title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Luni, 6 septembrie 1999

Se inaugureaza noul sediu al grupului Electrica SADupa sapte ani de la infiintarea grupului Electrica SA, vineri a avut loc inaugurarea noului sediu al firmei, la iesirea din Arad, spre Oradea. La eveniment au participat oficialitatile orasului in frunte cu prefectul Gheorghe Neamtiu, presedintele Camerei de Comert Industrie si Agricultura a judetului Arad, Nicolae Bacanu, reprezentanti ai diferitelor societati unde Electrica SA a efectuat lucrari de specialitate. Cuvantul de deschidere a fost rostit de presedintele CCIAA, actionar si fondator al societatii Electrica SA, care a facut un scurt istoric al firmei. Activitatea privata a inceput in anul 1992, sub numele de 9B Prodimpex SRL, iar in 1993 s-a infiintat grupul Electrica SA dintr-un colectiv de baza provenit din Electromontaj Cluj SA, cu 9 asociati. Prima lucrare a fost realizata in februarie 1993 "In ' 95 ne-am deschis un punct de lucru in Timisoara, in ' 94 societatea a fost atestata Renel, iar anul acesta vom fi atestati ci ISO 9001 fiind distribuitor unic in Arad al firmei ABB", ne-a declarat Nicolae Bacanu. Grupul Electrica isi desfasoara aetivitatea in vestul tarii, avand filiale in Arad si Timisoara. Societatea are 95 de angajati, structura organizatorica fiind impartita in sapte filiale cu diverse domenii de activitate: Filiala de retele si instalatii electrice ce executa lucrari de constructii montaj in linii electrice aeriene si subterane de medie si joasa tensiune, statii si posturi de transformare; Filiala de instalatii electrice interior; Electrica Metal Construct executa hale industriale metalice, site-uri GSM, confectii metalice de serie, confectii metalice pentru constructii montaj electric; Filiala de transport executa servicii de transport marfa in regim intern de la10 tone; Filiala tablouri electrice executa tablouri elctrice echipate cu aparataj autohton sau de import, blocuri de masura si protectie monofazice si trifazice, de 16A si 32A; Filiala dc constructii montaj Timisoara executa retelei electrice de joasa si medie tensiune, pentru iluminat stradal si interior, statii si poduri de transformare; Filiala comerciala ce se ocupa cu vanzarea en gros si en detail a materialelor pentru instalatii electrice fiind dealer al firmelor: Elba, Elba Phillips, ABB, Bush-Jaeger Siemens, Wago."Printre cele mai importante lucrari executate de-a lungul anilor de societatea noastra se numara: electrificiri in mai multe sate din judet, lucrari de iluminat public in Arad si Timisoara, alimentare Fabrica de broderii Interspilzen Lugoj, proiectare si executie instalatie de iluminat interior la  BRD Arad si multe altele", a mai spus fostul director general al Grupului Electrica, Nicolae Bacanu. Dupa spargerea obisnuitei sticle de sampanie de catre reprezentantul societatii care a realizat arhitectura si decorul noului sediu si dupa taierea panglicii inaugurale de catre prefectul judetului, a urmat nelipsitul coctail prezent la astfel de manifestari ale firmelor ce se respecta.
ALFAR va proceda la disponibilizariDatorita greutatilor materiale cu care se confrunta in ultima vreme, conducerea S.C. ALFAR SA a hotarat ca din 15 septembrie 1999 sa disponibilizeze un numar de 340 angajati, din totalul de 820. "Pentru acesti angajati am primit aprobare de la Ministerul Agriculturii sa-i disponibilizam in baza Ordonantei 98/1999, cu salarii compensatorii. Mai asteptam o aprobare de la F.P.S. Bucuresti, institutie la care am depus dosarul privitor la disponibilizari", ne-a spus Lucian Mot, directorul economic al serelor aradene Acesta a mai precizat ca de  la 1 octombrie 1999, vor fi trecuti in somaj inca 380 de angajati, pentru care se incearca obtinerea somajului tehnic. Peste iarna, vor mai ramane incadrati doar vreo 100 de angajati care vor asigura producerea rasadului si paza serelor. Pe de alta parte, directorul comercial al ALFAR-ului a spus ca o suprafata de 26 hectare sere vor fi trecute in conservare, incercandu-se in timp concesionarea lor. Astfel, ALFAR va mai cultiva doar 40 hectate sere, la care se adauga cele concesionate deja.
Purtatorul de cuvant la PSDR - dr. Prisca Sorin - explicand dorinta de fuziunePSDR se afla in aceste zile in fata celei mai mari crize de la reinfiintarea acestui partid istoric. Lupta intena pentru presedentie, coroborata cu rezultatul din son- dajele de opinie si taraganarea fuziunilor cu ApR sau PS reprezinta tot atatea indicii pentru afirmatia ca PSDR se afla la rascruce. Un pol important este si organizatia din Arad si presedintele acesteia, Emil Putin, unul din candidatii la suprematia partidului. Totul se va decide in 15 octombrie, la Congresul Extraordinar al PSDR. Pana atunci, lucrurile se precipita in partid, vineri avand loc o sedinta a comisiilor reunite, in aceste zile intalnindu-se si conducerile organizatiilor nationale de femei si tineret, iar saptamana viitoare urmand sa se intruneasca si Comisia Nationala de Imagine, impreuna cu reprezentantii birourilor de imagine din toate judetele. Sorin Prisca a remarcat interesul de care se bucura PSDR din partea partidelor social- democrate. PSDR fiind curtat, in afara de ApR si PS, si de PDSR si PD. Surprinzatoare a fost declaratia lui Prisca, conform careia "aceste partide au reprezentanti in interiorul partidului", tocmai de aici putand veni indecizia PSDR in a incheia o fuziune. Si, pentru ca partidul este curtat cu un scop precis: intrarea in Internationala Socialista, PSDR a consultat organismul european din care face parte, acesta avand un aviz favorabil pentru ApR si PS. Oricum concluzia de baza este ca "organizatia aradeana este port-drapelul initiativelor de fuziune" cu referire la demararea discutiilor cu ApR si intalnirea Putin - Mohora, ambele petrecandu-se la Arad.
Soseaua de centura ar trebui semaforizataIn ultimele zile, Serviciul Judetean de Ambulanta a fost solicitat sa acorde asistenta medicala in urma a tot mai multor accidente de circulatie. Marti, in jurul orei 8,30, medicii de la Salvare i-au acordat primul ajutor lui P.S., in varsta de 43 de ani, Care a fost lovit de o masina pe o strada principala din municipiu. Barbatul s-a ales cu rani usoare, care nu au necesitat spitalizarea acestuia. In aceeasi zi, dar la ora 23,50, o ambulanta s-a deplasat la Savarsin, de unde a preluat doi cetateni italieni (64 si 60 de ani), accidentati in urma intrarii cu masina condusa de unul dintre ei intr-un sant. Conducatorul auto a decedat a doua zi la Spitalul Judetean, iar celalalt a fost externat, viata nefiindu-i in pericol. In noaptea de 1 spre 2 septembrie, Salvarea s-a deplasat la domiciliul lui C.J. (65 de ani), acesta decedand in urma unui stop cardiorespirator. In aceeasi noapte, la ora 0,05 medicii i-au tamaduit ranile unui baiat de 25 de ani, domiciliat pe strada Clopotului, care acuza politraumatisme in urma unei altercatii avute cu o persoana apropiata. Victima, aflata in stare de inconstienta, a fost transportata la sectia Chirurgie a Spitalului Judetean.  Joi, in jurul orei 15,30, un barbat in varsta de 61 de ani, a fost accidentat de un autoturism pe o artera principala din oras. Dupa ce i s-a acordat primul ajutor pacientul a fost transportat la sectia ortopedie a Spitalului Judetean, pentru ca avea traumatisme multiple la membrele inferioare. Dr. Radu Jipa, medic din cadrul SJA, ne-a declarat ca in ultima vreme s-a marit frecventa accidentelor aparute pe soseaua de centura, aproape zilnic semnalandu-se cate o coliziune in aceasta zona. Medicii de pe Salvare sunt de parere ca toate intersectiile cu aceasta artera rutiera ar trebui semaforizate.
Dumitru Branc a primit o diploma pentru frumusete moralaPoetul basarabean Toma Istrati i-a transmis primarului suspendat al Aradului, Dumitru Branc, o diploma conferita atat din partea sa, cat si din partea conducerii comunei Niscani, straveche asezare din Basarabia, care a implinit, recent, jumatate de mileniu de cand a fost botazata cu acest nume de catre Stefan cel Mare. Desi sosita pe numele fostului primar, diploma a fost inregistrati ca document al Primariei, avandu-se in vedere ca expeditorii nu stiau ca Dumitru Branc a fost suspendat din functie. Printre altele, in scrisoarea prin care i se cere fostului primar sa accepte diploma se arata: "Cunoscand inaltul spirit de dreptate, devotament si frumusete morala, cu care Domnia Voastra imbratisati si onorati marile evenimente ale adevaratei Istorii a Neamului nostru, in care sunteti pe drept si in intregime in mod nobil implicat, Va rog sa aceeptati ideea ca si Inalta Dumneavoastra Personalitate si-a lasat amprenta de cuget si simtire, pe aceasta DIPLOMA, care, lansanda-se in cucerirea Spatiului intre si dincolo de granitele Tarii, are privilegiul de a putea cuceri dimensiunile Timpului viitor fara sfarsit". Simbolic, diploma cuprinde unele nume mari ale istoriei neamului nostru.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}