title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stimati cititori ! Din motive tehnice si de personal nu mai putem asigura in perioada imediat urmatoare actualizarea zilnica a stirilor VAN. Stirile vor fi actualizate sporadic de 1-2 ori pe saptamana. Speram la o imbunatatire a situatiei incepand din a doua jumatate a lunii iunie. Va multumim pentru intelgere.


Stirile Zilei

Luni, 3 mai 1999

Nu ucideti copii - protestul initiat de Uniunea Sarbilor din Romania la casa de cultura a sindicatelor din Arad - Virtual Arad News (c) 1999MOTO :

"Nu rostul meu, de-a pururi prada
Ursitei mastere si rele,
Ci jalea unei lumi, Parinte,
Sa planga-n lacrimile mele."

- Octavian Goga -

Spectacolul-miting organizat vineri, la Casa Sindicatelor, de catre Uniunea Sarbilor din Romania, filiala Arad, in colaborare cu bisericile ortodoxe sarbe, a avut ca leit-motiv, "Nu ucideti copiii!". Un strigat de disperare, lansat de catre organizatori si de catre cei 600 de participanti, purtatori ai unui ecuson-tinta, in mijlocul caruia era desenata o inima. Asa cum a spus prof. Simion Jarco, presedintele filialei aradene a Uniunii Sarbilor, mitingul-spectacol a refuzat orice urma de politizare. Momentul de reculegere pentru cei ucisi de bombele NATO si minutul de tacere nu au insemnat demagogie si fanfaronada, ci un protest impotriva incilcarii poruncii "sa nu ucizi!". Nu ucideti copii - protestul initiat de Uniunea Sarbilor din Romania la casa de cultura a sindicatelor din Arad - Virtual Arad News (c) 1999Abtinerea celor prezenti de la consideratii de natura politica ne-a adus aminte de versurile lui Goga: "Nu rostul meu, de-a pururi prada ursitei mastere si rele, Ci jalea unei lumi, Parinte, sa planga-n lacrimile mele." Prezenta P.S. Timotei Seviciu, episcop al Aradului, Hunedoarei, Ienopolei si Halmagiului, alaturi de teologul Fanica Lupsici din Iugoslavia, a demonstrat ca Biserica Ortodoxa ramane o aparatoare a drepturilor omului, a vietii, dincolo de granitele religioase si politice. Spectacolul-manifest, regizat de catre prof. Bata Pasculovici a demonstrat ca dincolo de temuta expresie "ratiuni de stat", romanii si sarbii vor ramane solidari in momentele de cumpana. Scrisorile de solidaritate cu poporul sarb, venite din mai multe colturi ale tarii, au demonstrat ca romanii sunt impotriva genocidului, indiferent cine si in virtutea caror ratiuni l-ar face.

Expo canis la Arad - Virtual Arad News (c) 1999Ieri, la Arad a avut loc "Expozitia chinologica nationala". Aradenii au participat in numar mare la evenimentul desfasurat in Camplngul din s u b c e t a t e .Printre spectatori am vazut numeroase VIP-uri locale... care au admirat superbele exemplare canine: Brac-ul german, Ciobanescul caucazian, Dog argentinian, Rottwailler, simpaticii Chow-Chow sau Caniche pitic etc. Evenimentul a coincis cu implinirea a 30 de ani de la infiintarea Asociatiei Chinologice din Romania. Am discutat cu dl. Schill Gheorghe, presedintele Consiliului de coordonare al asociatiei, care ne-a declarat: "Aceasta editie a Expo Canis se bucura de o participare numeroasa. Scopul in sine al acestui concurs national de frumusete al cainilor de rasa este de a mentine si dezvolta rasele precum si de a descoperi altele noi. Concursul se va bucura de un arbitraj de valoare, pregatirea arbitrilor fiind la cel mai inalt nivel." La concurs au participat aproximativ 60 de rase canine din Belgia, Ungaria, Slovacia, Germania si Romania.
Strandul Neptun din Arad - Virtual Arad News (c) 1999Sambata dimineataa s-a intamplat un eveniment mult asteptat de aradeni: deschiderea strandului Neptun. De fapt, a fost vorba de deschiderea oficiala, pentru ca in realitate terasele din incinta Strandului s-au deschis de mai multa vreme, comerciantii profitand de la primele semne de caldura ale anului. Dar sa vedem ce a fost sambata.

Nici prefectul nu a intrat cu masina. "Promisiunea" facuta zilele trecute de catre seful gardienilor publici, dl. Ioan Klein, cum ca nimeni nu va intra cu masina in incinta Strandului a fost respectata din primele ore ale diminetii. Asftel, dupa cate am aflat, desi prefectul Neamtiu si-a manifestat intentia de a intra cu automobilul, i s-a refuzat accesul neautorizat, el respectand fara cracnire noua masura. De la inceput trebuie precizat ca afluxul aradenilor a fost neasteptat de mare, mii de oameni alegand Strandul ca loc de recreere.

Noutati pe strand. Dupa cum ne-a declarat dl. Ovidiu Marian, directorul SC Gospodarire Comunala Arad, anul acesta aradenii vor beneficia de multe noutati, in ceea ce priveste Strandul Neptun. Conform spuselor sale, a fost rezolvata integral problema iluminatului, iar in doua-trei zile vor fi gata si toaletele publice, faiantate, igienizate, ma rog, tot ce se cere. Saptamana viitoare va incepe instalarea de panouri solare la dusuri, pentru ca apa sa fie incalzita. Podul central de pontoane a fost complet refacut si urmeaza sa fie iluminat cu neoane flexibile. In maxim o luna va fi amenajata o pista pentru role, asa cum scrie la carte, loc in care practicantii acestui sport vor putea sa-si etaleze veleitatile fara teama.

Si VIP-urile au fost pe strand. Asa cum remarcam inainte, aradenii s-au inghesuit in numar mare la Strand, terasele fiind pline pana la refuz. Berea a curs in valuri, gratarele s-au facut in continuu, muzica a cantat tare si pentru toate gusturile. A fost si o fanfara militara si un concert in aer liber, unde s-au produs Teo Boar si al sau Pacific, Florin Maris cu niste fete frumoase in jur. Printre "consumatorii" de mici si bere am remarcat si cateva VIP-uri locale. Prefectul Gheorghe Neamtiu a venit insotit de secretarul de stat Petrisor Peiu si deputatul Mihai Calimente. Seful gardienilor publici, Ioan Klein, veghea la linistea publica din spatele ochelarilor de soare. La linistea sa veghea distinsa d-na Klein. Lasand gluma la o parte, dl. Klein a facut un serios apel catre aradeni sa respecte noile reguli din Strand, pentru ca altfel "nu vom ezita sa aplicam legea, ceea ce inseamna amenzi usturatoare". Desi asteptat, primarul Neamt n-a aparut, in schimb, consilierii locali au fost prezenti in numar mare. Cam asta a fost sambata pe strand: bere, mici, muzica si mult soare.

Vagoane de metrou fabricate la Astra AradVineri, directorul general ASTRA Vagoane-Calatori, Liviu Bobar, a purtat o discutie, la Bucuresti ca ministrul Transporturilor, Traian Basescu si cu reprezentanti ai Societatii nationale a transporturilor feroviare de calatori si ai Metrorex, pentru gasirea unor solutii care sa scoata Astra Vagoane-Calatori din impasul in care se afla. Intalnirea a fost initiata de sindicatul din Astra Vagoane-Calatori, de Federatia U METAL si de Cartel Alfa la care aradenii sunt afiliati. Din cate ne-a declarat Liviu Bobar, ministrul Traian Basescu a cazut de acord ca pana luni, cel tarziu, sa fie anuntata o solutie pentru deblocarea societatii, care sa poata incepe productia de vagoane. Pentru inceput, se are in vedere un contract pentru modernizaea a 50 de vagoane de calatori pentru SNTFC, dupa care societatea aradeana va moderniza, alte 100, ca parte dintr-un contract mai amplu al Ministerului Transportului. In ce priveste contractul cu, SNCFR, Liviu Bobar ne-a spus ca nu i se poate da curs deocamdata acestuia datorita faptului ca investitiile si contractarea vagoanelor fabricate la Arad depind de bugetul de stat si asa auster. Liviu Bobar ne-a mai declarat ca in cursul saptamanii viitoare va veni la Arad si o delegatie a firmei franceze ALSTOM, care vrea sa investeasca la Astra Vagoane-Calatori.

Tenisul de masa aradean a obtinut, zilele acestea, mai precis in perioada 29 aprilie - 1 mai, un nou succes de prestigiu, prin victoria obtinuta de tanarul Adrian Dodeanu (CSM Conar Arad) in finala Campionatului National de cadeti, competitie desfasurata la Buzau. Descoperit la clubul aradean de antrenorul Arpad Kakas, intrat apoi sub mana antrenorului echipei aradene de seniori, Valentin Dobai, in ultimul timp Adrian Dodeanu s-a aflat in pregatiri la Centrul olimpic de la Bistrita, sub conducerea lui Gh. Bozga. Titlul de campion al tarii la cadeti, obtinut dupa multi ani de un jucator de tenis de masa aradean, ne da sperante intr-o revigorare a performantelor la baieti. Dupa ce cu ani in urma Eva Ferenczi si Georgeta Cojocaru, componente ale amintitului club aradean, cucereau titlul de campioane europene la junioare, este randul lui Adrian Dodeanu, in calitatea sa, de acum, de titular al reprezentativei Romaniei, sa paseasca pe urmele predecesoarelor sale de club la Campionatele Europene din acest an. Eugen Roman, presedintele C.S.M. Conar Arad: "Pentru ca anul trecut FRTM solicita ca toate cluburile din tara sa trimita sportivi la Centrul Olimpic de la Bistrita, am insistat pe langa colectivul nostru de antrenori ca Adi Dodeanu si sora lui Dana sa plece in pregatiri la Bistrita, cu dubla legitimare. Dupa un an de munca, sub conducerea antrenorului de lot Gh. Bozga s-au vazut rezultatele, iar astazi Adi Dodeanu este jucatorul numarul 1 in reprezentativa Romaniei pentru C.E. de cadeti din acest an." Si pentru ca tot suntem la sportul cu mingea de celuloid, sa amintim faptul ca in 15-16 mai, la Arad, va avea loc etapa a III-a a Superligii masculine pe echipe, locurile 5-8, ultima etapa avand loc la Targu Mures. Dar cum tenisul de masa are si competitii de amatori, sa consemnam ca peste o saptamana, sambata, 8 mai, la Complexul de tenis de masa CSM Conar Arad, din strada M. Eminescu nr. 28, va avea loc "Cupa Zenner" la care si-au anuntat participarea aproximativ 80 de angajati ai firmei Zenner, care se vor intrece in cadrul organizatoric asigurat de Magdalena Leszay si Ioan Alex. Weber. Sa precizam ca firma Zenner, prin directorul Tiberiu Karacsonyi, se numara printre sponsorii dubului aradean.


Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}