title

Fa un click pe mine pentru a citi stirea pe larg! Stirile pe scurt:   ...
In Top100 suntem pe locul ?. Daca v-au placut stirile Virtual Arad, apasati aici:
sponsors_clr.gif (8237 bytes)

The [Internet] Cigar Box - Fine Premium Cigars and Accessories - Finest selection of Premium Handmade cigars and accessories from the around the world. Featuring the Internet's largest selection to choose from. We ship anywhere in the world.
Cyber Marketplace Direct - Online Shopping Made Simple.
Air Travel Center - Airlines Airports Charters Schedules Fares Discounts Flights Status Advice Information News and everything about air travel.

 


Joi 12 noiembrie 1998

Fabrica de zahar din Arad - (c) Virtual Arad News, 1998Cu toate ca normele metodologice de aplicare a legii tichetelor de masa nu sunt inca definitivate, legea se aplica, inca de la 1 august 1998, la societatea aradeana ZAHAR S.A.. O parte din cei 400 de angajati prefera sa manance la cantina, mancare calda de 15.000 lei. Altii primesc, in data de 10 a fiecarei luni, alimente la alegerea lor (carne, conserve, etc), in valoare de aproape 300.000 lei (la atat se ridica valoarea tichetelor intr-o luna). Conducerea societatii ZAHAR S.A. cheltuie lunar, pentru punerea in practica a acestei legi, 135 milioane de lei, spune managerul Radu Hurju.
Ghioroc sat - (c) Virtual Arad News, 1998In acest an Consiliul Judetean Arad a alocat comunei Ghioroc, in faza incipienta, un avans de 200 milioane lei pentru introducerea a inca 4 kilometri de retea apa-canal, ceea ce ar insemna ca 99% din comuna ar fi asigurata cu apa de la retea. Totalul lucrarilor va fi 491,041 milioane lei, iar diferenta de 291 milioane urmeaza a fi primita in continuare de la CJA in functie de evolutia lucrarilor. Primarul comunei Ghioroc, dl. Irimiciuc Octavian, ne-a spus ca lucrarile au fost finalizate deja la Minis (unde s-a mai introdus retea pe 061 km). Acum se continua introducerea retelei la Ghioroc, pe cei 0,73 km ramasi, partea cea mai mare a lucrarilor (2,66km de retea) urmand sa se efectueze in satul Cuvin. "Noi speram sa finalizam totul in acest an. Buna colaborare cu Edil Constructii ne permite sa afirmam aceasta, dar mai exista un singur daca: daca timpul tine cu noi !"

Directorul Directiei Silvice Arad, dl. Adam Craciunescu, ne-a informat ieri, ca Aradul este pe lista directiilor silvice din tara, care vor ramane in urma restructurarii Regiei nationale a pdurilor. Cu toate ca abia marti se va intruni, la Bucuresti, colectivul de specialisti care va analiza varianta finala a planului de restructurare, dl. Adam Craciunescu (membru al acestui colectiv) a infirmat ca "100% aradul va ramane!" Modificari a aparut, totusi, in ceea ce priveste numarul directiilor silvice ce vor rezulta in urma restructurarii ajungandu-se ca de la propunerea initiala de 17 directii silvice, sa se discute, in aceste zile, despre 29 de directii. Oricum, aspecte ale restructurarii vor fi discutate si in cadrul unei teleconferinte ce se va desfasura maine cu toti directorii directiilor silvice din tara.

Prin lege, unele acte notariale si legalizari de acte pot fi efectuate si de secretarii primariilor. Sau, mai bine zis ar putea fi efectuate daca ar fi timbre la oficiile postale din judet. "La posta din Varfurile nu se gasesc timbre fiscale cu o valoare mai mica de 10.000 de lei. De aceea, cetatenii comunei sunt nevoiti sa-si procura aceste timbre tocmai de la Gurahont sau sa-si rezolve actele la notariatul din aceiasi localitate", spunea Ioan Miclean secretarul primariei Varfurile, cu ocazia ultimei sedinte a Consiliului Local. In aceiasi sedinta Miclean mai arata ca multi sateni nu si-au depus cereri pentru revendicarea padurilor. Acestia o mai pot face pana la 31 decembrie 1998. Referitor la prima problema, cea a timbrelor fiscale, seful oficiului postal Varfurile, ne-a spus: "Am solicitat de nenumarate ori timbre fiscale cu valori mai mici, celor de la Directia Regionala a Postei Timis, dar nu ne-au trimis. Ne-au spus ca nu au primit de la Ministerul Finantelor, care le gestioneaza".

Aseara, la AUDIO STAR a fost lansata caseta "Colinzi din Tara Zarandului" a cunoscutei interprete de muzica populara Olivia Cotocea Cotuna. Caseta contine 14 colinde culese din Tara Zarandului (o parte din ele datand din 1859 - primite de la preotul Gheorghe Vitelaru din Brusturi; satul natal al Oliviei) cu texte superbe, originale. Pentru ca peste cateva zile intram in postul marelui praznic al Craciunului, caseta de colinde a Oliviei Cotocea-Cotuna se vrea un dar de sarbatori pentru toti iubitorii cantecului.


Arhiva

Ati pierdut o stire importanta? Nici o problema! Consultati arhiva stirilor "Virtual Arad".


typewr.gif (252 bytes) Stiri compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Nicolae Trutiu.
html0a.gif (339 bytes) Adaptare pentru Web de Draghi Puterity.

return Inapoi la pagina principala.

Stirile Virtual Arad au avut in total counter vizitatori.