title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Miercuri, 7 iulie 1999

Stefan Lacsan, liderul Sindicatului Liber ARISDupa o luna si jumatate, S.C. ARIS S.A. a intrat din nou in greva generala. "Principala noastra revendicare - plata salariilor restante - nu a fost solutionata. Ultima greva a fost suspendata in urma premisiunilor facute de catre conducerea societatii. Daca vom onora comenzile ne vom primi gi salariile", ne-a declarat Stefan Lacsan, liderul Sindicatului Liber Aris. Ieri dimineata, in jurul orei 7,30, Sindicatul Liber Aris a hotarat declararea grevei generale.Durata grevei este determinata de solutionarea urmatoarelor revendicari: plata salariilor restante, negocierea noului Contract Colectiv de Munca si prezenta la Arad a unei Comisii Guvernamentale cu putere de decizie din cadrul F.P.S. Bucuresti, Ministerul Industriei si Comertului, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Ministerul de Finante. Aceasta comisie este solicitata pentru a rezolva definitiv situatia societatii. Rezolvarea simultana a acestor revendicari va duce la suspendarea grevei si la reluarea lucrului.Cu toate ca societatea este in curs de privatizare, dupa sase saptamani dosarul inca nu a fost intocmit. "Anul trecut ni s-au promis 4,3 miliarde de lei de la Ministerul Industriei si Comertului. Acesti bani ar fi trebuit si fie folositi la restructurarea si relansarea procesului de productie. Din pacate, banii nu au ajuns nici pana iri prezent la societatea noastra. Fara bani, fara nici un sprijin de nicaieri, fara a ne primi salariile (de o luna si jumatate) nu putem decat sa ramanem in greva generala. In cazul in care revendicarile nu vor fi solutionate, propunem lichidarea societatii. Noi nu consideram acest lucru ca o solutie, pentru ca dorim sa continuam munca. Guvernantii nu pot sa-si bata joc de peste 1000 de muncitori", a mai tinut sa precizeze Stefan Lacsan. Directorul general al S.C. ARIS S.A. Rusalin Oprut, ne-a spus ca "unele revendicari mi se par normale, altele nu-mi permit sa le apreciez nefiind de competenta mea. In ceea ce priveste problema salariala, aceasta va fi solutionata in cursul zilei de maine. Din pacate, celelalte revendicari ma depasesc. Nu putem grabi sau incetini programul de privatizare. F.P.S. Bucurest va face anunturile cel mai de devreme in cursul lunii septembrie. Consider ca nu vom ramane in greva pana atunci. Dupa ce ne vom achita de obligatiile salariale, vom avea un dialog atat cu sindicatul, cat si cu muncitorii." Pana la solutionarea revendicarilor, comandamentul de greva al societatii se va intruni in fiecare dimineata pentru a stabili masurile ce trebuiesc luate. "S-ar putea ca astazi sa organizam un miting de protest. Dupa ce vom trece pe la sediul F.P.S. Arad, intentionam sa ne oprim la Primarie", a anuntat Stefan Lacsan.
Primaria comunei Tarnova - Virtual Arad News (c)1999Cea mai mare asociatie agricola din Tarnova s-a constituit in 1991 pe scheletul  fostei cooperative agricole de productie "Drumul lui Lenin" Circa 350 de familii au hotarat sa-si lucreze cele 900 de ha in Asociatia agricola "Aurora". La fel ca peste tot, si la Tarnova agricultura post revolutionara a urmat acelasi drum descendent. In primii ani au fost obtinute rezultate bune si asociatii au fost multumiti cu produsele primite. A urmat apoi degringolada si harababura din agricultura, care si-a spus cuvantul si in privinta asociatiilor agricole, care rand pe rand si-au inchis portile. S.A."Aurora" si-a inceput declinul dupa ce a apelat la "performantele" credite pentru agricultura. De la an la an, datoriile au crescut, in timp ce puterea de plata scadea. Cert este ca din iarna "Aurora" si-a intrerupt activitatea, avand cateva sute de milioane la banca si la finante.
O raza de speranta pentru proprietarii de pamant din Tarnova le-a adus saptamana trecuta tranzactia facuta de conducerea asociatiei cu o firma italiana, care a cumparat sediul si incinta fostului CAP." Pentru proprietarii asociati e mare lucru, deoarece multi dintre ei nu-si mai pot muncii individual pamantul. Dupa perfectarea actelor, va urma o intelegere intre italieni si oameni privind modul in care se va lucra pamantul" ne-a spus Florin Farcasiu, primarul comunei Tarnova.
Bazinul cu apa termala a CARP (BIDI) - Virtual Arad News (c)1999Cand se satura de vacarmul strandului Neptun, tinerii merg sa se bronzeze in liniste la Baile Termale C.A.R.P. (BIDI). Desi acest strand este considerat strandul pensionarilor, multi adolescenti si copii pot fi vazuti aici, la fiecare sfarsit de saptamana. Pe langa distractie, oricine merge la acest strand, poate sa faca si un tratament medical. In cadrul bailor exista o baza de tratament, care are urmatoarele cabinete: cabinet medical, sala de masaj, cabinet de parafina si cabinetul dotat cu aparate electrice (ultrasunete, stereofrem,  interfrem, carmostin, lampa cu cuart). Personalul acestui strand depaseste varsta adolescentina, neputandu-se vedea aici picioare lungi si fuste scurte, dar acest fapt nu deranjeaza, inca, pe nimeni. Administratorul, Gheorghe Milanoviei, ne-a declarat: "Ar parea intr-un fel ridicol sa angajam domnite foarte tinere, in asa zisul - strand al pensionarilor- probabil ca ar aparea discutii pe seama noastra, care ne-ar compromite."
Antrenorii nou sositi la UTAIeri, in Conferinta de presa de la Clubul UTA au fost anuntati noii antrenori ai "Batranei Doamne". Ei se numesc Lorenzo Rubinacci (31 de ani) - antrenor prncipal, Franco Crescentini (33 de ani) - anternor secund, Michele Iacomucci (29 de ani) - preparator fizic.
Nimeni din cei cu care am discutat nu a auzit de acestia si nici macar unul nu a jucat fotbal la vreun club. O mare necunoscuta, care poate aduce, insa, surprize. Ramane de vazut...

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}