title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stimati cititori ! Din motive tehnice si de personal nu mai putem asigura in perioada imediat urmatoare actualizarea zilnica a stirilor VAN. Stirile vor fi actualizate sporadic de 1-2 ori pe saptamana. Speram la o imbunatatire a situatiei incepand din a doua jumatate a lunii iunie. Va multumim pentru intelgere.


Stirile Zilei

Miercuri, 12 mai 1999

Palatul Administrativ din Arad - Virtual Arad News (c) 1999Consiliul local a adoptat o hotarare prin care Primaria Arad , va fi gazda unei importante intalniri intre liderii comunitatilor romane din Europa. Intrunirile se vor desfasura pe parcursul a trei zile, incepand cu data de 14 mai, si vor avea loc cu ocazia aniversarii a 80 de ani de administratie romaneasca in municipiul Arad. Consilierul municipal Viorel Dolha ne-a declarat ca vor fi prezenti numerosi lideri ai comunitatilor romane, aromane, meglenoromane si istroromane din tari ale spatiului ex-sovietic, ex-iugoslav, balcanic si central-european. Dintre personalitatile ce vor veni in orasul nostru ii amintim pe poetul Grigore Vieru - presedintele Asociatiei Crestin Democratice a Romanilor din Ucraina (asociatie ce a dat un parlamentar roman la Kiev), Constantin Olaru - liderul aroman care a reusit sa smulga o rezolutie pentru aromani in Parlamentul European, Vasile Barba - presedintele Asociatiei Istroromanilor etc. "Acesti ilustri oaspeti vin sa ne impartaseasca din realizarile si nerealizarile lor pe planul pastrarii identitati nationale pe pamantul mosilor si stramosilor lor, lasat de soarta si istorie dincolo de granitele Romaniei" - ne-a spus Viorel Dolha. Organizatorii asteapta la intruniri profesori de istorie aradeni, oameni de cultura din municipiu, lideri politici si de opinie, preoti, elevi si studenti, care pot participa la discutii deschise cu reprezentantii comunitatilor romane de peste hotare. In afara de aceste manifestari, Primaria a pregatit si numeroase actiuni culturale si artistice pentru a marca implinirea celor 80 de ani. In dimineata primei zilei de 15 mai, incepand cu ora 09,00, pe tronsonul Calea 6 Vanatori - Palatul Administrativ, va avea loc o parada a uniformelor militare de epoca, manifestare urmata de intonarea imnului national si inaltarea steagului romanesc pe turnul Palatului Administrativ. In aceasi zi vor urma scurte adunari festive, un simpozion despre istoria orasului si un vernisaj - expozitie de documente si obiecte de epoca. Pe platoul din fata Palatului Admimstrativ va avea loc un spectacol folcloric, iar seara, la Palatul Cultural, un concert simfonic aniversar. A doua zi, in parcurile de pe Faleza Muresului se vor desfasura numeroase concursuri si competitii sportive.

Firma romano-germana S.C. FININVEST S.A. Arad a inceput investitia de la Ghioroc, in februarie 1998, pe locul vechii balastiere, abandonata inainte de 1990, vizavi de gara din localitate. Cele trei hectare de teren au fost concesionate de la Consiliul local Ghioroc, pe durata existentei constructiilor. "In octombrie 1998 am inceput productia. De atunci am executat si montat pavajele din noile statii PECO din Aradul Nou si Podgoria. Echipele noastre de montori lucreaza in prezent la noua statie de carburanti PETROM, din Varsand si la centrul civic al orasului Sebis. Peste vreo doua saptamani vom incepe pavarea parcarii din incinta strandului NEPTUN", ne-a spus Sorin Cociuba, directorul general al S.C. FININVEST. Unul dintre cei trei actionari ai firmei, Bujor Biraus, roman stabilit de vreo 30 de ani in Germania, este specialist in domeniul pavajelor si a vrut sa puna bazele unei asemenea afaceri si in tara natala. Toate utilajele au fost aduse din Germania, fabrica de la Ghioroc fiind cea mai mare fabrica de acest gen din tara. Este complet automatizata si are o capacitate de 1000 mp. in opt ore. La finalizarea investitiei, probabil la finele anului 1999, valoarea ei se va ridica la circa 10 miliarde lei. Nici aspectul social al afacerii din Podgorie nu este de neglijat. Pana in prezent si-au gasit loc de munca aici 30 de persoane, in majoritate localnici. In final vor lucra la fabrica de pavaje 50 de muncitori, care vor produce pavaje, borduri, boltari, iar in perspectiva, si alte prefabricate decorative din beton. De ce s-a ales tocmai Ghiorocul pentru o investitie de o asernenea amploare? "Inca de la inceput am gasit intelegere la primarul comunei Ghioroc si la consilierii locali, care nu numai ca nu ne-au pus piedici, dar ne-au ajutat foarte mult la infiintarea fabricii", ne-a spus Sorin Cociuba. La doi pasi de Arad se fac cele mai multe si bune pavaje din tara, care ar putea schimba in bine si fata municipiului Arad. Se pot pava cu ele alei, trotuare, parcari, refugii statii de autobuze, alei pentru biciclisti si chiar parcurile si malul Muresului. Mai ales ca directorul firmei ne-a spus ca ar oferi si unele facilitati si reduceri pentru "aradenii nostri".

Luni, a fost deschis Oficiul Comercial Arad nr. 1. Cu ocazia acestui eveniment, d-na Lucretia Juchel, sef formatie Reclamatii-Audiente ne-a relatat "Speram sa venim ln intainpinarea abonatilor nostri, prin a le sta la dispozitie, in timpul unui program accesibil tuturor. Noul oficiu ofera abonatilor, spre utilizare, faxuri, centrale telefonice si echipamente de telecomunicatie. In cadrul lui se efectueaza vanzari de cartele telefonice si aparate telefonice. Tot aici se fac incasarile pentru instalarile de lucrari intreprinse de ROMTELECOM. Programul serviciului este de luni pana vineri intre orele 9-17, iar cabina telefonica poate fi utilizata intreaga saptamana, inclusiv duminica intre orele 8-22."

Printul Paul de Romania Aflat in Arad cu prilejul constituirii unei filiale a Partidului Patriotic al Concilierii, printul Paul de Romania si-a facut timp pentru a vizita redactia ziarului Observator. Am purtat cu domnia sa o lunga discutie, dezbatand probleme de actualiate ale politicii autohtone. Printul Paul intentioneaza sa candideze la presedintia Romaniei, considerand ca forma de guvernamant cea mai potrivita pentru tara a noastra este republica. Astazi, printul Paul are un program foarte incarcat, avand programate intalniri cu oameni de afaceri, o vizita la Spitalul judetean, unde va face o donatie in valoare de 10.000 de dolari, urmand ca seara sa participe la sedinta de consituire a filialei aradene a formatiunii mai sus amintite.

Parchetul Tribunalului Timis a emis mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele a doua persoane, dupa ce politisti de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate din IJP Timis au descoperit, in portbagajul masnii acestora, 25 de kilograme de heroina. Potrivit primelor date ale anchetei, microbuzul in care a fost gasit drogul, inmatriculat in Ungaria, se indrepta spre granita de vest a Romaniei, mai precis spre vama Nadlac. Cei doi barbati din rnasina, Francisc Gheorghe Pusztai, zis "Frit", de 29 de ani, din Lugoj, si Iosif Balogh, 48 de ani, cetatean roman cu domiciliul in Ungaria, au fost prezentati Parchetului Tribunalului Timis, care a dispus arestarea lor preventiva. Un al treilea presupus membru al filialei de traficanti de droguri este Iancu Roseti, de 27 de ani, din Lugoj, pe numele caruia a fost emis, in lipsa, mandat de arestare pentru 30 de zile, el fiind dat in urmarire generala si in consemn la toate punctele de frontiera. In perioada 4-6 mai, Pusztai s-a aflat in Ungaria, unde l-a recrutat pentru acest transport pe Balogh. Microbuzul a fost dus de catre Iancu si Pavel Roseti, in comuna Teregova, unde primul dintre acestia au demontat rezervorul orginal, introducand in el 50 de pachete de heroina a cate 500 de grame fiecare, ambalate in mod special. Balogh si Pusztai au fost prinsi in flagrant, iar politistii au stabilit ca destinatia finala a drogului era Olanda. Cercetarile continua, pentru depistarea intregii retele de traficanti.


Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}