title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stimati cititori ! Din motive tehnice si de personal nu mai putem asigura in perioada imediat urmatoare actualizarea zilnica a stirilor VAN. Stirile vor fi actualizate sporadic de 1-2 ori pe saptamana. Speram la o imbunatatire a situatiei incepand din a doua jumatate a lunii iunie. Va multumim pentru intelgere.


Stirile Zilei

Marti, 11 mai 1999

Dan Ivan in primul tramvai-bar din RomaniaIeri, Compania de Transport Public Arad, impreuna cu S. C. Central S. A. Arad, au pus in circulatie un tramvai-restaurant. Tramvaiul pus ieri in circulatie este primul de acest fel din Romania. Cele doua societati comerciale amintite, care contribuie fiecare pe domeniul specific, la buna functionare a tramvaiului- restaurant, doresc ca prin acest vehicul sa aduca un plus de divertisment, de confort, celor care doresc sa faca o calatorie de agrement cu tramvaiul. In primele doua saptamani, mai precis pe perioada desfasurarii "Zilelor aradene", calatorii vor circula gratuit. In acest rastimp, tramvaiul-restaurant nu are un traseu anume stabilit, asa ca puteti sa-l intalniti in once punct al orasului, urmand ca pentru sezonul estival tramvaiul-resaurant sa circule in special pe traseul Arad-Ghioroc. Pretul unui bilet pe acest tramvai va fi stabilit in zilele urmatoare si va fi ceva mai mare decat pe cursele obisnuite. Fiecare vagon are in dotare douasprezece masute cu scaunele aferente. S. C, Central S. A. pune la dispozitie calatorilor produse de patiserie, dulciuri, racoritoare, cafea, bere si altele. Toate la doza sau in ambalaj de unica folosinta. Tramvaiul-restaurant poate fi solicitat si pentru grupuri organizate. Cu ocazia punerii in circulatie a tramvaiului-restaurant s-a facut si o inaugurare oficiala. Au raspuns invitatiei de a sarbatori, impreuna cu S C. Compania de Transport Public Arad si S. C. Central S. A., acest moment: Dan Ivan - presedintele Consiliului Judetean Arad, Valentin Neamt - primarul municipiului Arad, Ioan Darida viceprimarul municipiului Arad, Gheorghe Chiper - consilier judetean, Dorel Zavoianu - presedintele consiliului de administratie al cotidianului aradean "Adevarul", numerosi reprezentanti mass media. S-a ciocnit o cupa de sampanie cu speranta ca niciodata vagonul-restaurant nu va circula cu locurile neocupate. Ad-hoc s-a hotarat ca tramvaiul-restaurant, pus ieri in functiune, sa fie denumit papa-tramvai...

Ieri, cu ocazia zilei Monarhiei Romanesti, societatea "Amicii Regelui Mihai", cu sediul central in Arad, a organizat mai multe manifestari. La sediu, mai multi intelectuali, printre care Florica Julan, Dumitru Stuparu si Dimitrie Stoi, au prezentat comunicari legate de semnificatia zilei de 10 Mai. Tot la sediu, intre orele 10 si 19,00, au fost vizionate casete tematice. O delegatie aradeana, condusa de catre prof. Julan Florea, a plecat la Sinaia, pentru a participa la Te Deum-ul de la manastire, urmat de vizionarea Castelului Peles. O alta delegatie, in frunte cu presedintele Artur Chomiuc si Tiberiu Dekany a participat, la Tirnisoara, la slujba de la Catedrala Mitropolitana si la receptia de la casa Omenilor de Stiinta. Participantilor la manifestari le-au fost oferite portrete cu Regele Mihai, exemplare ale foii volante editate cu acest prilej si calendarul pe 1999 al Fundatiei "Principesa Margareta a Romaniei".

Strandul termal Bidi din AradIn urma cu cateva zile si-au redeschis portile, pentru sezonul estival 1999, baile termale din Gai, administrate de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. Pretul unui bilet de intrare este de 5000 de lei pentru adulti si de 2500 de lei pentru copii, elevi si studenti. Pensionarii care nu sunt membri CARP vor achita aceeasi taxa ca si persoanele adulte, iar membrii asociatiei au acces la bai contra sumei de o mie de lei. Strandul poate fi vizitat, zilnic, intre orele 9,00 si 18,00. Spre deosebire de alti ani,in sezonul acesta, Bidi se prezinta in fata amatorilor de soare, agrement si recuperare cu cateva obiective noi. De acum inainte, strandul mai are in componenta sa inca un bazin de inot, cu o adancime de doi metri, faiantat in intregime, avand o scurgere subterana de evacuare apei. Zona de agrement este dotata cu inca opt cabine de dezechipat si cu inca doua grupuri sanitare pentru ambele sexe. Presedintele CARP-Arad, Vasile Neagu, ne-a declarat ca in perimetrul bailor s-au mai instalat opt dusuri noi, doua cu apa rece si sase cu apa calda, care vor fi folosite in mod obligatoriu inainte de accesul in bazine. Strandul pensionarilor mai pune la dispozitia oaspetilor o sauna cu aburi proveniti din plante medicinale, cum ar fi florile de tei sau de izma. Incepand de duminica viitoare, in incinta bailor va functiona si un cabinet de fizioterapie condus de un medic primar. In urmatoarele zile, bazinul mare va fi inzestrat cu o trambulina iar copiii vor beneficia, in spatiul lor acvatic, de un tobogan. Vasile Neagu a mai precizat: "A fost inlocuita toata reteaua de apa curenta, pe o intindere de cativa zeci de metri liniari. Pentru modernizarea bailor termale, CARP a investit o suma mai mare de fonduri decat veniturile realizate anul trecut. Cu siguranta, vom recupera aceste sume, avand vizitatori numerosi, pentru ca preturile produselor de aici sunt cat se poate de accesibile publicului larg."

Consiliul judetean nu a intrat nici acum in posesia miliardului necesar pentru construirea unui observator in localitatea Felnac, bani care de altfel ne-au fost promisi de Autoritatea Nationala pentru Turism. Conducerea Consiliului judetean este ingrijorata ca eclipsa din 11 august ii va prinde pe aradeni nepregatiti, pentru ca judetului nostru nu i-a fost alocat nici un ban pentru organizarea unoi actiuni dedicate evenimentului. Seful biroului de promovare a turismului din cadrul CJA, Radu Blaga, ne-a declarat ca a trimis nu mai putin de patru proiecte Autoritatii Nationale pentru Turism (fostul Minister al Turismului), toate fiind aprobate de presedintele acestei institutii. Ultimul proiect al Consiliului judetean, referitor la construirea observatorului, a fost inaintat in luna martie Autoritatii Nationale pentru Turism. Presedintele acestei institutii a promis atunci ca va aloca miliardul necesar, dar aradenii au ramas doar cu promisiunile. CJA are nevoie de miliard pentru constructia cladirii in care va fi instalat observatorul, instrumentele urmand sa fie donate de un astronom recunoscut de Academia Romana. Radu Blaga afirma ca lucrarile la constructie ar trebui sa inceapa urgent, pentru ca altfel instalarea observatorului nu va fi finalizata pana in august. In acest moment, bugetul Consiliului judetean poate finanta cel mult editarea unor pliante de promovare a evenimentului.

Strandul "Neptun" din Arad - Virtual Arad News (c) 1999Dupa cum se stie strandul aradean Neptun este cel mai mare strand din tara situat pe malul unui ape curgatoare. Pentru a-l face cat mai modern administratia unitatii va inaugura zilele urmatoare un inedit post radiofonic in colaborare cu radio PRO F.M. Arad. "Chiar acum se lucreaza la montarea a 20 difuzoare nou noute" - ne spunea dl. Dan Lazar, administratorul strandului. Pe langa preluarea unei parti din programul PRO FM, postul va difuza diverse informatii ce privesc Regia de gospodarie comunala, anunturi, pubticitate etc. Noile reglementari locale prevad ca agentii economici nu vor mai putea difuza muzica pe terase intre orele 7,00 si 19,00. Dl. Lazar ne-a mai declarat: "in viitorul nu prea indepartat, se intentioneaza achizitionarea a inca 10-15 difuzoare conectate la acest post radiofonic."

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}