title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Luni, 5 iulie 1999

Intrarea principala de la Astra - Vagoane - Virtual Arad News (c)1999Ziua de 4 iulie reprezinta pentru toti cetatenii Statelor Unite ale Americii un moment deosebit, un moment de mare sarbatoare. Este ziua nationala a poporului american, ziua in care se aniverseaza anul acesta 223 de ani de la adoptarea "Declaratiei de independenta", moment care a insemnat constituirea statului federal american Sta in traditia poporului roman sa respecte sarbatorile prietenilor, sa se bucure alaturi de acestia si sa le doreasca toate cele bune. Anul acesta Aradul, reprezentat prin, "Astra Vagoane Arad", are prilejul de a se considera mult mai aproape de sarbatoriti, care prin compania "Trinity Industries" din Dallas au facut recent una dintre cele mai marii investitii americane din Romania. Spunem cu acest prilej partenerilor americani bun venit in Arad si le dorim, alaturi de conationalii lor, celebrarea cu bucurie a zilei nationale a Statelor Unite ale Americii.
Calimente si Opris inainte de alegeriIn absenta deputatului Ion Ratiu, cei 44 de membri ai comitetului judetean l-au desemnat invingator, deci presedinte, pe deputatul Mihaita Calimente, care l-a devansat cu un scor strans: 23- 21, pe contracandidatul sau. consilierul judetean Iobb Viorel. In timpul prezentarilor candidatilor la functia de presedinte, asa cum remarca Observatorul, Claudiu Cristea si deputatul Radu Ghidau si-au retras candidatura pentru functia de presedinte. La propunerea deputatuluii Mihaita Calimente, reales in  functia de presedinte al PN'TCD Arad, Ionel Costin, consiler judetean, a fost ales secretar. Comitetul judetean a votat un birou format din un presedinte, un secretar, trei vicepresedinti si sase membri. Noul birou ales este format din: Mihaita Calimente presedinte; Ionel Costin- secretar; Radu Ghidau, Claudiu Cristea, Tiberiu Dekany vicepresedinti; Marin Nicolai, Viorel Dolha, Vasile Ciobancan, Viorel Iobb, Ioan Hui si Adela Cristea - membri. Privind media de varsta a noii conduceri judetene a taranistilor aradeni, remarcam faptul ca tineretul este prezent in numar mare, castigand detasat disputa cu batranii. Conferinta judeteana de alegeri a PNTCD Arad s-a desfasurat sambata in Sala Palatului Cultural in prezenta mai multor oficialitati  taraniste nationale si locale. De asemenea, PNL, PD, PSDR si UFD si-au trimis reprezentantii, care au transmis fiecare un mesaj PN'I'CD-ului. Din partea BCCC al PNTCD au fost prezenti Remus Opris   vicepresedinte si purtator de cuvant al partidului, Virgil Petrescu - secretar general, Mihai Gheorghiu seful departamentului resurse umane si Petrisor Peiu secretar general adjunct si consilier al primului ministru. Din cei 270 de delegati la cnnferinta judeteana au fost prezenti doar 238;La propunerea biroului judetean taranist aradean, delegatii au votat un comitet judetean format din 45 de membri fata de 43 prevazuti anterior. Ca o concluzie, desi deputatul Calimente a castigat lupta, Radu Ghidau detine controlul Biroului Judetean. Adica, fie unii taranisti au tradat, fie cele doua tabere s-au inteles in cele din urma.
IMAR Fabica aradeana de mobila. - Virtual Arad News (c) 1999In cursul acestei saptamani, la S.C. IMAR S.A. Arad, administratia si sindicatele au ajuns la o intelegere, in ceea ce priveste majorarile salariale. "Incepand cu aceasta luna oamenii vor primi cu 5% mai mult fata de luna iunie. De la 1 august salariile vor creste cu inca 10%, iar de la 1 septembrie la fel, in total obtinandu-se o crestere de 25%", ne-a spus Virgil Culda, liderul Sindicatului Liber IMAR. In prezent, la unitatea aradeana salariul mediu brut este de 1.372.000 lei. Din 16 iulie, timp de o luna de zile, cei 2600 de angajati ai societatii vor pleca in concediu de odihna. Si IMAR Arad, asemenea intregii industrii a lemnului din Romania, este intr-o conjunctura economica nefavorabila. In plus, vara, vanzariie de mobila sunt mai scazute fata de alte perioade ale anului. Premise pentru redresarea societatii exista insa. Ing. Andrei Grecu, directorul general al IMAR Arad, a precizat: "Acum o delegatie a noastra se afla la Shanghai, in China, unde participa la o mare expozitie de mobila. Este foarte, probabil, sa si incheiem cateva contracte de export". Firma aradeana nu a mai livrat mobila in China de peste doua decenii. In cantitati mai mici, produsele fabrici de mobila aradene se vand si in S.U.A "Deocamdata mai mult pentru tatonari, insa e bine ca am patruns si pe piata nord- amerieana", a conchis directorul Grecu.
Aparatura moderna de hemodializaDe trei saptamani. Ministerul Sanatatii, cu sprijinul Bancii Mondiale, a dotat sectia de hemodializa a Spitalului Municipal Arad cu trei aparate noi. Dintre acestea, doua functioneaza deja. Cel de-al treilea, mai performant, necesita echipamente foarte scumpe, conducerea spitalului nefiind dispusa la ora actuala sa le cumpere. Asadar, aparatul sta in cutii asteptand sa, fie pus in functiune.O noutate in domeniu este ca, pentru prima data in Arad, se initiaza dializa peritonala ce permite bolnavului sa-si faca tratamentul singur acasa. Aceasta procedura are mai multe avantaje: se degreveaza centrul de bolnavi, se reduc cheltuielile de transport, ajungand sa fie tratati si pacientii cu probleme cardio- vasculare si diabetice, excluse de la hemodializa. Dupa vacanta, se va organiza o reuniune a medicilor de familie in scopul de a fi informati cu privire la starea pacientilor dependenti de dializa ce se afla inscrisi pe listele lor.
Cartierul aradean Gradiste - Virtual Arad News (c)1999O noua investitie importanta va fi demarata in Arad, prin constructia unei fabrici de ulei alimentar. Aceasta va fi amplasata pe un teren privat din Gradiste, pe strada Gradina Postei. Planul urbanistic pentru aceasta lucrare a fost aprobat de Consiliul local, insa investitorul mai are nevoie de autorizatia de constructie pentru demararea investitiei. Autoritatile locale nu stiu inca la ce valoare se va ridica investitia si nici cate locuri de munca vor fi create, deoarece nu exista un proiect al viitoarei constructii. Se stie doar ca fabrica va fi amplasata pe o suprafata de aproape 13.000 de metri patrati.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}