title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Joi, 2 septembrie 1999

Podul Traian se va consolida - Virtual Arad News (c)1999Circulatia vehiculelor care depasesc un anumit tonaj a fost interzisa pe podul Traian in urma cu cativa ani. Aceasta din cauza situatiei precare a podului. In 15 iunie 1999, a avut loc licitatia pentru executarea lucrarilor de reparatie a podului. Licitatia a fost castigata de S.C. SOCOT Targu Mures. "Obiectivul lucrarilor il constituie refacerea malului raului Mures in aval si in amonte de pod 150 de metri, precum si consolidarea podului prin injectii de ciment. Investitia se ridica la 375.118 euro si e finantata din fonduri nerambursabile din PHARE 2, care are ca obiectiv combaterea dezastrelor produse de inundatiile din 1998", spune Teodor Marian, seful biroului de investitii din cadrul Primariei Arad. Lucrarile, care au inceput deja, sunt conduse de o comisie de consultanta angajata de PHARE. "In ceea ce priveste partea de sus a podului, desi au fost alocate 384 de milioane lei, lucrarile pentru refacerea acestuia vor incepe, cel mai probabil, anul viitor. Deocamdata ne ocupam doar de infrastructura", spune Teodor Marian.
Astra Vagoane Calatori - scoasa la privatizareSocietatea Astra Vagoane Calatori Arad va fi scoasa din nou la privatizare la mijlocul lunii septembrie, urmand ca licitatia de vanzare a pachetului de 76% din actiuni sa se desfasoare in luna octombrie. Directorul general al Astra Calatori, Liviu Bobar, spune ca FPS a solicitat reactualizarea datelor societatii in vederea intocmirii dosarului de privatizare. Potrivit surselor din FPS Arad, dosarul de privatizare va fi conceput in functie de noile proceduri, care stipuleaza obligativitatea completarii acestuia cu o serie de documente, cum sunt avizul de mediu si certificatele fiscale referitoare la datoriile societatii fata de stat. Pentru privatizarea Astra Calatori au fost primite deja mai multe scrisori de intentie, au mentionat sursele citate. "Asteptam sa vedem oferta, si o sa cumparam sigur dosarul de privatizare", a declarat pentru MEDIAFAX George Iacobuta, directorul rezident pentru Romania al grupului francez Alstom. In luna martie a acestui an, grupul Alstom, cel mai mare fabricant de material feroviar din Europa, a depus singura oferta pentru cumpararea pachetului de 76% din actiunile Astra Calatori Arad. Negocierile cu FPS au esuat, insa, din cauza conditiilor puse de francezi pentru preluarea constructorului de vagoane. "Acele conditii pe care noi le-am trasat la negocieri raman valabile", a precizat Iacobuta. In plan industrial, una dintre conditiile formulate de Alstom este ca Astra sa fie inclusa, pe termen scurt si mediu, in programele de achizitie ale CFR si ale firmelor de transport urban, astfel incat sa fie asigurat un nivel al comenzilor de minim 70% din capacitate pe o perioada de 1-3 ani, o alta conditie fiind ca datoriile sa fie reduse la minimum. Astra Calatori are un capital social de 14,4 miliarde lei si inregistreaza importante datorii catre bugetul de stat. banci si furnizori.
Ordonanta intarzie din nouInca de la primele ore ale diminetii de ieri, in fata agentiei C.E.C. nr. 2 din Arad s-a format o coada de cateva zeci de persoane, doritoare sa-si ridice banii de ordonanta. "Am fost disponibilizat cu ordonanta de la ASTRA- VAGOANE in 5 mai. In iunie mi-am luat banii la timp, in iulie abia in 28, iar acum e 31 august si stam aiurea aici in fata C.E.C.-ului. Maine incepe scoala si noi nu avem banii ce ni se cuvin. Daca eu as fi dator la stat in trei zile mi-ar scoate casa la licitatie, noi ce putem face statului?", si-a exprimat indignarea Nicola Gheorghita, din Arad, str. Zorilor nr. 4. Liliana Soliu, director economie al Agentiei Judetene de Ocupare si Formare Profesionala Arad, referindu-se la problema petentului nostru, ne-a spus: "In 8 august am solicitat 1 miliard 162 milioane lei de la Agentia Nationala de Ocupare si Formare Profesionala, pentru cele 519 persoane disponibilizate de la vagoane. In 19 august ne-au facut viramentul si abia ieri au ajuns banii la noi. Azi (ieri, n.n. am facut viramentul catre C.E.C." Asadar, banii au ajuns la C.E.C. Urmeaza incarcarile pe conturi si distribuirea banilor. Intr-o zi, doua, trei, ramane de vazut...
La ARCHIM o noua tentativa de lichidareIn judetul Arad, trei societati sunt in proces de lichidare. Una dintre acestea este S.C. Archim din Vladimirescu (fostul Combinat Chimic), pentru care lichidarea a inceput cu patru ani in urma. Din 1995 si pana in prezent au fost organizate mai multe licitatii pentru vanzarea in bloc a societatii, care insa n-au avut succes. S-a trecut, apoi, la vanzarea de active. Astfel, pe 26 august, 9 active au fost scoase la vanzare, prin licitate cu strigare. Si, fiindca licitatia a ramas neadjudecata, nefiind prezent nici un ofertant, firma lichidatoare va organiza o noua licitatie. Pe 16 septembrie cele 9 active vor fi scoase, din nou, la vanzare. Conform prevederilor Legii 99/1999 si a Normelor metodologice de aplicare a acesteia, pretul de vanzare este cu 20% mai mic.
Salubritatea mareste tarifeleSocietatea Salubritate SA intentioneaza sa mareasca preturile serviciilor pe care le presteaza. In acest sens, conducerea societatii a depus la Primarie o notificare privind majorarea taxelor, care va fi in jur de 11%, urmand ca Primaria sa-si dea acordul (nefiind nevoie de acordul Oficiului Concurentei). Noile preturi vor fi: * pentru persoanele fizice - 10.000 lei/persoana/luna (in loc de 9.000 de lei, cat este pretul la ora actuala); * pentru agentii economici - 120.000 lei/metrul cub de gunoi (in loc de 108.000 lei). "Majorarea se datoreaza, in principal, cresterii pretului la carburanti", explica directorul S.C, Salubritate SA, Iosif Clodnitchi. Noile preturi se vor aplica incepand cu luna septembrie. Asta inseamna ca in octombrie, la plata facturii pe septembrie se vor regasi aceste preturi.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}