title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe locul ?.
Daca v-au placut stirile Virtual Arad, apasati aici:

Stirile Zilei

Marti, 2 februarie 1999

Liceul "Moise Nicoara" din Arad - Virtual Arad News (c) 1999Profesorii si elevii celui mai mare liceu al Aradului, "Moise Nicoara", au inceput al doilea semetru cu un nou director: prof. Wilhelm Portal, castigator al concursului pentru ocuparea postului (din 26 ianuarie 1998). Prof. Wilhelm Portal s-a nascut in Semlac la 21 iulie 1950, a urmat cursurile liceale la Brad, la Liceul "Avram lancu", a terminat studiile univesitare la Facultatea de Matematica-Mecanica (Univesitatea Bucuresti). Dupa 15 ani (timp in care a fost profesor la Galati), in 1990, prin concurs (locul I) a ajuns profesor la Liceul "Moise Nicoara". Intre '93-'97 a fost inspector la I.S.J (matematica). Este autor al mai multor lucrari, colaborator la "Gazeta matematica" membru la Comisia centrala de matematica. Ieri dimineata, in sala profesorala, in prezenta reprezentantilor I.S.J. - prof. Maria Pascalau, inspector general, Mihaly Matekovits, inspector general adjunct, Viorel Tudoran, inspector - si a cadrelor didactice a avut loc instalarea noului director. Fostul director, cunoscutul prof. Horatiu Hoara (care nu a participat la concurs) a predat "stafeta" felicitandu-si urmasul. Emotionat, noul director ne-a declarat: "Mi se pare cel mai important sa continui traditia liceului. Ideea mea este sa-l fac mai mult mediatizat. Intentionez o conducere echidistanta si voi incerca sa creez un colectiv, din care sa dispara animonitatile existente."
Policlinica Municipala Arad - Virutal Arad news (c) 1999Dupa cum ne informa d-l, dr. Eugen Vancu directorul Directiei de Sanatate Publica Arad, ieri, s-a semnat un protocol intre institutia mai sus amintita si Casa Judeteana Arad de Asigurari pentru Sanatate. In protocolul respectiv se prevede cedarea de catre Directia de Sanatate Publica Arad a spatiului necesar desfasurarii activitatii Casei de Asigurari pentru Sanatate Arad. Conform acestui protocol, Casei de Asigurari pentru Sanatate Arad, i-au fost puse la dispozitie, aproximativ 20 de incaperi in cadrul Policlinicii Municipale Arad. Practic, Casa de Asigurari pentru Sanatate va functiona in cladirea anexa a Policlinicii Municipale Arad, cladire in care pana de curand a functionat Laboratorul de Sanatate Mintala. Tot pentru aceasta institutie a fost eliberat spatiul ocupat de Farmacia si cabinetul de chirurgie din cadru policlinicii mai sus amintite. In masura in care activitatea Casei de Asigurari pentru Sanatate se va extinde, aceasta institutie va intra in vechiul sediu, adica Policlinica cu plata de pe strada Paris. Farmacia Policlinicii Municipale nu se va inchide ci va fi mutata intr-o alta incapere. Dupa cum ne spunea dr. Vancu vor exista si unele restructurari dar aceasta nu inseamna ca personalul angajat al acestei farmacii va ramane fara loc de munca. La Casa de Asigurari pentru Sanatate Arad in aceste zile se fac ultimele dotari, astfel ca joi, 4 februarie, acest sediu sa poata fi functional. Joi, in prezenta autoritatilor locale se va inaugura sediul Casei de Asigurari pentru Sanatate Arad, casa care dupa cum ne spunea d-l Vancu dispune de cel mai mare sediu din tara.

Saptamana trecuta, la Halmagiu, a avut loc o intrunire a profesorilor de istorie, geografie si religie care predau la clasele I-VIII, din zona Almas - Halmagiu. Discutiile care s-au purtat au fost centrate in jurul problematicii "Om si societate". Principala chestiune abordata la aceasta reuniune a profesorilor s-a referit la educarea copilului in scoala si in afara ei. S-a discutat asupra metodelor optime la care profesorii trebuie sa apeleze pentru a-si realiza obiectivele propuse, dar si asupra mijloacelor de invatamant, de care cadrul didactic dispune si le foloseste in cadrul lectiilor. Pentru profesorii de religie, aceasta a fost prima intalnire cu colegii lor din scoli. Au fost prezenti zece preoti, care au perceput pozitiv ideea organizarii unor astfel de "intruniri pedagogice". Preotul Gheorghe Ancas din Varfurile spune ca "aceasta intalnire a fost benefica pentru ca s-a discutat despre educarea copilului in scoala si nu numai. Pentru mine, programa primita de la Bucuresti este orientativa. Eu ma ghidez dupa ea, nu ma tin de ea pentru ca e vorba de edurcarea credinciosilor de maine ai neamului romanesc". Preotul Ancas a ridicat si problema prezentei elevilor la biserica. El crede ca ar fi bine ca acestia sa vina insotiti de dascali la biserica, asa cum se intampla in anii '40. "Nu e pedagogic ca eu sa-i spun elevului ca daca nu frecventeaza biserica, ii dau nota 2". Profesorii prezenti la intalnirea "Om si societate" au impartasit ideea ca menirea lor in munca de la catedra este aceea de a forma elevii ca romani si crestini adevarati. In baza acestei idei, s-a propus ca orele optionale prevazute in curriculum sa se desfasoare sub formula: 15 minute profesorul de istorie, 15 minute profesorul de geografie si 15 minute - cel de religie. Se crede ca astfel, elevii isi vor putea creea o imagine unitara asupra subiectului abordat la o anumita ora.

Conducerea Aeroportul International din Arad are de gand sa extinda platforma de parcare a avioanelor. Intreaga investitie a inceput in septembrie, anul trecut, lucrarea fiind executata de sucursala Drumuri si Poduri Bucuresti. Dan Balacel, directorul adjunct al Aeroportului Arad, ne declara: "La ora actuala lucrarile sunt.oprite, datorita conditiilor meteorologice nefavorabile. Aceasta lucrare de extindere a fost inceputa in vederea obtinerii mai multor locuri de parcare si va aduce, implicit, la o marire a traficului aerian, atat de pasageri, cat si cargo." Reinceperea lucrarii va avea loc la inceputul lunii martie, asteptandu-se ca pana la finele acestui an sa fie terminata.

Zilele trecute, Crin Antonescu, ministrul tineretului si sportului, a avizat infiintarea Asociatiei de Fotbal in Sala, cu sediul in Arad. Este pentru prima data, la noi in tara, cand fotbalul de sala va avea un statut al sau si un cadru organizat de disputare a meciurilor din sala ce au o atat de larga audienta. Dl. Pavel Sodinca, unul dintre initiatorii acestei actiuni, ne-a declarat ca actul de constituire al acestei forme de organizare fotbalistica, dateaza din 15 septembrie 1995, iar hotararea judecatoreasca privind acordarea personalitatii juridice va fi emisa in zilele care urmeaza, dupa care vom reveni cu amanunte.


Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}