title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Joi, 7 octombrie 1999

Reprezentantul BBComputer - ing. Ladislau Boros - isi asteapta invitatii - Virtual Arad News (c)1999Cu circa 200 de parteneri de afaceri in Romania, compania "MB Distribution" este distribuitor national autorizat al produselor Epson (imprimante, scanere, camere foto digitale, video- proiectoare etc.), al intregii game de P.C-uri IBM (desktop- uri, lapto- puri si servere) si a gamei de surse de energie neintreruptibile B e s t Power. "Rostul acestui show itinerant - a declarat Ladislau Boros, reprezentat al firmei aradene BB Computer - este de a prezenta Oameni de afaceri si specialisti ascultand explicatiile - Virtual Arad News (c)1999la lucru ultimele produse Epson, IBM si Best Power." Pe piata IT din cauza puterii reduse de cumparare PC-urile IBM sunt mai putin intalnite. Lumea prefera "local brandurile" (marci realizate de firme locale mici). Pe masura ce companiile se dezvolta si-si constituie retele informatice puternice, serverele IBM insa se impun de la sine. Pe segmentul imprimante, produsole Epson (matriciale, cu jet de cerneala sau laser) sunt, in schimb, foarte cunoscute. Ele acopera aproape intreaga piata. La prezentarea de produse, organizata ieri la Hotelul Central de catre "MB Distribution", in colaborare cu partenerul local, "BB Computer", au fost prezenti oameni de afaceri aradeni, si specialisti in tehnologia informationala, adica toti cei care stiu cu precizie ca pentru a reusi in afaceri au nevoie de "un partener de incredere".
Delegatia maghiara prezenta la AradComemorarea, la 6 octombrie, a celor treisprezece generali martiri ai Revolutiei ungare din 1848, "nu a putut avea loc nici in acest an fara pasiuni care sa ravaseasca sentimentele si relatiile romano-maghiare", se arata intr-un comentariu aparut, miercuri, in cotidianul ungar "Nepszava", citat de corespondentul MEDIAFAX la Budapesta. Cotidianul citat considera ca in ciuda gestului "neprietenesc" al premierului roman, care si-a anulat, in ultima clipa, participarea la festivitatea deschiderii, "Parcul Reconcilierii din Arad se va deschide, probabil, mtr-o forma sau alta, asa cum si ansamblul statuar a fost scos din depozitul militar, unde a fost amplasat de Guvernul roman, dupa Tratatul de la Trianon ". "Nepszava" apreciaza, pe de alta parte, ca "exceptand cateva complimente intre ministrii de Externe, in relatiile romano- ungare au aparut putine evolutii in ultima vreme". "Evident, nu numai partea ungara a ratat cateva ocazii, dar si Guvernul roman, care poarta si el responsabilitatea pentru mersul in gol al evenimentelor", continua cotidianul citat, apreciind ca "devalorizarea" festivitatilor comune din 6 octombrie se datoreaza faptului ca "viata politica interna este influentata exclusiv de lupa pentru putere, desi Romania mai are peste un an pana la alegeri". "In acesteStatuia celor 13 generali inainte de demontare conditii, pare aproape natural ca liderii romani sa se straduiasca sa-si incarce agenda mai degraba cu reprezentanti ai guvernelor occidentale, influente, sperand la o crestere a prestigiului din partea lor, si nu din partea Budapestei", conchide "Nepszava". La randul sau, cotidianul "Magyar Nemzet" afirma ca "argumentatia oficiala" pentru decizia premierului roman de a nu participa la festivitatea de la Arad, respectiv necesitatea efectuarii unui control medical de catre seful Executivului de la Bucuresti, este "credibila, dar nu multumitoare". Cotidianul citat este de parere ca Radu Vasile a evitat deplasarea la Arad  pentru ca, pe de o parte, "ar fi trebuit sa justifice intr-un fel de ce nu exista loc pentru amplasarea fundatiei, iar pe de alta parte ar fi dat munitie de razboi opozitiei, care tine sub foc continuu Executivul si coalitia de guvernamant". "Magyar Nemzet" aminteste ca, in ciuda acestor aspecte, premierul Viktor Orban a acceptat invitatia aradenilor, vizitand orasul si participand la comemorari.
Indagrara Arad va fi preluata de Baia MareUnul dintre multiplele avantaje ale economiei de piata il reprezinta transferul proprietatii de la un posesor la altul. Acest fapt face ca economia sa fie sanatoasa, daca vechiul proprietar ar intampina ceva probleme financiare si acesta nu ar putea vinde actiunile sale, societatea comerciala ar fi sortita falimentului, iar muncitorii de aici ar ramane pe drumuri, ceea ce ar greva bugetul de stat si asa auster. Presiunile sociale ar fi tot mai mari, iar de aici pana la colapsul economic nu e decat un pas. In aceste zile piata de capital din Romania este mai animata ca de obicei, ca urmare a lansarii unei oferte publice de cumparare a unui numar de 55.230.400 actiuni ale socitetatii Indagrara Arad, fiecare actiune avand valoarea nominala de 1000 lei.
-Lansatorul ofertei se numeste Prod Com Andante SRL din Baia Mare si acesta a lansat oferta de cumparare la pretul de 85 lei/actiune, cumparatorul propunandu-si sa achizitioneze intreg pachetul de actiuni, punand la dispozitie suma de 4.694.584.000 lei din fondurile proprii. Actiunile pot fi vandute de oricare dintre actionarii societatii Indagrara, daca, evident, acestia sunt de acord cu pretul de oferta. Aceasta va dura 20 de zile calendaristice si se va incheia in data de 20 octombrie 1999. Daca pana la acea data lansatorul ofetei nu este multumit de pachetul de actiuni achizitionat, sau nu a intrat in posesia a 33 la suta (barem minim pentru lansarea unei oferte) din actiuni, el poate face o noua oferta publica sau o poate prelungi pe cea veche. Intermediarul ofertei publice de cumparare este societatea de valori mobiliare IFB FINWEST ARAD. Precum se stie, pana in prezent pachetul majoritar de actiuni al societatii Indagrara a fost detinut tot de o societate baimareana pe numele sau Inter American Trading, dar care nu s-a prea putut bucura de vreun dividend din cauza deficientelor, mai mult structurale, ale sistemului economic romanesc ce prevede o pleiada de taxe si impozite, in special pentru societatile din industria alimentara. De fapt acesta lansare de oferta pare a fi o intelegere intre actualul proprietar si viitorul, desi nu stim exact care au fost motivele care vor determina firma InterAmerican sa vanda pachetul de actiuni detinut. Calibrul producatorului aradean de alcool, cel mai mare din tara, a facut ca interesul pentru actiunile acestuia sa fie ridicat, fapt ce poate a generat si aceasta oferta publica.
Locuitorii din zona de deal sunt in pericol de alunecari de terenAutoritatile judetene au fost avertizate de catre specialistii Comandamentului de Protectie Civila asupra pericolului producerii de alunecari de teren, in zonele de deal, ca urmare a precipitatiilor abundente ce sunt prevazute pentru urmatoarele trei zile. Potrivit avertizarii meteorologice transmisa Protectiei Civile de catre Directia Generala a Apelor Arad, in intervalul amintit vremea se va raci treptat si va deveni instabila. Vor cadea ploi ce vor avea caracter de aversa, insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului, in special astazi si maine. In zona de munte, cantitatile de apa pot depasi 25 de litri pe metru patrat in decurs de 24 de ore. La altitudini mai mari de 1.500 de metri, ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare, iar vantul va sufla tare. Protectia Civila a informat inca de ieri dimineata toate comisiile locale de aparare impotriva dezastrelor. O avertizare a fost transmisa si Agentiei pentru protectia mediului, care trebuie sa ia masuri in vederea reducerii riscului producerii de alunecari de teren.
Se planteaza toamna ca sa fie frumos primavara - Virtual Arad News (c)1999In aceasta toamna se vor ameneja si se vor curata toate intrarile in municipul Arad. De la S.C. Gospodarirea Comunala S.A. am aflat ca se va planta un aliniament de arbori si gard viu de la Statia de benzinarie pana la prima statie de tramvai de pe calea Aurel Vlaicu. Tot aici, spatiile care ar trebui sa fie verzi iar acum sunt distruse vor fi acoperite cu pamant si cu material saditor. Pe faleza Muresului s-a plantat un covor de 40.000 de panselute si lalele de diferite culori. Ovidiu Marian, directorul Gospodariei Comunale, ne-a declarat: " Daca florile nu vor fi distruse pana la primavara, Faleza Muresului va fi cu adevarat minunata". In parcul Europa au fost ridicate ultimele resturi de moloz si gunoi, urmand sa fie amenajate mese si banci. De asemenea, a fost reabilitata alimentarea cu apa a parcului. In continuare, se va incerca repunerea in functiune a cel putin doua fantani arteziene pana la inceperea urmatorului sezon estival. Curatenia de toamna se va desfasura pana in data de 1 noiembrie, timp in care, daca starea vremii va permite, se vor planta flori in centrul orasului. Tot pana atunci, se vor defrisa arborii uscati, iar spatiile verzi vor fi curatate de frunzele uscate.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}