title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Sambata, 16 octombrie 1999

Dan Ivan studiaza traseul coridorului pan-europeanProiectul de realizare a coridorului pan-european IV este rediscutat astazi, la Bucuresti, in cadrul unei intalniri organizate la sediul Ministerului Transporturilor, la care participa si presedintele Consiliului Judetean Arad, Dan Ivan. Acesta ne-a declarat, joi, ca se are in vedere avizarea proiectului, discutiile avand loc doar pe marginea acestui aspect. Proiectul prevede reabilitarea infrastructurii rutiere si feroviare, care traverseaza Romania pe traseul Curtici - Arad - Deva - Sighisoara - Brasov - Ploiesti - Bucuresti - Constanta. Astazi se va discuta insa doar despre infrastructura rutiera, aradenii fiind interesati de construirea tronsonului Curtici - Arad - Deva. Autoritatile locale sunt de parere ca judetul nostru va castiga foarte mult prin includerea in coridor, dezvoltarea infrastructurii rutiere si feroviare fiind deosebit de importanta in perspectiva dezvoltarii relatiilor economice intre judetul Arad si tarile occidentale.
Gheorghe Banatean este constient de resposabilitatile ce ii revinActualul director al Regiei Autonome Apa-Canal, Gheorghe Banatean, a fost numit de Consiliul judetean in functia de administrator al regiei, pentru o perioada de sase ani, incepand cu intai noiembrie. Numirea in postul nou-infiintat s-a facut ca unnare a aparitiei unei ordonante de urgenta, potrivit careia administrarea companiilor, regiilor autonome sau societatilor in care autoritatea publica este actionar majoritar se face de persoane fizice sau juridice in baza unui contract de administrare. Membrii comisiei care l-au numit pe Gheorghe Banatean administrator au tinut cont atat de performantele profesionale ale acestuia cat si de contractul de finantare semnat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si colaborarea cu Agentia de Mediu din Danemarca, referitoare la niste credite nerambursabile necesare pentru proiectul de modernizare a Statiei de epurare. Gheorghe Banatean ne-a declarat ca noua functie ii va mari responsabilitatile privitoare la activitatile regiei: "Raman in functia de director general, doar ca voi avea mult mai multe responsabilitati. Pentru viitor, vom continua proiectele demarate cu  BERD si Agentia de mediu din Danemarca si ne vom stradui si mai mult pentru cresterea serviciilor pentru clientii nostri".
O noua licitatie la Zona Libera CurticiLa cea de-a doua licitatie, pentru concesionarea unor parcele in perimetrul Zonei Libere Curtici, organizata ieri la hotelul Continental Astoria, au participat patru firme. Oferind doar 1 dolar/metru patrat, pe an, firmele timisorene "PAB-ROMANIA" si "PROMPT' au iesit din competitie, comisia respingandu-le ofertele. In schimb, firmele "SARA LEE CORPORATION" USA,  si Societatea Nationala a Petrolului "PETROM" - sucursala, "PECO" Arad au oferit 5 $/metru patrat si si-au adjudecat cate o parcela. Reamintim ca prima parcela concesionata in Zona Libera Curtici a revenit firmei aradene "SAT-LINE". Edmond Delacon, reprezentantul firmei americane "SARA LEE CORPORATION" ne-a spus imediat dupa licitatie: "In parcela licitata dorim sa realizam o fabrica pentru textile. O declaratie in acest sens voi face abia dupa ce fabrica va fi pusa pe picioare." I-am cerut o scurta declaratie si reprezentantului S.N.P. surcursala "PECO" ARAD, care ne-a spus: "Participarea la o licitatie de-o asemenea importanta este unica pentru orice firma. Am concesionat circa 13.000 metri patrati intr-o parcela care are si linie de cale ferata. Urmeaza ca in zona libera sa desfacem initial produse petroliere en-gros si en-detail. Ulterior ne vom diversifica activitatea si cu alte marfuri alimentare, nealimentare si servicii de inmagazinare." Adrian Nitu, directorul Administratiei Zonei Libere apreciaza ca vor fi create in cele trei parcele circa 600 locuri de munca. El a mai precizat ca urmatoarea licitatie va avea loc pe data de 12 noiembrie 1999
Nicu Deme - directorul A.J.V.P.S. Arad isi exprima indignareaDupa aproape jumatate de secol in care fondurile de vanatoare au supravietuit si au fost protejate din banii, exclusiv ai vanatorilor, printr-o aberanta hotarare acestea sunt scoase la mezat. Evident, fata de aceasta situatie vanatorii nu au putut ramane indiferenti, protestand cu vehementa. "La Congresul extraordinar al A. G. V. P. S. din Romania, unde Aradul a fost reprezentat de catre o puternica delegatie, a fost contestata celebra ordonanta de urgenta prin care Ministerul Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului vrea sa vanda fondurile de vanatoare. Culmea! De aceste fonduri, noi vanatorii, am avut grija 45 de ani, fara sa primim un leu de la stat. Ne punem intrebarea: atata timp cat nu suntem datori nici statului, nici altor institutii, de ce vor sa vanda vanatul nostru?" si-a exprimat indignarea Nicu Deme, directorul A. J. V. P, S. Arad. Cu aceasta ocazie, ne-a anuntat ca astazi, 16 octombrie 1999, se convoaca grupa I de vanatoare Frumuseni, pentru a participa la Adunarea Generala ce va avea loc la sediul A.J. V. P. S. Arad. Vor fi discutate probleme organizatorice.
Stelian Doru Preduchin incadrat de oficialitatiIncepand de alaltaieri, Galeria Nationala Delta gazduieste expozitia intitulata "Sexul Artei", a artistului resitean Stelian Doru Preduchin. La deschiderea expozitiei au participat criticul Florin Banescu, subprefectul Levente Bovnar precum si sculptorul Dumitru Serban, presedintele Asociatiei Artistilor Plastici. Acestia au adresat cuvinte elogioase despre activitatea si talentul tanarului artist, care are lucrari atat in domeniul picturii cat si a desenului si sculpturii. Vizitatorii si-au exprimat admiratia   si interesul pentru lucrarile expuse.Artistul ne-a declarat ca expozitia este cu vanzare si poate fi vizitata de cei interesati pana la mijlocul lunii viitoare.
Dacia 15 octombrie - 21 octombrie Inspectorul Gadget - (SUA)
Muresul 15 octombrie - 21 octombrie Legionarul - (SUA)
Arta 15 octombrie - 21 octombrie - Sala A Dupa fapta si rasplata - (SUA)
Arta 15 octombrie - 21 octombrie - Sala B Armagedon - (SUA)
Progresul 17 octombrie Impact nimicitor - (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}