title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Marti, 9 martie 1999

Mures cota de atentie - Virtual Arad News (c) 1999Apele sunt in continua crestere, cotele de atentie fiind depasite, pe alocuri chiar si cele de inundatii, in special pe Crisuri si Mures. Iata care era ieri situatia pe cursurile de apa din judet. Pe Crisul Alb, la Vata de Jos cota de atentie era depasita cu 70 cm, Gurahont - 230 cm (cota de inundatie depasita cu 30 cm), Ineu - 648 cm (cota de atentie + 148 cm), Chisineu Cris - 826 cm (cota de atentie + 226 cm), Varsand - 652 cm (cota de inundatie + 52 cm). Pe Crisul Negru, la Zerind - 763 cm (cota de atentie + 163 cm), Misca - 360 cm (cota de atentie + 110 cm). In Valea Teuz, la Cermei - 357 cm (cota de atentie + 7 cm). Cota de atentie e depasita si pe Valea Cigher, la Chier. In Zarand, nivelul apei are 458 cm, cota de inundatie depasita cu 33 cm. Si apele Muresului continua sa creasca. La Savarsin erau 368 cm (cota de atent depasita cu 43 cm), Radna - 400 cm (cota de atentie + 50 cm), Pecica - 388 cm (cota de atentie + 88 cm), Nadlac - 368 cm (cota de atentie + 18 cm), Cenad - 560 cm (cota de atentie + 30 cm) si in Arad erau 409 cm, cu putin sub cota de atentie. Se asteapta viitura pe Mures in cursul zilei de astazi.

Duminica seara, modernul complex al Discotecii VIVA s-a dovedit neincapator pentru numerosul public (tineri, dar nu numai) venit sa participe la super-spectacolul organizat cu prilejul zilei de 8 Martie de televiziunea Intersat in colaborare cu ziarul "Adevarul". A fost o seara minunata si un spectacolul de exceptie, accesul domnisoarelor si doamnelor fiind gratuit. De la inceput si pana la sfarsit, adica pe parcursul a mai bine de trei ore, momentele de incantare s-au succedat neintrerupt: concertul extraordinar al grupului Talisman, recitalurile solistei Nadine (ex-Scoala vedetelor) si ale lui Lucian Cristescu. Emotii printre spectatori au produs si numeroasele concursuri cu premii, firmele GSM Center, 2000 GSM, Euro GSM si Goldstern oferind un impresionant numar de prernii: telefoane celulare (pachete Alo GSM), accesorii, cartele Dialog, pachete promotionale, torturi etc. De asemenea, castigatorilor la tombola Sucursala Arad a B.C.R. le-a oferit 10 carduri incarcate fiecare cu 100.000 lei, Universum Trade premii in valoare de 2.000.000 lei, Bijuteria Verona un inel de aur, iar Floraria Iza, evident, flori pentru femei. Pe langa implicarea in organizarea spectacolului, redactia "AdevaruI" a oferit si trei pachete promotionale. Spectacolul transmis, in direct, de televiziunea Intersat a beneficiat, si de aceasta data si de o prezentare inspirata si dinamica datorata , "sufletului acestei manifestari - Flavius Stetcu redactorul - sef al "Intersatului". secondat de Melania Jude.

Hotel Moneasa - Virtual Arad News (c) 1999Majoritatea statiunilor turistice au ajuns in stadii avansate de degradare. Lipsa unor proprietari de drept, tergiversarile FPS-ului in privatizarea societatilor hoteliere, le mentin intr-o stare precara. Pentru urgentarea privatizarii in domeniu, s-a incercat incheierea unui acord intre FPS, SIF Transilvania si Autoritatea Nationala pentru Turism, insa presedintele FPS, Radu Sarbu, nu a semnat documentul. Acordul prevede divizarea societatilor de turism in vederea privatizarii, astfel incat capitalul social al SIF si al FPS sa se separe in doua societati. Consiliul de administratie al fiecarei societati va transmite scrisori de optiune, cu confirmarea de primire, catre actionarii persoane fizice, pentru ca acestia sa aleaga societatea la care raman actionari. In cazul neexercitarii optiunii in maximum 15 zile de la primirea scrisorii sau de la data publicarii in presa a termenului maxim, se va considera ca s-a optat pentru societatea cu capital majoritar privat. Activele pentru care au fost incheiate contractele de asociere in participatiune, locatie de gestiune, inchirieri si cele revendicate sau revendicabile vor fi incluse in patrimoniul societatii unde FPS-ul va detine integral capitalul social, In urma listei intocmite de catre Autoritatea Nationala pentru Turism a fost propus pentru divizare un numar de 31 de societati din bransa. Printre acestea se afla si SBC Moneasa, ce are in componenta trei hoteluri si cateva vile. Dintre aceste vile cateva au fost cumparate deja de catre o societate timisoreana, care le-a grupat in "Complexul Castel". Capitalul social al statiunii balneoclimaterice Moneasa este de peste 6 miliarde de lei. FPS detine 40%, SIF 45,58%, iar actionarii aparuti in urma programului de privatizare in masa au 14,42%. Starea de degradare avansata in care se gaseste statiunea la ora actuala ar trebui sa dea totusi de gandit FPS-ului. Alte societati propuse pentru divizare sunt in primul rand cele aflate pe litoral: Neptun, Olimp, Mamaia, Eforie, Jupiter, Saturn, Venus etc., precum si alte statiuni: Predeal, Borsec, Tusnad, Govora, Sovata, Caliminesti, Olanesti. Structurile FPS agreaza o alta varianta de divizare, care nu reuseste decat sa expedieze privatizarea in neclaritatea in care s-a mentinut pana acum. Aceasta solutie ce a mai fost aplicata s-a dovedit din nou ca fiind neviabila. Prin impartirea societatilor comerciale pe hoteluri sau grupuri mici de hoteluri, structura actionariatului ramane aceeasi ca in cazul societatilor nedivizate.
Spitalul matern din Arad - Virtual Arad News (c) 1999La Spitatul Matern a fost inaugurata de curand o noua sectie. Aceasta se numeste "Rooming" si reprezinta o noua metoda realizata de cadrele medicale de aici prin care mamele vor putea fi prezente langa bebelusi. Sectia a aparut ca urmare a necesitatii mamei de-a fi langa copil inca de cand s-a nascut si pana la externare, Medicii de la Matern au amenajat cateva saloane care nu au necesitat mari costuri. Conform celor spuse de Eugen Vancu director al Directiei Judetene de Sanatate Publica, amenajarea acestor saloane s-a facut cu fonduri proprii, pentru ca nici Ministerul Sanatatii si nici de la Casa de Asigurari de Sanatate nu au acordat bani.

In aceste zile, cand toti oamenii se plang de efectele tranzitiei, cand toate institutiile se confrunta cu lipsa banilor, cand cei mai multi dintre noi ne confruntam cu limitele subzistentei nu poate fi decat imbucurator faptul ca cineva incearca sa faca ceva sau de ce nu altceva. Astfel, copiii ce frecventeaza cercul foto al Palatului copiilor, coordonati de profesoara Angela Jireghie au hotarat sa porneasca intr-o excursie. Si de data aceasta nu distractia a fost pe primul loc, ci munca. Roadele calatoriei s-au concretizat intr-o minunata expozitie de arta fotografica intitulata "Un turist in Arad". Ochiul sensibil al micilor artisti a reusit si surprinda instantenee des intilnite in orasul nostru, Nimeni si nimic nu le-a putut sta in cale, pentru a-si pune in valoare talentul, pentru a arata tuturor ca pot si doresc sa faca poze de buna calitate. Cine nu crede ca e asa, se poate convinge, vizitand sala de expozitii a Palatului copiilor pana in data de 14 martie 1999.


Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}