title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe locul ?.
Daca v-au placut stirile Virtual Arad, apasati aici:

Stirile Zilei

Luni, 8 februarie 1999

Lucian Lagsaghi presedintele filialei locale CNSLR Fratia - Virtual Arad News (c) 1999Sindicatele afiliate la "Fratia" ar putea renunta la greva japoneza programata pe data de 15 februarie. Liderul filialei locale a CNSLR Fratia, Lucian Lagsaghi. ne-a declarat, ieri. ca renuntarea la actiunile de protest ar avea loc doar in masura in care premierul Radu Vasile va accepta revendicarile formulate de sindicate. Acestea se refera la cresterea puterii de cumparare si elaborarea unui program national de dezvoltare economica pentru urmatorii cinci - zece ani...Vrem un program de reforma cu termene precise, care sa fie respectate de Guvern" - ne-a declarat Lucian Lagsaghi, adaugand ca, in alte conditii, in 17 februarie, la doua zile dupa greva japoneza, va avea loc o greva de avertisment de doua ore, urmata de greva generala din 22 februarie. Conducerea Confederatiei Nationale a Sindicatelor Libere din Romania a anuntat ca accepta propunerea facuta, joi, de Guvern, de a participa la discutiile pe tema revendicarilor sindicale, dar nu poate lua o decizie privind suspendarea protestelor inaintea unor consultari cu liderii organizatiilor afiliate. Sindicalistii vor analiza, in 12 februarie, oportunitatea sus- pendarii actiunilor, in functie de rezultatele negocierilor care se vor purta pana atunci, in comisiile ministeriale de dialog social. Sindicalistii se mai gandesc la posibilitatea de a amana protestele cu trei saptamani, pentru a-i lasa timp Guvernului sa gaseasca modalitati concrete de relansare economica.
Sebis hotel - Virtual Arad News (c) 1999Peste 60.000 de volume vor fi puse la dispozitia studentilor sebiseni in noua biblioteca universitara a Centrului Universitar Sebis. Biblioteca a fost amenajata in spatiul magazinului universal, parasit dupa revolutie si inchiriat de la FEDERALCOOP. Nu numai magazinului i s-a dat o alta destinatie ci si hotelului din centrul orasului. Acesta a fost amenajat drept camin studentesc. Chiar daca majoritatea studentilor sunt din Sebis si satele limitrofe, sunt si studenti din judetul Hunedoara, care se pot caza cu numai 20.000 lei/zi. Studentii isi pot petrece timpul liber si la Clubul Studentilor inaugurat la finele anului trecut in fostul restaurant al hotelului, dar si la cele doua discoteci din oras, "RING", cea mai mare din judet si "MEGA-SFINX"  fnfiintata nu de mult. Este in curs de amenajare Baza Sportiva universitara, cu o suprafata de 10.000 metri patrati. La cele doua colegii universitare din Sebis, Marcheting in turism si activitati hoteliere si cel de asistenta sociala, invata 126 de studenti, ne-a informat Corina Tica, secretar contabil la filiala Sebis a Universitatii de Vest "Vasile Goldis" Arad. Cursurile se tin la sfarsit de saptamana, vineri, sambata si duminica. "In acest an dorim sa mai infiinfam inca cinci forme de invatamant superior in orasul nostru. Este vorba de chineto-terapie, finante- contabilitate, drept, pedagogie si facultatea italiana de afaceri", ne-a spus Gheorghe Feies, primarul Sebisului.
Radu Ghidau - deputat de Arad - Virtual Arad News (c) 1999Presedintele comisiei pentru regulament a Camerei Deputatilor, Radu Ghidau, ne-a declarat ca astazi va fi luata in discutie propunerea de simplificare a procedurii de ridicare a imunitatii parlamentare. Deputatul Vasile Lupu a propus reducerea cvorumului de la doua treimi la jumatate plus unu la votul pentru ridicarea imunitatii parlamentare. Deputatul Ghidau apreciaza initiativa drept extrem de bine venita, pentru ca "imunitatea parlamentara nu trebuie sa acopere infractori sau persoane care sunt certate cu legea. Este aberant ca pentru acte de incalcare a legii, o persoana sa fie protejata de imunitate parlamentara. In Constitutie e stipulat faptul ca un parlamentar se bucura de imunitate doar pentru acte si fapte politice, dar, datorita acestui cvorum foarte mare necesar, nu se poate ridica imunitatea nici pentru alte fapte, pentru ca niciodata un partid nu va putea obtine doua treimi si nu se va putea ajunge la o intelegere cu PDSR sau PRM, pentru ca ambele partide sunt cu musca pe caciula, respectiv au parlamentari care sunt pasibili de judecata" a mai afirmat el.

Timp de cateva zile, Sala mare a Casei de Cultura a Sindicatelor a gazduit Expozitia crescatorilor de porumbei si pasari de curte. Expozitia a cuprins un numar de 111 exemplare de pasari (diverse, specii de gaini si cocosi), 288 specii de porumbei, iepuri de casa si prepelite. Ca invitati de onoare au participat si cativa pasionati de cresterea pasarilor de curte din Ungaria. Ei au participat cu patru specii de porumbei, din care cei mai remarcati au fost "Baltatii de Budapesta" si "Zburatorii de Csepel". De asemenea, participarea catorva pasionati din Oradea, Timis, Alba si Bucuresti a facut ca aceasta expozitie sa-si atinga tinta. Organizarea expozitiei a avut ca scop reunirea crescatorilor din tara si strainatate, precum si o propaganda in randul tinerilor. "In urma acestei expozitii s-au inscris noua membri tineri si s-a realizat un bogat schimb de experienta." ne-a declarat Codrin Moru, presedintele asociatiei. Tot in cadrul expozitiei a fost organizata o tombola in care vizitatorii au putut castiga de la bomboane pana la una dintre superbele pasari expuse. In acest an s-au implinit 77 de ani de la infiintarea asociatiei. Asociatia crescatorilor de porumbei si pasari de curte a avut un numar de 75 de expozitii dintre care 25 au fost internationale. "La ora actuala suntem cea mai puternica asociatie din tara" ne-a declarat Codrin Moru. Prefectul Gheorghe Neamtiu, prezent la inchiderea expozitiei ne-a spus: "am participat atat la deschiderea cat si la inchiderea expozitiei. Exponatele remarcabile pe care le-am privit au reusit sa ma relaxeze."

Autoritatile Landului Salzburg (?) din Germania au anuntat ca sunt dispuse sa suporte toate cheltuielile de cazare si scolarizare a jurnalistilor vorbitori de limba germana din vestul tarii. In cadrul unui stagiu de pregatire si perfectionare a acestora. Cursul se va derula ca urmare a unei colaborari intre Consiliul Judetean Arad, Centrul Cultural Banat - JA si autoritatile landului german. Stagiul este structurat pe trei etape, prima urmand sa se desfasoare in toamna acestui an, cu un curs a carui durata va fi de o saptamana.


Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}