title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Vineri, 12 martie 1999

Aseara, la ora 20,00, la sediul Politiei aradene, col. dr. Iustin Stanca, seful de cabinet al comandantului I.P.J., a anuntat scurt: "Branc a fost arestat!". Iata continutul comunicatului de presa prezentat: "Inspectoratul de politie al judetului Arad cu sprijinul unor specialisti din Directia generala de protectie interna a Ministerului de interne a reusit astazi, 11 martie 1999, in urma unei sustinute activitati specifice, prinderea urmaritului general Branc Dumitru, fost primar al municipiului Arad, pus in urmarire generala in baza mandatului de arestare preventiva numarul 52/13 aprilie 1998, emis de Parchetul de pe langa Tribunatul Arad, care se sustragea urmaririi penale declansate pentru savarsirea infractiunilor de fals intelectual si abuz in serviciu in paguba avutului public. Urmaritul general a fost prins printr-o actiune organizata la domiciliul sau din municipiul Arad sub coordonarea, nemijlocita a sefului inspectoratului si implicarea unui numar de opt politisti." Comunicatul mai precizeaza: "Cercetarile continua sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Arad cu autorul in stare de arest preventiv." Reamintim ca primarul suspendat al municipiutui este cercetat intr-un numar de 12 dosare penale conexate sub numarul P/117/1998. In 27 februarie anul trecut, in prezenta aparatorului ales, Branc Ioan Dumitru a fost audiat cu privire la fapte de inselaciune in conventie si abuz in serviciu in legatura cu o firma. Restul sesizarilor privindu-l sunt ulterioare acelei date. Dupa prima audiere Branc a refuzat sa participe la cercetarea invinuirilor formulate fiind dat in urmarire generala. Mandatul de arestare preventiva pe 5 zile emis de Parchet, dupa nenumarate citatii la care acesta nu a raspuns, vizeaza sustragerea de la urmarirea penala. Branc Ioan Dumitru este cercetat pentru cinci fapte de abuz in serviciu contra intereselor publice, doua fapte de fals intelectual si alte cinci de inselaciune in coventie. El a fost adus la sediul inspectoratului in jurul orei 17,00 si a fost introdus in arest. La ora 20,10 pe la sediul Politei a trecut si prefectul Judetului, Gheorghe Neamtiu, care a intrat direct in cabinetul comandantului.

Tratativele dintre compania americana Trinity Industries si FPS Bucuresti, privind privatizarea S.C. Astra S.A., au intrat in linie dreapta. Mai sunt de definitivat in aceste zile unele aspecte legate de penalitatile impuse de catre Ministerul Finantelor, pentru datoriile neachitate ale uzinei. In data de 3 martie, in sedinta comuna, Guvern-FPS-prefecti derulata la Palatul Victoria din Capitala, prefectul judetului nostru, Gheorghe Neamtiu, a propus ca semnarea contractului de vanzare a actiunilor Astrei, detinute inca de FPS sa se faca in orasul nostru. "Presedintele FPS, Radu Sirbu, a fost in principiu de acord cu propanerea mea spunea prefectul. Dupa cate am inteles, va onora invitatia. As fi vrut ca sa fie de fata si premierul Radu Vasile, insa, avand in vedere ca dumnealui nu a participat la acea sedinta, nu am avut ocazia sa-l invit personal." Ar fi, dupa cunostintele noastre, o premiera pentru FPS, care nu a semnat contracte privind privatizarea unei societati de talie mare, cum este Astra, decat la sediul sau din Bucuresti.

Cota de atentie pe Mures - Virtual Arad News (c) 1999Ieri dupa-masa, cota de atentie a fost depasita cu 6 cm nivelul Muresului continuind sa creasca usor. Autoritatile au fost informate ca viitura va ajunge maine in Arad, dar nu va avea un nivel mai mare de 4,5 metri. Subprefectul Levente Bognar ne-a afirmat ca acest nivel nu pune in pericol Insula a III-a si nu este necesara evacuarea ei. El a adaugat ca o situatie speciala s-a creat la Bulci, unde panza freatica a fost inundata prin revarsarea apelor, fiind infestata. Aici, autoritatile au impartit populatiei apa potabila, iar fantanile oamenilor sunt desinfectate cu substante speciale. Bodrogul este inconjurat in continuare de ape, dar nivelul acestora a scazut si sa poate circula cu masini de teren. Primaria Cermei este ingrijorata ca apele din localitatea Avram Iancu nu s-au mai retras de la inundatiile din februarie, iar trei case mai sunt inundate. In Cermei, o casa este in pericol de a se surpa, din cauza infiltratiilor. Subprefectul spune ca in Avram Iancu utilajele de pompare a apei trebuie sa ramana in functiune cel putin pana la sfarsitul lunii. Primaria face fata cu greu situatiei pentru ca pompele sunt putine si au capacitate mica. Liana Tuturiga, dispecer-sef in cadrul Exploatarii Lucrarilor Hidrotehnice, ne-a declarat ca in localitatile Savarsin, Radna si Nadlac nivelul Muresului se mentine peste cotele dc atentie, fiind in crestere in aval de Savarsin, prin propagarea undei de viitura. Pe Crisuri, situatia s-a imbunatatit. Cota de atentie este depasita doar la Chisineu Cris, pe Crisul Alb, iar pe Crisul Negru nu mai sunt probleme. Mai sunt inca cel putin cinci drumuri acoperite cu apa. Drumul judetean 793D, intre Cermei si Avram Iancu este impracticabil. Se mai circula cu restrictii pe drumurile: DC 20, la Minead 42, intre Vidra si Magulicea; DC 74, intre Temesesti si Troas si pe DC 80, intre Bulci si Telea.

Aflat recent la Bucuresti, prefectul Gheorghe Neamtiu s-a intalnit cu Sorin Frunzaverde, secretar de stat in cadrul Agentiei Nationale a Turismului, cu care a purtat discutii legate de privatizarea in turism. Legat de nivelul turismului in tara noastra, cifrele prezentate de catre fostul ministru al turismului sunt mai mult decat relevante. De exemplu, la ora actuala, din 725 de hoteluri care functioneaza in Romania, doar 89 pot oferi servicii la standarde europene. Prefectul Neamtiu ne-a spus ca in aceasta perioada, la nivel central, se incearca repararea imensei greseli, care a constat in privatizare statiunilor, prin gasirea unei solutii prin care sa fie privatizate, asa cum ar fi normal, hotelurile din aceste statiuni. In ceea ce priveste judetul nostru, reprezentantul Guvernului in teritoriu a primit promisiuni ca statiunea Moneasa se afla in primul "val" (printre primele 30 de statiuni) ce urmeaza a fi supuse acestei privatizari.

Juriul concursului de frumusete din Arad - Virtual Arad News (c) 1999Dupa cum anuntam si in stirile de ieri, la discoteca "Corleone", sub privirile a sute de tineri, a avut loc preselectia pentru concursul "Miss Banat" si mai apoi "Autentic Miss Romania". Evenimentul a fost filmat de echipa "Antenei 1", a emisiunii "Duminica in familie" si a beneficiat de superba prezentare a lui Octavian Ursulescu. In cursul diminetii "Antena 1" a fost invitata ziarului "Adevarul" si a Televiziunii Intersat. De organizarea preselectiei s-au ocupat in egala masura doamna Daniela Gorovei din Timisoara (cea care a dat nastere editiilor Miss Banat), Antena 1, Intersat , Adevarul si discoteca Corleone. Desi nu ne asteptam la un numar atat de mare de "candidate", s-au intrecut sub privirile atente ale juriului nu mai putin de 26 de fete frumoase. Dupa doua probe, e vorba de prezentare si costumul de baie, au plecat la faza superioara opt tinere superbe. Amanunte de la preselectia din discoteca "Corleone" pot fi urmarite duminica, la "Antena 1" in emisiunea "Duminica in familie".

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}