consiliu National al PNL. Am mai aflat: o romanca din SUA doneaza 150 de milioane! Conducerea PNL a fost mandatata de catre d-na Cornelia Bodea, cetateanca americana de origine romana, sa anunte donarea a 150 milioane de lei pentru construirea unei biserici ortodoxe in perimetrul Spitalului Judetean. PL nu mai exista! Cristian Andreica , fost presedinte al PL, rezultat din fuziunea PNL-CD cu PL´93, ne-a pus la curent cu hotararea Consiliului National al PL di 4 aprilie, conform careia PL nu mai exista, pentru ca fuzioneaza prin absortie cu PNL. De remarcat ca dl. Cristian Andreica a fost primul presedinte de organizatie judeteana din tara care a hotarat fuzionarea cu PNL.

Miercuri 8 iulie 1998, orele 17 va avea loc, la Sala "FORUM", vernisajul expozitiei inedite de tablouri din plante si flori naturale presate a doamnei Maria Sutac. Prezinta scriitorul Florin Banescu, prof. Dan Lazarescu si Sabin Bodea, directorul editurii "Viata Aradeana".


6 iulie 1998

Bacalaureatul din acest an a fost, iata, o adevarata piatra de incercare, atat pentru absolventi, cat si pentru profesori. La aflarea rezultatelor insa s-a vazut ca la acest examen au picat si elevii si profesorii. Promovabilitatea la BAC este se pare, cea mai scazuta din toata istoria invatamantului romanesc. In judetul nostru, cifra de promovabilitate, dupa primele date, se pare ca se va situa, undeva in jurul a 40%! Rezultatul acestei stari de fapt va fi, estimeaza specialistii, scaderea accentuata a candidatilor la facultati si implicit a studentilor. Cele mai afectate vor fi, desigur, institutiile de invatamant private, care, datorita lipsei studentilor vor inregistra si un regres financiar.

La trei luni de la expirarea termenului pentru achitarea asa numitei "taxe Basescu", in judetul Arad mai sunt circa 5000 de posesori de autoturisme care nu au facut pana acum acest lucru, dupa cum ne-a informat directorul Sucursalei CEC Arad, Victor Marcu. Taxa pentru reabilitarea drumurilor se poate plati in continuare numai la Sucursala CEC Arad, fara a percepe vreo penalizare pentru intarziere. Amintim ca amenda pentru soferii care nu si-au platit "datoriile" catre Ministerul Transporturilor este de zece ori mai mare decat suma datorata, la care se adauga si taxa neplatita.

Licitatia din martie prin care FPS Bucuresti a vandut actiunile detinute la Societatea de Industrializare a Laptelui Arad (50,97%), a fost castigata de firma Cyclon din Timisoara. Aceasta trebuia sa achite actiunile cumparate pana in 27 mai. Cum acest lucru nu s-a intamplat, FPS-ul a prelungit cu o luna termenul de achitare. Scadenta a fost vineri, 26 iunie. Care este situatia la ora actuala? Dan Crisurean, director al firmei Cyclon, ne-a informat: "Termenul de achitare s-a prelungit cu inca 15 zile (pana in 15 iulie). Pana acum am achitat o parte din suma, urmand ca restul sa fie achitat in urmatoarele zile." Daca firma timisoreana nu isi achita in totalitate datoriile, FPS-ul va reincepe procesul de privatizare a Societatii de Industrializarea Laptelui.

Sambata la ora10, s-a desfasurat o conferinta de presa a organizatiei de tineret a PNTCD Arad. La primul punct al ordinei de zi, a fost precizata pozitia organizatiei judetene fata de Rezolutia Comitetului Director al OTPNTCD, adoptata la Calimanesti, in data de 27 iunie 1998. Rezolutia prevede sprijinirea guvernului Radu Vasile, care reprezinta vointa politica a PNTCD si "membrii PNTCD care ataca guvernul, se situeaza singuri in afara partidului". Organizatia aradeana a tinut sa precizeze ca este de acord cu rezolutia, votul negativ al deputatului Radu Ghidau nereprezentand opinia organizatiei. Aceasta a fost reprezentata la Calimanesti de catre o delegatie din care Radu Ghidau nu a facut parte. In a doua parte a conferintei de presa au fost prezentate proiectele de vara-toamna al OTPNTCD Arad.

Saptamana trecuta s-a desfasurat in Grecia, Balcaniada de tir. Sub culorile Romaniei au participat si cativa tragatori aradeni de la CSM Conar. Astfel, proba de pistol viteze a fost castigata de Iulian Raicea cu rezultatul de 588 puncte, in timp ce colegul sau de club, Adrian Todor s-a clasat pe locul IV cu 577 puncte. Proba pe echipe a fost castigata de Romania, care i-a avut in componenta pe cei doi sportivi aradeni.Un alt tragator aradean, membru al CSM Conar, este vorba de Gh. Pop, a participat, in afara de concurs la proba de pistol liber, unde a obtinut rezultatul de 540 de puncte. A fost si o ultima verificare inaintea Campionatelor mondiale de tir, ce vor avea loc luna aceasta, in Italia


Arhiva

Ati pierdut o stire importanta? Nici o problema! Consultati arhiva stirilor "Virtual Arad".


typewr.gif (252 bytes) Stiri compilate si redactate de Gheorge Puterity.
html0a.gif (339 bytes) Adaptare pentru Web de Draghi Puterity.

return Inapoi la pagina principala.

Stirile Virtual Arad au avut in total counter vizitatori.