title

Fa un click pe mine pentru a citi stirea pe larg! Stirile pe scurt:   ...
In Top100 suntem pe locul ?. Daca v-au placut stirile Virtual Arad, apasati aici:
sponsors_clr.gif (8237 bytes)

 

The [Internet] Cigar Box - Fine Premium Cigars and Accessories - Finest selection of Premium Handmade cigars and accessories from the around the world. Featuring the Internet's largest selection to choose from. We ship anywhere in the world.
Cyber Marketplace Direct - Online Shopping Made Simple.
Air Travel Center - Airlines Airports Charters Schedules Fares Discounts Flights Status Advice Information News and everything about air travel.

 


Vineri 13 noiembrie 1998

Ieri dimineata studentii aradeni de la "stat" au luat decizia de a intra in greva generala pe termen nelimitat. Astfel ei s-au solidarizat cu studentii din Timisoara si din celelalte centre universitare din tara, care au declansat greva generala. Liga studentilor Universitatii "Aurel Vlaicu" a adus la cunostinta rectoratului universitatii faptul ca studentii intra in greva, dar si revendicarile inscrise in comunicat. Iata care sunt acestea pe puncte:

1. Ministerul Educatiei Nationale sa fie declarat prioritate nationala si acordarea a cel putin 4% din PIB
2. Reglementarea acordarii burselor la termen si indexarea acestora raportat la inflatie
3. Acordarea de fonduri pentru imbunatatirea bazei materiale
4. Acordarea de gratuitati pe mijloacele de transport in comun si CFR
5. Renuntarea la taxele percepute studentilor pentru recuperarea activitatilor didactice
6. Abrogarea articolului 12 din "Regulamentul de organizare , functionare si ordine interna a caminului si cantinei"
7. Renuntarea la proiectul de infiintare a universitatii "Petöfi Schiller"

Si studentii aradeni au exclus de pe lista revendicarilor punctele cu tenta politica. Asadar, incepand de ieri, 12 noiembrie 1998, studentiiUniversitatii "Aurel Vlaicu"au incetat sa mai mearga la cursuri.

oncr02mic.gif (3985 bytes) Organizatia Nationala a Cercetasilor Romani, Centrul Local Nadlac, a desfasurat la inceputul acestei luni, timp de o saptamana, un camp ecologic in Muntii Zarandului, avand ca principal scop igienizarea terenului din preajma cabanei Debela Gora. Si cum zona atrage suficient de multi turisti, multi dintre ei cam neglijenti cu natura, cei 40 de cercetasi care au participat la aceasta actiune, au adunat de pe o suprafata relativ mica o remorca cu gunoi! Au amenajat si un tarc pentru depozitarea acestui gunoi pana cand Consiliul Judetean (asa a promis dl. Achim Alexa - vicepresedintele Consiliului Judetean Arad), il va ridica. Rezultatele actiunii desfasurate de cercetasii din Nadlac in colaborare cu cei din Craiova si Giurgiu, poate fi un semnal de alarma pentru modul in care unii turisti contribuie la degradarea zonelor turistice. Actiunea cercetasilor a fost finantata de Directia Judeteana de Tineret si Sport Arad, iar mesajul pe care il adreseaza cercetasii tuturor celor care vor poposi la cabana Debela Gora este: "Cu ajutorul D-voastra zona cabanei Debela Gora va arata si mai bine".

Interior Primarie Arad - Virtual Arad News (c) 1998La conferinta de presa organizata ieri, la Primaria Arad, principalul punct pe ordinea de zi a fost pregatirea sarbatorilor de iarna. Dl. primar Valentin Neamt si viceprimarul Sorin Neamtiu au prezentat cateva din actiunile ce se afla in curs de perfectare, in vederea organizarii unor spectacole de Craciun, in fata Primariei. Pentru a scuti primaria de cheltuielile necesare, organizarea afost plasata firmei "SIESTA" care si-a luat angajamentul de a se ocupa cu spectacole si alte manifestari in zilele de 22, 23,24 decembrie. Si asta la un cost aproape inexistent: ocuparea pietei publicitare pe timp de 10 zile. Dl. Lucian Cordos, directorul firmei "SIESTA" a promis punerea la dispozitie a unei scene performante, si asigurarea unei sonorizari de inalt nivel. In ceea ce priveste invitatii care vor sustine spectacolele - firma a luat legatura cu Stefan Hrusca si Formatia Compact. Concertele se vor desfasura seara, dupa amiaza organizandu-se spectacole de teatru pentru copii, iar corurile de la diferite scoli vor interpreta colinzi traditionale romanesti. Pentru a asigura un spatiu adecvat, exista posibilitatea sistarii circulatiei pe Bulevardul Revolutiei pe sensul Teatru - Podgoria, pe parcursul acestei perioade. Trebuie deasemenea precizat ca pentru prima data asistam la o activitate comuna a Primariei, Consiliului Judetean si Prefecturii. Asadar putem spera la un spectacol superior celui de anul trecut si din alti ani.

Aproape la jumatatea lui noiembrie, in judetul nostru recoltatul porumbului este pe ultima suta de metri. Din cele 113.000 ha au reusit sa fie recoltate pana in prezent circa 94.000 ha, ceea ce reprezinta 83 la suta din suprafata insamantata. Domnul Avram Fluieras, director general la Directia judeteana pentru agricultura si alimentatie ne-a declarat ca deocamdata productia medie pe ha este de 3.500 kg. Ceva mai mult decat media pe tara dar mai putin decat media din judet de anul trecut, cand s-a obtinut 4.000 kg/ha. In ceea ce priveste cultura de soia, pana acum au fost recoltate 6.950 ha, adica circa 83 % din intreaga suprafata. Productia medie obtinuta este de 1.600 kg/ha. In functie de evolutia conditiilor climaterice, recoltarea porumbului si a soii se poate finaliza in cateva zile sau saptamani.

Casa de cultura a sindicatelor din Arad - Virtual Arad News (c) 1998Duminica, 22 noiembrie 1998, orele 17,00, la Casa Sindicatelor, va avea loc balul Balurilor, finala pe licee. Consiliul Judetean al Organizatiilor de tineret se afla in fata primei manifestari de anvergura cu destinatie concreta - tineretul, "Balul Balurilor". Pana acum au participat si participa la repetitii "bobocii" castigatori ai spectacolelor de la liceele "M. Nicoara", Economic, "D. Tichindeal", "A Vlaicu", "V. Goldis", "I.Maniu", "S. Dragoi", Agricol, Hidro, urmand ca de saptamana urmatoare sa intre in "competitie" liceele "Ghiba Birta" si German. Repetitiile sunt coordonate de coregrafii Sergiu si Kinga, alaturi de membrii trupei de dans Electric Bad Boys. * Din partea fiecarui liceu participa; ca organizatori, elevi ai clasei a XII-a. Reprezentantii organizatiilor de tineret PDSR, TUNT-CD, PRM, JVR, Banat Ja etc., se intalnesc zi de zi pentru a dezbate prioritatile pentru realizarea unei cat mai reusite manifestari. Din juriu vor face parte inspectori ai Inspectoratului Scolar Judetean, directori sau profesori ai liceelor participante, elevi si alte personalitati ale societatii civile. Biletele au fost puse in vanzare, in aceste zile, in licee si la Casa Sindicatelor. Pe baza invitatiilor si biletelor de intrare, tinerii aradeni vor avea parte de mai multe surprize. Titlul spectacolului: "Distractie maxima / Balul Balurilor '98 - Finala pe licee".

Arhiva

Ati pierdut o stire importanta? Nici o problema! Consultati arhiva stirilor "Virtual Arad".


typewr.gif (252 bytes) Stiri compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Nicolae Trutiu.
html0a.gif (339 bytes) Adaptare pentru Web de Draghi Puterity.

return Inapoi la pagina principala.

Stirile Virtual Arad au avut in total counter vizitatori.