title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Sambata, 17 aprilie 1999

Zona libera CurticiDupa cativa ani de tatonari si incertitudini ZONA LIBERA ARAD-CURTICI, este la un pas de realitate. "Saptamana trecuta a fost intr-adevar o saptamana mare pentru noi. Deplasarea la Bucuresti a fost cu mare folos, deoarece am reusit sa obtinem ultimele avize necesare infiintarii zonei libere. Am obtinut avize de la Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Industriei si Comertului, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Justitiei, Ministerul Finantelor si de la Ministerul de Interne", ne-a spus Gheorghe Don, primarul orasului Curtici, care asteapta doar Hotararea de Guvern care va finaliza lungul drum al infiintarii Zonei Libere Arad - Curtici. "Prin infiintarea zonei libere, de pe un teren de pe care n-am obtinui nimic vom realiza o multime de bani pentru bugetul local. Dar ceea ce e mai important, se voi creea doar in prima faza circa 200 de noi locuri de munca",,a precizat pimarul Curticiului. El a mai adaugat ca pana in prezent si-au exprimat intentia de a investi in zona libera 30 de firme straine din Franta, Elvetia Belgia, S.U.A., Germania, Austria, Italia. "Chiar maine am o intalnire cu reprezentantii firmei germane EIBEL, care vor sa investeasca nu mai putin de 11 milioane de dolari in zona libera. Nemtii vor sa produca aici scaune pentru autoturisme MERCEDES, AUDI si VOLKSWAGEN. O alta firma de constructii, tot din Germania, SEDL MAYER doreste sa realizeze toata infrastructura zonei libere, soseaua Arad-Curtici si panouri fonice pentru autostrazi", a mai precizat sursa citata. Pentru primul an de functionare au fost alocate pentru ZONA LIBERA CURTICI-ARAD, aproape opt miliarde de lei. O investitie care odata pusa pe picioare va duce nu numai la dezvoltarea economica a orasului Curtici, ci a intregului judet. Primarul orasului de la granita doreste ca panglica inaugurala sa fie taiata de 1 MAI 1999. Pentru aceasta, a luat legatura cu Petre Roman, care este dispus sa taie panglica inaugurala.
Teatrul de Stat Arad - Virtual Arad News (c) 1999Ultima zi a Festivalului de teatru in limba engleza s-a sfarsit. Totul a inceput de dimineata, cand pe scena a evoluat trupa "Be Theatre" din Timisoara, urmata fiind de "Heavenly Hell", tot din orasul de pe Bega. Datorita faptului ca trupa "Teen Act" din Piatra Neamt - desi era anuntata in program - a lipsit, Florin Didilescu si elevii de la AMIFRAN au oferit publicului un exercitiu scenic interesant. Au urmat "So What" din Iasi si "Cinderella" din Turnu-Severin. Festivalul a fost inchis de Young English Art Theatre Studio", trupa coordonata de actorul aradean Ioan Peter, cu piesa "Alice's Dream", o adaptare dupa Lewis Caroll. Pe podium au urcat "Young English Art Theatre Studio" Arad - premiul III; Liceul "William Shakespeare" Timisoara - premiul III; "L. Esjeebee - Sint-Jan Berghmanscollege" Belgia - premiul II; "SO WHAT" Colegiul National Iasi - premiul I. De asemenea, cealalta trupa aradeana, "The Gimmiks", a fost premiata pentru debut.

Ca majoritatea dispensarelor de tara si dispensarul din Plescuta este in suferinta. Chiar daca cu fata noua - a fost de curand renovat -, dispensarului ii lipseste minimul de aparatura medicala. In aceste conditii, medicul de aici, Maria Hardut, este nevoita sa se descurce cu... stetoscopul si cu medicamentele primite ca ajutoare printr-o societate baptista din Cluj si de la o comunitate din Germania. Pentru a-l face cat de cat practicabil, doctorita a utilat o parte din cabinet cu mobilier personal. Insa, doar mobilierul nu rezolva problemele de sanatate ale oamenilor din cele sapte sate care apartin de dispensarul din Plescuta. De ani de zile aici nu exista un sterilizator, fapt ce impiedica practicarea micii chirurgii. Dispensarul n-a vazut de cand se stie un EKG, un ecograf sau un glucometru. Aparate "strict necesare unei comune cu sapte sate si unde mijloacele de transport nu-ti prea dau mana sa iei de fiecare data drumul spre oras". Ca si cum ar veni in compensarea neajunsurilor din dispensar, din punct de vedere al mentinerii snatatii, locuitorii comunei se simt in siguranta. Fiindca la Plescuta s-a infiintat un punct farmaceutic privat. Unde si de unde bolnavii au posibilitatea sa-si comande si sa cumpere medicamentele de care au nevoie.

Depoul de tramvaie Arad - Virtual Arad News (c) 1999Odata cu inceperea sezonu!ui estival, probabil la finele lunii mai, Compania de Transport Public va pune in circulatie un vagon-bar. El va invita pe traseu, doar cu anumite ocazii, la cererea unui colectiv de oameni bine organizat si pe o ruta dinainte stabilita si relativ mai intinsa. Directorul tehnic al CTP, Petru Cuvineanu ne-a declarat ca, deocamdata, tramaviul achizitionat din Germania stationeaza in depou si va fi supus unor modificari de aspect si unor reconditionari de natura tehnica. Fast-food-ul pe roti va fi revopsit si i se va schimba instalatia electrica. "Vagonul-bar nu va fi un mijloc de transport iesit din comun. Va avea cate o masuta, iar de o parte si de cealalta cate un scaunel. Vom colabora cu o societate comerciala care va pune in vanzare fie o gustare, fie o bautura racoritoare. Sa fie totul legal va trebui sa cerem acordul Sanepid-ului" a adaugat Petru Cuvineanu. Florin Banescu, seful Inspectoratului de Sanatate Publica a afirmat ca tramvaiul-bar va trebui sa indeplineasca normele generale de igiena ca si oricare alta unitate de alimentatie publica. Daca inspectorii ISP vor constata ca vogonul este adaptat si dotat conform normelor de igiena, autorizatia de functionare a fast-food-ului ambulant va fi eliberata fara nici o problema.

Doua rezervoare atribuite de localnici unui avion NATO au fost descoperite, joi, in jurul orei 11:00 in apropierea comunei Graniceri din judetul Timis transmite corespondentul MEDIAFAX. In locul in care au cazut s-au format gropi cu o adancime de aproximativ 60 de centimetri. Satenii presupun ca aceste rezervoare, dintre care unul era plin cu combustibil, ar apartine unui avion NATO al carui pilot a dorit sa scape de greutate, aparatul fiind probabil atins de antiaeriana sarbeasca. Specialistii de la aviatia militara si Politia Timis au inceput cercetarile in zona.

Dacia 16 apr.-22 apr. Patch Adams - Un doctor trasnit (SUA)
Muresul 16 apr.-22 apr. Alien 4 (SUA)
Arta16 apr.-22 apr. - Sala A: Ronin (SUA)
Arta 16 apr.-22 apr. - Sala B: Impact nimicitor (SUA)
Progresul 15 apr.-18 apr. Sarutul care ucide (SUA)
Progresul 19 apr.-21 apr. Cortul (ROM)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}