title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Marti, 8 iunie 1999

Profesorii asteapta rezolvarea revendicarilor"Sindicatele din scolile aradene afiliate la Sindicatul Democratic din invatamant au hotarat ca membrii lor sa reinceapa astazi lucrul - ne-a spus prof. Stefan Balita, liderul S.D.I.A. - urmand ca greva generala pe termen nelimitat sa fie reluata cu incepere din 22 iunie - a.c., daca nu vor fi solutionate revendicarile cunoscute. Copiii din aceste scoli au fost anuntati de dascalii lor vor fi prezenti la cursuri".
* Cadrele didactice din Sindicatul Liber din Invatamantul Aradean si sindicatele care au semnat protocolul cu S.L.I.A. - ne-a spus liderul acestuia prof. Marius Gondor - sunt hotarate sa ramana in greva pana la finalizarea negocierilor.
* Potrivit liderilor de la centru, premierul Radu Vasile ar fi transmis sindicatelor faptul ca problemele lor au fost analizate, dar ca nu pot fi rezolvate mai devreme de toamna acestui an. Ei sustin ca ministrul de Finante, Decebal Traian Remes, ii asteapta la negocieri, saptamana aceasta, dar raman sceptici ca problemele financiare ale cadrelor didactice vor fi solutionate prea curand.

Populatia Aradului va fi cea mai afectata de lipsa banilor pentru subventionarea activitatii de termoficare, in timp ce "razboiul" dintre Consiliul judetean si Primarie continua, pe tema predarii - preluarii societatii Arterm. Presedintele CJA, Dan Ivan - care a decis, ieri, sistarea furnizarii apei calde catre populatie, incepand de luni - a declarat ca primarul l-a amenintat cu demiterea pe directorul Arterm, Doru Campan, in caz ca acesta va aplica hotararea CJA, si va inchide robinetele la apa calda menajera. Contactat de noi, primarul Valentin Paul Neamt a negat ca l-ar fi amenintat pe directorul Campan, dar a recunoscut ca va face tot ce-i sta in putinta pentru a impiedica intreruperea furnizarii apei calde. Primarul nu a raspuns insa la ce solutii s-a gandit pentru a evita prabusirea societatii aradene de termoficare, dar a precizat ca nu mai poate aloca alte subventii, din lipsa resurselor bugetare. Consiliul judetean considera ca, in acest moment, primarul nu poate lua nici o masura impotriva lui Doru Campan, a carui societate se mai afla in subordinea CJA, pana la incheierea formalitatilor de preluare de catre Consiliul local.

La Arad carnea si produsele din carne sunt verificate in laborator - Virtual Arad News (c) 1999Mai multi cititori ai ziarului  Obsevator au sunat la redactie ingroziti de ce au citit in presa centrala. Ei ne spurreau ca un numar de 20 de persoane, care au consumat carne de porc infestata cu trichinella spiralis, au fost internate, in ultimele patru zile, la Spitalul de Boli Infectioase din Oradea. "Mi-e frica, deoarece judetul Bihor se invecineaza cu al nostru si in orice moment carnea infestata poate sa ajunga in   Arad" - a marturisit o cititoare. Luand legatura cu dr. Gabriela Tarle, medic primar - igiena alimentatiei in cadrul Inspectoratului Sanitar de Stat si Supraveghere a Starii de Sanatate a Populatiei -Arad, aceasta a declarat: "Nu avem semnalat nici un caz de trichineloza Din cate cunoastem, nu avem unitati in Arad care sa isi faca aptovizionarea din Bihor. De altfel, ultimul caz de triehinella spiralis l-am inregistrat in urma cu aproximativ o luna si jumatate, deci aradenii nu trebuie sa aiba nici un motiv de ingrijorare". Situatia creata in Bihor se datoreaza, in marea ei parte, grevei medicilor veterinari (legata de neplata salariilor) care nu mai testeaza in laborator nici un produs din carne. In Arad, desi situatia nu difera cu mult de cea din Bihor, medicii veterinari nu si-au intrerupt activitatea, continuand, ca si pana acum, sa faca analize la carne si la produsele din carne. In prezent, singura directie sanitara din tara care nu si-a intrerupt activitatea, cu toate ca are probleme, este Directia Sanitar Veterinara Arad, judetul nostru devenind, fara doar si poate, cel mai sigur loc din tara de unde se pot cumpara, fara riscuri de infestare cu trichineloza. carne.
In timpul grevet trenurile se vor odihni pentru doua ore - Virtual Arad News (c) 1999Aproape 3600 de ceferisti aradeni vor participa joi, 10 iunie, la o greva de avertisment. Desi deocamdata greva - care va fi la  nivel national - este anuntata doar in mass-media, ea se va tine cu certitudine, ne-a informat Ionel Socaciu, liderul Aliantei  Sindicale Feroviare pe Reginala Timisoara. In timpul grevei, ce se va desfasura intre orele 7-9, va fi intrerupta  circulatia  atat a trenurilor de calatori, cat si a celor de marfa din statia CFR. Arad. La greva nu vor participa salariatii din sectorul miscare-comercial, care, spune Socaciu sunt multumiti de cresterile salariale oferite de administratie."Principala nemultumire a noastra este imposibilitatea  negocieri unui contract colectiv de munca in conditii reale si nu in conditii limitative impuse de bugetuhi de stat, care pe moment ingradeste libertatea de negociere. Celelalte nemultumiri tin de conditiile de munca", spune Ionel Socaciu. In acest moment, cei  mai multi dintre salariati C.F.R. au salarii sub un milion de lei. Ziua de greva a ceferistilor aradeni coincide cu ziua vizitei la Arad a ministrului Transporturilor Traian Basescu. La ultimul potest al angajatilor de la CFR, Traian Basescu  i-a sanctionat dur pe multi din cei implicati. Liderul sindicalistilor aradeni, Ionel Socaciu, spune ca "daca acum se vatrece la cercetarea si sanctionarea membrilor de sindicat sau a organizatorilor, in 48 de ore se va intra in greva generala pe timp nelimitat. Deja avem semnale ca Basescu ar incerca   prin intermediul Curtii Supreme de Justitie, sa suspende declansarea grevei, cu toate ca noi am anuntat-o doar in presa. Conform legii avem obligatioa de a o aduce la cunostinta, in mod legal, cu 48 de ore inainte", incheie Socaciu.

Cei mai buni elevi ai liceelor de muzica din tara s-au intalnit saptamana trecuta, la Arad, in cadrul Olimpiadei nationale, organizata pentru prima data de orasul nostru. Concursul s-a incheiat sambata seara, in sala Palatului Cultural, cu festivitatea de premiere si gala laureatilor. Este minunat sa constati ca sunt tineri care, in ciuda tuturor greutatilor, lupta in mod tenace si serios sa intre tn Universul Eutherpei. Inainte de inceperea concursului, directorul liceului "Sabin Dragoi", prof. SILVIA DEMIAN, conta pe cinci premii. Au fost sapte, dupa cum urmeaza: tuba, mentiune si premiul III - ILONCA CIPRIAN si FEDUR ANDREI, trompeta, premiul III - FEDUR MARIAN, clarinet, premiul III - NAGY LUCIAN, canto, premiul II - PETER ROMELIA, conbabas, premiul II - VESA DANIEL, viola, mentiune - POP CRISTINA.


Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}