title

* Stirile pe scurt:   ...

Stirile Zilei

Marti, 16 februarie 1999

Podul "Traian" - Virtual Arad News (c ) 1999Comisia Europeana a acordat Romaniei un ajutor financiar nerambursabil destinat refacerii unor ohiective de infrastructura afectate de inundatiile din vara lui 1998. Spre sfarsitul anului trecut, Primaria Arad a facut demersuri la Guvern pentru cuprinderea municipiului nostru in programul finantat de C.E. Fondurile solicitate de Primarie sunt pentru refacerea malurilor Muresului afectate si pentru consolidarea podului Traian. In urma interventiei autoritatilor locale, Comisia guvernamentala de aparare impotriva dezastrelor a alocat orasului nostru suma de 600.000 de ECU pentru refacerea obiectivelor afectate de revarsarea apelor. Pentru a intra in posesia banilor si inceperea lucrarilor, Consiliul local a trimis Guvernului, zilele trecute, studiul de fezabilitate al proiectului amintit, urmand ca lucrarile propriu-zise sa fie demarate imediat ce banii vor intra in contul municipalitatii. Durata realizarii lucrarilor de consolidare a fost estimata la maximum doi ani, avand prioritate proiectul de refacere a infrastructurii podului Traian.

*Sambata seara la discoteca Corleone, din incinta strandului Neptun, s-a petrecut o minune. Peste 300 de tineri, dornici sa-si petreaca Valentineīs Day cu cei de la ziarul Observator, au venit sa se distreze pe cinste.
*Asteptarile nu le-au fost inselate. Au fost pregatite surprize, intr-un concurs unic, dotat cu premii de milioane.
* S-au inscris la concurs zece perechi de tineri indragostiti, simpatici si trazniti, basca un cuplu "in curs de legiferare", cum insusi s-au prezentat, alcatuit din doi posesori de organe genitale identice, adica masculine. Unul dintre cei doi insa, din motive care ne scapa, isi spunea Claudita. Celalalt isi spunea - si chiar era - Emil.
*Intr-o atmosfera incendiara,concursul a inceput chiar pe ringul de dans,eliberat cu placere de toti cei prezenti, devenind foarte interesati sa-si sustina prietenii.
*Perechile de indragostiti s-au incercat reciproc in materie de intelegere si comunicare, dupa care a urmat o partida de dans nebun, pe ritmuri dintre cele mai variate, mixate de un DJ cu voce buna si interventii promte.
* Proba cea mai gustata a fost aceea in care dumneaei trebuia sa descrie, cat mai sugestiv, un obiect scos dintr-o punga surpriza. Dumnealui, in timpul acesta, trebuia sa se concentreze puternic la ceeace i se spune, legat la ochi, in asa fel incat sa poata spune despre ce obiect este vorba.
* In pungulite s-au putut gasi prezervative, ciorapi de dama, sutiene, iaurturi etc. A iesit o nebunie... nebunie...nebunie...
* Fiindca juriul, format din ziaristi si actionari ai ziarului Observator, nu s-a putut hotara carei perechi sa-i acorde marele premiu si titlul de Miss si Mister Valentineīs Night Observator, barbatii de la perechile 4 si 8, care au fost selectate, au fost nevoiti sa faca striptease, pentru a convinge asistenta.
* A castigat perechea numarul 4. Tanarul Razvan Lala, (20 de ani) a ajuns foarte repede si elegant in postura de "imbracat sumar", astfel ca, impreuna cu partenera Teodora Huzu (20 de ani) au devenit perechea serii Observator.
* Cei doi au castigat o noapte de vis in apartamentul prezidential al hotelului Continental Astoria. Asistenta opinia ca perechea va juca, pe parcursul intregii nopti, cunoscutul joc "X si O". O fi, nu zicem nu, nu stim nu ne pricepem.
* Un alt mare premiu si titlul de Miss si Mister Anti- Valentineīs Night a fost castigat de Lavinia Nitescu (16 ani) si Cristian Michelis (21 de ani). Spre a-si definitiva relatia, destul de schioapa la capitolul comunicare, Observator le-a oferit celor doi, o cina romantica la restaurantul Lake Grove. Premiul I a fost castigat de Lacrimioara Frasincar (16 ani) si Rudolf Kraftic (21 de ani), in valoare de 500.000 lei, constand in dintr-un casetofon, casete, tricouri, etc.
* Premiul al II-lea si sticla de Jack Danielīs s-a dus la cuplul de "indragostiti" de acelasi sex "Claudita si Emil"
* Din pacate lumea avea sa constate, la spartul targului, ca fiecare dintre cei doi aveau iubite si au concurat doar fiindca sunt "tineri si nelinistiti". Cel putin au avut cu cine sa imparta bautura fina...
* Au mai castigat premii Antonela Martin (16 ani) si Marius Dumitriu (22 de ani); Simona Gheza (22deani) si Razvan Bara (24 de ani), Alina Pavel (16 ani), si Remus Rici (17 ani) si Ioan Miga (14 ani), Anca Oarcea (24 de ani) si Cristi Mihu (24 de ani).
* Pe langa marile premii s-au mai castigat sampanii, tricouri cu sigla Observator, meniuri Mc Donaldīs, casete, bere pusa la dispozitiede gazda, discoteca Corleone si multe altele.
* Se cuvine, o data in plus sa fie amintiti sponsorii petrecerii de la Corleone, fara de care nu s-ar fi putut intampla atatea minuni: hotelul Continental ASTORIA - cel mai tare hotel din Arad, restaurantul Lake Grove, restaurantul Mc Donaldīs si magazinul de muzica SIESTA, cel mai "tapan" magazin de muzica din Arad; dealer Connex.
* Seara premergatoare de Sfantul Valentin a fost, alaturi de Observator, altfel. A fost vie, plina de surprize, s-a ras, s-a dansat, s-a iubit. Pe data viitoare !!!

Zilele trecute s-a aflat la Arad dl. ing. Klaus Beyer, director tehnic la Robotics Cabling GmbH Kabelverlegung din Berlin. Intentia firmei reprezentate de dl. Klaus Beyer este de a dezvolta la Arad o noua tehnologie folosita pana in momentul de fata doar in Japonia si Berlin, de introducere a fibrei optice pentru retele de telecomunicatii si informatica in interiorul retelelor de canalizare existente pe raza municipiului Arad. Aceasta operatiune ar urma sa se desfasoare fara efecuarea de sapaturi, cu ajutorul unor roboti care pot sa fixeze aceste cabluri in conducte avand diametrul de la 20 de cm in sus. Cablul introdus in conducte este foarte sigur si are un diametru de 15 mm. In interiorul acestuia se afla nu mai putin de 144 de fibre optice, avand grosimi inferioare firului de par. Pentru cele 420 de km de retea de canalizare existenta in municipiul Arad, costul unei asemenea investitii se ridica la peste 500.000 DM. S-au aratat interesate de colaborarea la o astfel de investitie CLM Arad, CJ Arad, Regia Autonoma de Apa Canal, firmele de televiziune prin cablu Satline si Intersat precum si partea germana. Urmeaza ca CLM sa ia o hotarare in acest sens, intrucat pentru a negocia in continuare firma germana are nevoie sa obtina un aviz sau certificat de urbanism din partea acestui organism. La ultima sedinta, desi s-a luat in discutie o astfel de hotarare, ea nu a fost adoptata. Si aceasta din cauza faptului ca unii consilieri au incurcat interesele Aradului cu scandalul dintre firmele de televiziune prin cablu Intersat si Rosima.

Drumuri judetene in Arad - Virtual Arad News (c) 1999Traficul rutier pe drumurile judetene se desfasura normal, ieri, existand doar cateva portiuni de drum pe care se circula mai greu din cauza alunecusului. Regia de drumuri judetene a imprastiat materiale antiderapante in special in zonele cu pante, intevenind si cu utilaje. In ceea ce privesc drumurile nationale, singurul traseu din Vest pe care se circula cu dificultate a fost DN 17A, intre Sadova si Ciumima. In weekend, trunsporturile feroviare se desfasurau in conditii normale, exceptand unele intarzieri cuprinse intre 10 si 20 de minute, in special la trenurile care soseau de la Bucuresti. Ieri la amiaza, la Savarsin, stratul de zapada era de 24 de centimetri, la Siria de 21 cm., la Gurahont de 10 centimetri, iar in municipiu de sase centimetri.

Recent lansat, postul de televiziune Atomic va putea fi vizionat si de aradeni, prin intermediul celor trei societati de televiziune prin cablu, Intersat, Satline si Starline. Atomic TV este primul post romanesc de muzica, adresandu-se in special tinerilor cu varste cuprinse intre 15 si 30 de ani. Se poate spune ca este o alternativa locala a celebrelor MTV sau VIVA, propunandu-si sa promoveze muzica romaneasca. Directorul Starline, Mircea Frentiu, ne-a declarat ca societatea de televiziune prin cablu pe care o conduce va introduce Atomic TV in grila de programe cel tarziu pana la sfarsitul lunii. De asemenea, conducerea Satline ne-a comunicat ca postul de televiziune va putea fi urmarit de abonatii societatii in maximum 10 zile. Intersatul a anuntat ca poarta tratative cu reprezentantii Atomic Media Grup, urmand ca vizionarea postului sa se poata face in scurt timp. Toate cele trei societati aradene au anuntat ca nu vor largi grila de programe prin introducerea postului Atomic, pentru acest lucru urmand sa se renunte la un alt post tv din grila, foarte probabil la canalul sarbesc.

In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}