title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stimati cititori ! Din motive tehnice si de personal nu mai putem asigura in perioada imediat urmatoare actualizarea zilnica a stirilor VAN. Stirile vor fi actualizate sporadic de 1-2 ori pe saptamana. Speram la o imbunatatire a situatiei incepand din a doua jumatate a lunii iunie. Va multumim pentru intelgere.


Stirile Zilei

Marti, 18 mai 1999

Ieri, in prezenta a numerosi angajati ai D.G.F.P.C.F.S. Arad, a fost investit in functia de director general al acestei institutii, d-l Gavril Chis. Prefectul Aradului, Gheorghe Neamtiu, prezent la aceasta investitura, nu si-a ascuns bucuria de a vedea ca, in sfarsit, postul de director al D.G.F.P.C.F.S. Arad este ocupat de o persoana pe placul PNTCD-ului, partid caruia, conform celebrului de pe acum "algoritm", i-a revenit acest post. Convins ca a facut un lucru bun, acordand avizul lui Gavril Chis, Gheorghe Neamtiu i-a urat noului director succese in postul pe care, de ieri, il ocupa. Gavril Chis a subliniat cateva dintre obiectivele pe care si le-a propus ca director al acestei institutii. Astfel au fost evidentiate prioritati precum: punerea in stare de functionalitate a noii structuri organizatorice aprobata prin Ordinul Ministerului Finantelor 125/1999; constituirea serviciului de metodologie pentru control; infiintarea serviciului de analiza, sinteza, rapoarte, comunicare cu mass-media; continuarea si finalizarea lucrarilor de investitii incepute; imbunatatirea relatiilor cu contribuabilii; cresterea eficientei controlului fiscal. Dupa cele doua interventii, noul director impreuna cu prefectul si cateva persoane din conducerea D.G.F.P.C.F.S. Arad s-au retras spre a sarbatori! Nu s-a spus nimic de fostul director al D.G.F.P.C.F.S. Arad, Pavel Belean. Nici macar nu i s-a spus "multumim frumos"...

Marius Göndör - Virtual Arad News (c) 1999Biroul Operativ al Federatiei Sindicatelor Libere din invatamant s-a intrunit in data de 11 mai la Bucuresti intr-o sedinta, la care, a participat, si Marius Göndör, liderul Sindicatului Liber din Invatamantul Aradean. In sedinta s-a discutat situatia dezastruoasa a finantarii sistemului de invatamant. Paiticipantii au ajuns la concluzia ca guvernul Romaniei este incapabil sa asigure o finantare coerenta si corespunzatoare a acestui sector, determinand cea mai grava criza din perioada post-decembrista in invatamantul romanesc. Motivele care au determinat nemultumirile cadrelor didactice sunt deja foarte bine cunoscute pentru toata lumea, intarzierile repetate ale salariilor, diminuarea acestora, neplata orelor suplimenatare si a diferentelor salariale au reusit sa duca la o stare tensionata in intreaga tara. Tocmai din aceasta cauza, nu este exclusa posibilitatea izbucnirii unor actiuni spontane, care ar putea perturba activitatea scolara." Din surse din cadrul Ministerului Educatiei Nationale am aflat ca banii destinati Invatamantului sunt tot mai putini. Discutiile cu ministrii nu au dus la rezultate, ceea ce se simte si la fondurile pe care le primesc institutiile din invatamant. Sa nu mai vorbim de primarii care, de asemenea, se descurca la limita subzistentei. Invatamantul se afla in faliment nedeclarat" ne-a spus Marius Göndör. Pentru discutarea problemelor care nu au putut fi rezolvate prin numeroase dezbateri nici pana in momentul de fata, miercuri se va desfasura la Bucuresti o noua intalnire intre presedintii comisiilor de invatamant din cadrul Parlamentului si liderii celor patru confederatii sindicale nationale din invatamant. Sindicatul Liber din Invatamantul Aradean va lansa doua propuneri pentru redresarea situatiei, acestea vizand votarea unei ordonante de urgenta privind rectificarea bugetului destinat invatamantului si privind constituirea unui fond permanent pentru invatamant, considerat prioritate nationala.
Levente Bognar - subprefectul Aradului - Virtual arad News (c) 1999Familiile care au suferit pagube importante in urma inundatiilor din acest an vor fi ajutate cu bani de statul roman. Guvernul a aprobat, zilele trecute, un ajutor financiar de 717 milioane de lei pentru sinistratii aradeni, bani care vor fi distribuiti imediat ce suma va fi publicata si in Monitorul Oficial. Subprefectul Aradului, Levente Bognar, ne-a declarat ca banii vor trebui cheltuiti in special pentru restaurarea locuintelor afectate de ape. Subprefectul spune ca, foarte probabil, in urmatoarele zile va fi numita o comisie - din care vor face parte si reprezentanti ai Consiliului judetean - care se va ocupa de distribuirea sumelor catre consiliile locale ale localitatilor afectate de inundatii. La randul lor, primarii acestor localitati vor trebui sa imparta banii sinistratiilor. Acesta este primul ajutor financiar ce va fi acordat judetu lui nostru in acest an, in urma inundatiilor care au avut loc. Autoritatile locale recunosc faptul ca suma este mica, in comparatie cu pagubele suferite de judetul nostru, care se ridica la aproape 45 de miliarde de lei.

Recent, 16 parlamentari din Arad, Timis, Caras-Severin si Hunedoara au semnat o declaratie comuna in care-si declara sprijinul pentru dezvoltarea televiziunii regionale in Romania. In documentul pe care si-au pus semnatura si cei doi senatori de Arad, Ion Bold si Ioan Cretu, se arata intentia Studioului TVR Timisoara de a realiza o televiziune publica care sa etnita pe frecvente cu acoperire regionala, in partea de sud-vest a tarii. Semnatarii considera ca realizarea acestui proiect este "absolut necesara, in ideea informarii, publicului corect si complet si pentru a reflecta specificul economic, politic, social si cultural al zonei de sud vest". Senatorii si deputatii spun ca rolul principal al acestei televiziuni va fi de a sprijini dezvoltarea economico-sociala a zonei, insa emisiunile vor trebui sa reflecte si viata minoritatilor si sa promoveze modelul multicultural al sud-vestului Romaniei.

Nor de fum la Pancevo dupa bombardamentele NATOUn enorm nor negru se deplaseaza spre nord-estul Bulgariei prin Romania, ca urmare a bombardamentelor NATO de sambata, care au vizat portul Prahovo si minele din localitatea Bor din Iugoslavia, a anuntat agentia bulgara BTA, citata de AFP. Norul are o lungime cuprinsa intre sase si sapte kilometri, a precizat Ivailo Chifligarski, directorul laboratorului de la Bregovo (nord-est), apartinand Ministerului bulgar al Mediului, citat de BTA. Locuitorii satelor bulgare de la granita cu Romania au observat ca nonil are forma unei ciuperci si pluteste la o mare altitudine, degajind un miros de fum a anuntat BTA. Din cauza vantului puternic, batand in directia nord-est, norul nu a intrat in spatiul aerian bulgar si se afla in Romania, a precizat directorul laboratorului. Laboratorul din Bregovo nu a inregistrat prezenta unor substante daunatoare in spatiul aerian bulgar, iar nivelul de radioactivitate este normal. Chifligarski a apreciat ca norul s-a produs din cauza incendiilor din Iugoslavia. Din mina sarba de la Bor se extrage cupru si uraniu, iar in portul din Prahovo se afla un stoc de combustibil si o uzina de ingrasaminte, a precizat BTA.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}