title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe locul ?.
Daca v-au placut stirile Virtual Arad, apasati aici:

Stirile Zilei

Luni, 18 ianuarie 1999

Lucian Lagsaghi - Virtual Arad News (c) 1999"Daca in 1997 si 1998 Confederatia CNSLR Fratia nu a facut mari miscari de protest sindical, in 1999 situatia se va schimba. Doi ani am tot asteptat ca Executivul sa faca reforma. Tocmai de aceea am astepat sa se miste ceva. Dar nu am avut parte decat de gafe si prostii, ceea ce a condus la o inrautatire a situatiei economice a tarii. Am asteptat destul", a spus Lucian Lagsaghi, presedintele Uniunii Judetene CNSLR. Pana la 1 februarie toate sindicatele afiliate la CNSLR Fratia vor deschide confliche de munca. La 15 februarie se va intra in greva japoneza, pe 17 februarie in greva de avertisment, intre orele 10-12, iar in 22 februarie, incepand cu ora 7,00, in greva generala. "Pe 12 februarie, la Bucuresti, la Comitetul director al CNSLR Fratia se va stabili strategia acestor miscari concentrate la nivel de tara", a conchis Lucian Lagsaghi.

Sambata, vamesii ungari de la Nagylak au capturat peste 20 kilograme de heroina de la un turist cu dubla nationalitate, romana si germana. Acesta incerca si intre pe teritoriul Ungariei, venind din Romania. Dupa ce a reusit sa treaca "marfa" de controlorii vamali romani, turistul a fost retinut de autoritatile unguresti. Heroina a fost plasata in 40 pachete si ascunsa in bancheta din spatele autovehiculului in care se afla cetateanul romano-german. Vamesii ungari estimeaza ca valoarea celor 20,6 kilograme de heroina ar fi de 106 milioane de forinti (424.000 euro), adica 5,3 miliarde lei! Prezent in Capitala deja de doua zile, directorul Regionalei Vamale Arad, Stefan Rabotka, ne-a declarat ca nu cunoaste amanunte despre acest caz. Nici la Vama Nadlac nu am reusit sa aflam detalii despre ratarea capturii heroinei, pentru ca sefa vamii, Camelia Popescu, lipsea, iar lucratorii din schimbul de ieri declarau ca nu cunosc nici macar daca incidentul s-a petrecut sambata dimineata sau seara. Va reamintim ca pentru optimizarea activitatii vamale, in fruntea catorva vami aradene s-au operat modificari saptamana trecuta, insa Vama Nadlac a fost scutita de schimbari.

Buteni centru - Virtual Arad News (c) 1999Localitatea Buteni este cunoscuta ca una din cele mai de seama localitati din judetul nostru, dovada fiind si numarul populatiei, in jur de 3.000 de persoane: Chiar daca starea materiala a oamenilor din comuna este, in general, buna, datorita numarului mare de locuitori si numarul cazurilor sociale de aici este relativ mare. Din acest motiv, cele 77 de familii de butinceni care sunt indreptatite sa primeasca ajutor social, nu au primit de 6 luni banii cuveniti de pe urma acestui ajutor social. Suma la care se ridica "restanta" catre aceste familii este de 82 milioane de lei. "Maine am plati aceste ajutoare, dar bugetul nu ne permite", ne-a spus Lazar Cioloca, viceprimarul comunei.

Chisineu Cris... Oras linistit, traind parca intr-o alta lume decat cea in care traim noi, ceilalti, un oras mai putin agitat, lipsit de convulsii, un oras care-si vede de problemele sale, ale locuitorilor sai, fara galagie, fara scandal, un oras caruia nu-i place sa "iasa in fata", un oras onest si modest. Prea modest pentru cate a facut, pentru cate este in stare sa mai faca. Chisineu Cris isi traieste cu intensitate si mare ambitie prezentul. Intr-o lume saraca, intr-o lume amortita in stagnare, Chisineu Cris se imbogateste pentru ca este in plina miscare, pentru ca refuza cu incapatanare stagnarea, pentru ca se vrea o floare a tinutului dintre Crisuri. Cea din urma dintre investitii - nu ultima! - este finalizata. Peste putine zile locuitorii de pe strazile Primaverii si Odesa se vor putea bucura de binefacerile gazului metan, urmare a extinderii retelei existente in oras.

La invitatia deputatului PNTCD de Arad, Radu Ghidau, vineri seara, a sosit in orasul nostru o delegatie a organizatiei Partidului Conservator din Windsor (Anglia). Delegatia, formata din Christine Boterson, consilier local, David Young , vicepresedinte presedintele filialei Windsor a Partidului Conservator si Jackie Porter, director de campanie al filialei Windsor a Partidului Conservator a avut sambata dimineata o intalnire cu Biroul Comitetului Judetean PNTCD Arad, in vederea unui schimb de idei pe teme politice. Reprezentantii Partidului Conservator se vor intalni cu prefectul jutdetului Arad, Gheorghe Neamtiu, cu cei doi vicepresedinti ai Consiliului judetean Achim Alexa si Romulus Tasca. Pe data de 20 ianuarie, englezii se vor intalni cu consilierii judeteni si municipali, iar pe 21 ianuarie cu primarul si viceprimarii orasului Arad. Deputatul Radu Ghidau ne-a declarat ca "scopul vizitei reprezentantilor Partidului Conservator este infratirea dintre organizatia PNTCD ARAD si organizatia conservatoare din Windsor, in acest fel urmand ca sa ne impartaseasca din experienta lor conservatoare in domeniul campaniei electorale precum si in domeniul organizarii partidului. Speram ca va fi o colaborare si in alte domenii pentru sprijinirea reprezentantilor nostri in administratia locala, implicit a Aradului si a celor care ar dori sa investeasca in Arad".

Televiziunea AradCu ocazia implinirii a 9 ani de la infiintare, Virtual Arad felicita colectivul de conducere, salariatii, colaboratorii si beneficiarii Televiziunii Arad, si le doreste un viitor bogat in realizari, sanatate si prosperitate.

LA MULTI ANI sigla_tva_mica.gif (398 bytes) !


Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}