title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Joi, 10 iunie 1999

Deschidera oficiala a targului Transport- Ar ´99 - Virtual Arad News (c)1999"Transport-Ar este cel mai interesant eveniment expozitional al acestui an si cel mai bun targ al nostru", a spus Nicolae Bacanu, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Arad, la conferinta de presa organizata marti, pentru prezentarea targului Transport-Ar ´99. Ajuns la a sasea editie, targul se va desfasura la Sala Sporturilor intre 10 - 13 iunie si va reuni 79 de firme din tara (din care 22 din Arad) si strainatate (Turcia si Ungaria). Firmele participante sunt axate pe  urmatoarele domenii de activitate: autoturisme, remorci, piese de schimb si accesorii auto, echipamente service auto, echipamente spalatorii auto, mijloace de transport rutier, tonete mobile, instalatii frigorifice pentru transportVizitarea targului de catre oficialitati - Virtual Arad News (c) 1999 alimente. Fata de anii trecuti, in aceasta editie a Transport-Ar se constata o crestere atat a numarului de expozanti, cat si a suprafetei expozitionale. "Numarul firmelor participante acum este cu 22% mai mare fata de anul trecut si cu 90% mai mare fata de 1997. Transport-Ar are succes pentru ca se adreseaza unor categorii de firme care au succes. Transportul reprezinta o activitate care s-a dezvoltat rapid in ceea ce priveste privatizarea", a mai spus Bacanu. Astazi, in prima zi de targ, sunt prezente cateva personalitati marcante precum presedintele Senatului, Petre Roman,ministrul Mediului, Sorin Frunzaverde, generalul Nicolae Berechet - Inspectoratul General al Politiei. Pe durata celor patru zile ale targului vor fi prezenti reprezentanti ai Autoritatii Rutiere Romane (A.R.R), Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR), Registrului Auto Roman, care vor avea intalniri si discutii cu transportatorii prezenti la Arad. Intrarea la targ costa 5000 de lei. Vizitatorilor le sunt pregatite cateva surprize si 3 premii de 10, 3, respectiv 2 milioane de lei.

In luna martie a acestui an, grupul Alstom, cel mai mare fabricant de material feroviar din Europa, a depus o oferta pentru cumpararea pachetului de 76 la suta din actiunile societatii comerciale Astra Vagoane Calatori Arad. Acesta este interesat sa achizitioneze societatea aradeana in conditiile in care autoritatile romane vor fi de acord sa asigure societatii comenzi care sa apartina, in principal, companiilor nationale de transport feroviar, precum si societatilor de transport urban, astfel incat sa fie asigurat un nivel al comenzilor de minimum 70% din capacitate pe o perioada de 1-3 ani. Iar in privinta datoriilor, firma franceza a cerut ca acestea sa fie reduse la minimum. Acest lucru inseamna ca Ministerul Finantelor va trebui sa fie de acord sa scada din totalul datoriilor nivelul penalitatilor aferente. Referitor la aceste conditii impuse statului roman de catre firma franceza, directorul Astra Vagoane Calatori, Liviu Bobar, ne-a declarat in exclusivitate urmatoarele: "Suntem la curent cu intentiile societatii Alstom, care este singura firma ce s-a aratat interesata de noi.   Relatiile cu societatea franceza sunt coordonate de FPS Arad, iar in lega- tura cu cifrele de afaceri cerute de francezi inca nu pot sa spun nimic sigur pentru ca nu le cunosc. Deocamdata suntem in relatii de colaborare cu Alstom care intentioneaza in continuare sa cumpere pachetul de actiuni al Astrei Vagoane Calatori.

Sorin Tudor, pilot de curseDuminica trecuta, a avut loc pe pista Aeroportului Arad o cursa demonstrativa de viteza pentru automobile de sport-prototip. Printre cei care si-au etalat maiestria s-a gasit si pilotul aradean Sorin Tudor, care ne-a vizitat la redactie pentru un scurt dialog. Cele discutate ne-au trezit un real interes, deoarece. Sorin Tudor este posesor al licentei de pilotaj pentru Formula 3, avand oricand posibilitatea, in cazul unui sprijin financiar major, sa ajunga primul roman din Formula 1. Este, sa recunoastem, un deziderat extrem de pretentios, dar nimic nu e imposibil. Fascinanta lume a Formulei 1, in care milioanele de dolari se cheltuie fara nici un fel de opreliste, este visul oricarui pilot. Dar foarte putini, reusesc sa participe macar la un Mare Premiu. Aradeanul Sorin Tudor este extrem de optimist de sansele sale.  
  * Pentru inceput te-as ruga sa iti faci o scurta prezentare.
- Sunt aradean, locuiesc in Vladimirescu, am 31 de ani. Am terminat liceul la Industrial nr.1 si UCECOM-ul la Ploiesti. In lumea pilotajului am intrat la 11 ani, incepand cu karturile. De la 18 ani am facut o pauza dar mi-am reluat activitatea si in perioada 9.12.95 - 22.01.96 am efectuat un stagiu de pilotaj in Franta, pe circuitul Linas-Montlhery, care mi-a adus licenta de pilot de Formula 3 a scolii de pilotaj franceze Maxauto-Mygale.   
* Ce inseamna, mai pe intelesul tuturor, o licenta de F3?
-Am obtinut licenta cu un monopost de Formula Ford. Aceasta licenta se afla sub incidenta FIA  (Federatia Internationala de Automobilism) si imi da dreptul sa concurez in F3, in F3000 si fara nici un fel de alt act in Formula 1.
*Cum ai ajuns la aceasta performanta?
-Prin multa munca si seriozitate. Am si sansa ca mentorul meu spiritual sa fie un fost pilot Ferrari al anilor '80 - francezul Rene Arnaux. El imi poate oferi recomandarea pentru F1. Ar fi o onoare pentru mine sa pot reprezenta Romania in "prima liga" a automobilismului, o premiera pentru tara noastra. Totul este posibil doar in eventualitatea unei sponsorizari substantiale. Un sezon in F3 costa in jur de 300 - 400 de mii DM, iar costurile pentru F1 sunt de mai multe milioane de dolari.
*Vei concura duminica pe Aeroportul din Arad ?
-Da, voi evolua pe masina unui italian, o Delta S4 - Grupa B, cu 470 de cai putere. Va fi o incercare deosebita pentru mine.
* Nu pot decat s iti doresc mult succes si bafta in cautarea de sponsori !
-Eu va multumesc pentru ca sunteti alaturi de miscarea automobilistica de la noi.
Trenurile vor circula normalMarti, Curtea Suprema de Justitie a hotarat suspendarea cu 30 de zile a grevei de avertisment a ceferistilor, programata initial a se desfasura astazi, 10 iunie, intre orele 7-9. Ionel Socaciu, liderul Aliantei Sindicale Feroviare pe Regionala Timisoara, ne-a declarat: "Vom respecta hotararea Curtii Supreme de Justitie. Vom continua, insa, printr-o alta actiune judecatoreasca, sa contestam inregistrarea contractului colectiv de munca. Incercam sa anulam acest contract." Astazi, in statia CFR Arad, activitatea se va desfasura normal. Salariatii nu vor inceta lucrul, iar trenurile vor circula dupa orarul stabilit. Daca dupa 30 de zile partile nu vor solutiona problemele existente (in special legate de salarizarea angajatilor), greva se poate declansa atunci fara nici o retinere, neexistand pericolul suspendarii ei, a adaugat Socaciu
Savarsinul vazut de susIeri, primarul Savarsinului Ion Fratila era suparat foc pe cei de la  Administratia Drumuri Judetene, mai exact pe directorul adjunct Campan. Motivul acestei suparari este drumul Savarsin - Parnesti care inca din toamna anului trecut este impracticabil. "De trei luni ma rog de cei de la drumuri sa vina sa-l repare, pentru ca nu se mai poate intra pe el. Sunt oameni care fac naveta, copii care merg la scoala. Dl. Campan tot mi-a promis ca se rezolva dar nu s-a rezolvat nimic. Vineri mi-a spus ca azi (n.r.-ieri) se apuca de lucru la drum. Nici vorba !" Oricum, primarul Savarsinului ne-a spus ca apteapta, neavand incotro dar spera ca problema se va rezolva curand fiindca nici carutele nu mai pot merge pe drumul Savarsin - Parnesti.

 


Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}