title

Fa un click pe mine pentru a citi stirea pe larg! Stirile pe scurt:   ...
In Top100 suntem pe locul ?. Daca v-au placut stirile Virtual Arad, apasati aici:
sponsors_clr.gif (8237 bytes)

The [Internet] Cigar Box - Fine Premium Cigars and Accessories
Finest selection of Premium Handmade cigars and accessories from the around the world.
Featuring the Internet's largest selection to choose from. We ship anywhere in the world.


Miercuri 18 noiembrie 1998

Reprezentantii aeroporturilor din Arad si Stuttgart (Germania) au avut, cu ceva timp in urma, intalniri in vederea gasirii unei companii care sa opereze pe ruta aeriana dintre cele doua orase. De altfel, intre cele doua unitati exista un parteneriat mai vechi, Gheorghe Udrescu, comandantul Aeroportului International Arad, ne-a spus: "Aeroportul din Stuttgart este dispus sa ne ajute cu logistica si experienta specialistilor sai, in realizarea unui terminal cargo pe aeroportul nostru. Este un proiect mai vechi, ce va fi finantat din fonduri PHARE. Probabil, lucrarile propriu-zise vor incepe anul viitor. Pe de alta parte, cei de la Stuttgart ar fi dispusi sa ne doneze si echipamente aeroportuare". Astazi, la Arad, Gheorghe Udrescu va purta negocieri cu 2 oficiali de la o companie privata de zbor pentru stabilirea unei colaborari pentru relatia Arad - Stuttgart.

Armopan Arad - Virtual Arad News (c) 1998Sindicalistii de la Armopan anuntau ca vor intra in greva, daca administratia nu le va majora salariile, incepand cu luna octombrie. La aceasta unitate exista cinci organizatii sindicale, ce reprezinta in total aproximativ 600 de angajati. Dupa cateva zile de negociere, intre reprezentantii sindicatelor si conducere, atmosfera a revenit la normal. Aurel Negru, unul dintre participantii la discutii ne-a spus: "Incepand cu data de 1 octombrie 1998, un muncitor calificat va avea ca salar de baza circa 900.000 lei." Directorul Constantin Beju a adaugat: "Noi am propus ca fiecare angajat sa primeasca lunar un spor salarial intre 200.000 si 400.000 lei, in functie de aportul fiecaruia in cadrul societatii. M-am gandit ca personalul direct productiv sa beneficieze de o majorare mai consistenta. In orice caz, intr-un viitor apropiat vor incepe negocieri pentru perfectarea contractelor individuale de munca."

PAR Arad lanseaza o provocare tuturor partidelor politice din judet. Intr-una din zilele saptamanii viitoare (cel mai sigur 26 noiembrie), PAR invita partidele aradene sa discute si sa adopte Statutul de onoare al omului politic. Precizam ca acest statut a fost deja redactat de catre PAR Arad in forma de proiect. Ceea ce presupune ca participantii la intalnire pot aduce amendamente la acest proiect. D-l Al. Savici ar dori ca intalnirea sa aiba loc la Prefectura sau la Consiliul Judetean. Oricum, vom reveni cu amanunte si precizari in viitor.

Fabrica de bere Arbema Arad - Virtual Arad News (c) 1998Tranzactia speciala cu un pachet masiv de actiuni Arbema Arad a urcat, marti, valoarea tranzactiilor incheiate pe piata Rasdaq la cel mai inalt nivel din aceasta luna. Pentru Arbema Arad, producator de bere, a fost incheiata o singura tranzactie speciala cu 3,5 milioane actiuni, la pretul de 3.200 lei. De la inceputul lunii, pretul pentru o actiune Arbema a oscilat intre 800 si 1.000 lei, pentru un volum nesemnificativ de actiuni tranzactionate. Valoarea totala a tranzactiilor a fost de 23,12 miliarde lei, fata de o medie zilnica in ultima saptamana in jur de 11 miliarde lei. Marti, tranzactiile speciale au reprezentat 12,7 miliarde lei, mai mult de jumatate din total.

Seleusenii sunt renumiti prin legumele traditionale cultivate in zona. Ardei, vinete, conopida sau ridichile de Seleus se vand in multe orase transilvanene: Oradea, Cluj-Napoca, Deva, Brad. Unii localnici isi duc legumele chiar in Satu Mare si Baia Mare. De regula, femeile stau la piata iar barbatii aduc marfa de mai multe ori in decurs de 2-3 luni. Femeile isi gasesc gazda in zona pietelor, unde stau toata perioada. "Multe femei au acelasi loc, unde stau de ani de zile. Seleusenii merg cu legumele in alte orase, fiindca au mai multa cautare decat in pietele aradene. Pana nu demult, la Satu Mare se vindeau bine ardeii nostri. De un timp insa, si acolo au invadat ardeii din Ungaria, care se vand la preturi mai mici", spune primarul comunei, Gheorghe Ienciu. Agricultorii din Seleus muncesc tot timpul anului, nu se odihnesc nici macar iarna. In anotimpul rece ei se ocuoa cu rasadnitele. Dar, munca lor e concurata de legumele aduse din Ungaria...


Arhiva

Ati pierdut o stire importanta? Nici o problema! Consultati arhiva stirilor "Virtual Arad".


typewr.gif (252 bytes) Stiri compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
html0a.gif (339 bytes) Adaptare pentru Web de Draghi Puterity.

return Inapoi la pagina principala.

Stirile Virtual Arad au avut in total counter vizitatori.