title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Sambata, 17 iulie 1999

Culturi de porumb inundate in comuna Dorobanti Furia apelor a lovit violent si localitatea Dorobanti, lasand numerosi sinistrati in urma. Ieri, peste 100 de case erau inundate, iar 15 imobile au fisuri grave la pereti si alte cateva zeci de gospodarii sunt afectate. Doua familii se afla intr-o situatie disperata, fiind nevoite sa-si paraseasca locuintele, dupa ce peretii acestora sau prabusit din cauza infiltratiilor de apa. Oamenii au sunat la redactia "Observator", spunand ca au fost calamitati si ca au nevoie de ajutorul material al autoritatilor si al oamenilor cu suflet. Ei spun ca si-au pierdut cea mai mare parte din agoniseala vietii lor, iar acum nu mai stiu incotro s-o apuce. Ofiterul de serviciu al Apararii Civile ne-a informat ca in zona au fost transportate deja cantitati suficiente de apa si hrana, iar astazi urmeaza sa se deplaseze la fata locului si o comisie care va evalua pagubele produse de inundatii. Din datele centralizate de Apararea Civila pana la inchiderea editiei ziarului "Observator" reiese ca au fost inundate si 500 de hectare de pamant cultivate cu grau si porumb
Statia CFR Aradul Nou - Virtual Arad News (c)1999Imediat dupa inchiderea Podului feroviar din Micalaca, traficul de calatori pe ruta Arad - Timisoara a fost bulversat timp de cateva saptamani. Dupa care, lumea s-a obisnuit sa se inghesuie in tramvaiele cu numarul 3, sau in autobuzele puse la dispozitie de CTP si apele s-au mai linistit. Numai ca, Gara din Aradul Nou a inceput sa se aglomereze, si calatorii sunt tot mai nemultumiti, de conditiile ce li se ofera aici. Dorind sa mai aducem inca o data in atentia opiniei publice dar, mai ales a autoritalilor locale problemele cu care se confrunta aceasta statie CFR, am purces la fata locului. Insa, ne-am lovit de un sef de gara, probabil, pe care l-am intalnit stand pe banca in fata garii, si care, in loc de buna ziua ne-a intampinat cu "Daca faceti poze va sparg aparatul!". In urmatoarele minute, dupa ce ne-am legitimat, am fost acuzati de purtare necuvincioasa. Apoi, am constatat ca, nici macar dumnealui nu cunoaste regulile interioare, ba chiar isi confunda locul de munca: "aici nu va aflati la Cooperativa "Infratirea", aceasta gara este mai importanta decat o unitate militara." Omul a uitat, sau poate ca nu stia ca se afla intr-o institutie publica si, ne-a cerut o adeverinta din care sa reiasa faptul ca am achitat taxa de 500 mii lei, pentru a putea sa imortalizam pe pelicula cateva imagini din locul unde ne aflam. Dupa care, a incercat sa se puna la punct cu unele prevederi legale, si cand si-a dat seama ca nu ne poate opri sa ne facem meseria ne-a poftit la biroul de presa al Regionalei CFR din Timisoara. Dorim sa-l informam pe interlocutorul nostra ca vom merge si la Timisoara, si la Bucuresti daca va fi nevoie, si vom reveni cu amanunte.
Pompierii de la "Goldis" in concursEtapa zonala a concursurilor profesionale desfasurate de pompierii militari din judetele Arad, Alba, Bihor, Hunedoara si Timis s-a incheiat miercuri, dupa-masa, pe poligonul de instructie de langa Aeroportul International Arad. Intrecerile sportive s-au intins pe parcursul a doua zile si au fost organiznte de Grupul de pompieri "Vasile Goldis" - Arad. Concursurile au fost compuse din mai multe probe: intrebuintarea scarii de fereastra, alergarea pe pista cu obstacole pe 100 m, desfasurarea de lupta la autospeciala, stafeta de 4 x 100m si sectiunea atletism - 100m; 3000; aruncarea greutatii. La finalul intrecerilor, pe primul loc s-a situat echipa judetului Bihor, care a acumulat 31 de puncte, urmata de cea a Timisului, cu 20 de puncte. Urmatoarele locuri au fost ocupate de pompierii din Arad (16 p), urmati de cei din Alba-lulia (13 p) si de cei hunedoreni (8 p). Cei mai buni concurenti la probele de specialitate individuale au fost plt. Daniel Cartis si sgt. Costel Buliga, ambii componenti ai echipajului bihorean. Echipa pompierilor nostri s-a evidentiat la proba de desfasurare de lupta la autospeciala, unde s-a clasat pe primul loc. Pompierii bihoreni, campionii intrecerii, vor participa la faza pe tara, in luna septembrie. Lt. col. Ioan Sechel, sef Birou inspectie si prevenire a incendiilor, ne-a declarat ca aceste intreceri au fost bine organizate si probele s-au desfasurat sub spiritul fair-playului. Singurul factor perturbator a fost vremea neprielnica, care a determinat organizatorii sa modifice ordinea de desfasurare a probelor de concurs.
Presedintele UFD - Varujan Vosganian in timpul conferintei de presaPrepedintele UFD, Varujan Vosganian, aflat pentru mai multe ore, joi 15 iulie 1999, in municipiul nostru, a sustinut o conferinta de presa. Desi a inceput cu o intarziere de aproximativ 45 de minute, probabil din cauza a unor neintelegeri de program intre conducerea filialei si delegatia sosita in Arad, conferinta de presa s-a desfasurat "normal", in sensul ca Vosganian nu a plecat din sala pana nu a raspuns tuturor intrebarilor reprezentantilor mass-mediei anadene. In cadrul acesteia Vosganian a mai declarat inca o data, dupa ce o facuse si intr-o vizita precedenta, ca, la Arad, ideologia dreptei se bucura de numerosi simpatizanti.
Presa a fost mediatorul divergentelor din UFD
Referindu-se la scandalul care a avut loc acum mai bine de o luna in "sanul" filialei aradene a UFD, prin plecarea lui Savici si a companiei, Varujan Vosganian a declarat ca "prin intermediul presei, noi, cei din Bucuresti am reusit sa aflam adevarul. Presa a devenit o cale de comunicare intre parti". Intrebat fiind cum caracterizeaza situatia filialei pe care tocmai a vizitat-o, Vosganian a spus ca este multumit de ceea ce s-a intamplat de cand a fost realizata debarasarea de "balast", adica plecarea aripii Savici din partid, adaugand ca a ramas putin surprins de cat de repede s-au miscat lucrurile.
Din nostalgie, Savici a luat documentele cu el
Oricum, a declarat Vosganian, filiala aradeana a UFD, a avut de desfasurat o munca deosebit de grea, din cauza ca fostul presedinte Savici, poate din nostalgie, a plecat la PNR cu tot cu documente. Inlocuirea lui Savici, bineinteles prin vot si statutar, va fi facuta in perioada septembrie-decembrie, acest an, cand va avea loc conferinta judeteana. Vosganian a mai declarat ca UFD-ul este, in ultimul timp, tinta mai multor atacuri in ceea ce priveste membri. Adica, destul de multe formatiuni cauta sa le fure celor de la UFD, aderentii.
ApR-ul este un tort de biscuiti
In legatura cu situatia existenta in tara, vizavi de esichierul politic, Vosganian a declarat ca cea mai mare parte a tarii este condusa de impostori, iar cei care ar trebui sa o conduca nu sunt inregimentati politic. Despre partidele nou create, adica despre cele aparute dupa 1996, presedintele Vosganian a declarat doar atat: "Uitati-va la ApR si PNL. ApR-ul este ca si un tort de biscuiti, cu filiale formate din o multime de doctrine".
Guvernarea liberala de la finante a fost impotriva capitalismului
Una dintre cele mai gustate expresii ale presedintelui Vosganian a fost aceea in care acesta s-a referit la ministerul de finante si implicit la liberali. "Guvernarea liberala de la finante, cea de dupa anul 1996, a fost cea mai mare agresiune impotriva capitalismului romanesc" a adaugat Vosganian.
Biserica Adventista "Salem" - Virtual Arad News (C)1999In data de 13 iunie a.c., la Curtea de Apel Timisoara s-a judecat in sedinta publica procesul intentat de elevii adventisti si parintii acestora impotriva Ministerului Educatiei Nationale. Elevii prezenti in instanta provin din judetele Arad, Timis si Cares Severin. Ei nu au putut participa, din motive de constiinta, la proba de cultura generala programata sambata, 5 iunie 1999, in cadrul sesiunii examenului de capacitate. Curtea de Apel Timisoara a admis actiunea formulata de copiii adventisti impotriva Ministerului Educatiei Nationale (MEN) si a decis anularea, ca nelegal a articolului privind programarea zilei de sustinere a probei de cultura generala (istorie-geografie) intr-o zi de sambata. De asemenea, Curtea a anulat partial graficul de organizare a examenului de capacitate, sesiunea1999, pentru elevii adventisti. Curtea obliga MEN sa reprogrameze proba intr-o alta zi decat sambata si ss asigure locuri suplimentare in licee. Pastorul adventist Pavel Memete din Timisoara precizeaza ca si la Bucuresti. intr-un proces similar. Curtea Suprema de justitie a dat castig de cauza elevilor. De la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) am aflat ca in perioada examenului de capacitate, sambata, la proba de cultura generala s-au prezentat cu 23 de elevi mai putin fata de ziua de vineri. Majoritatea elevilor absenti au fost din zonele Sepreus si Cermei. ISJ Arad nu cunoaste cati dintre elevii absenti sunt adventisti. ISJ Arad e dispus sa organizeze reluarea examenului de capacitate pentru acesti elevi in momentul cand vor avea cereri in acest sens.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}