title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Vineri 18 iunie 1999

Primarul Dumitru Branc asteapta cu incredere...Primarul suspendat al municipiului Arad, Dumitru Branc a cerut, ieri, la primul termen al procesului in care este acuzat de fals intelectual, abuz in serviciu si abuz de incredere, sa fie revocata masura suspendarii sale din functie. Dumitru Branc a fost asistat la proces de aparatorul sau, avocatul Sever Jurca si a prezentat instantei dovezi conform carora nu ar fi vinovat de cele sase capete de acuzare care i s-au adus. Branc a declarat ca, daca va fi gasit nevinovat, se va intoarce " in scaunul de primar". La aceasta prima infatisare din proces nu a fost integorat nici un martor. Urmatorul termen in procesul intentat lui Dumitru Branc, cand vor fi audiati primii sase martori, a fost fixat pentru data de 6 iulie. Intre timp, instanta se va pronunta asupra cererii sale de revocare a masurii de suspendare din functia de primar. Prefectul Aradului, Gheorghe Neamtiu, cel care l-a suspendat pe Dumitru Branc din functie, la sesizarea Parchetului, a refuzat ieri sa anticipeze un raspuns al Prefecturii referitor la repunerea in functie a primarului suspendat. "Sa asteptam decizia instantei, iar dupa aceea mai vedem"- ne-a declarat prefectul Neamtiu. El a comentat eventuala revenire a lui Branc la Primarie astfel: "E o chestiune delicata. Cred ca dupa atata timp de absenta din functie, Dumitru Branc a pierdut contactul cu problemele orasului.
Sucursala de Distributie a Energiei Electrice Arad - Virtual Arad News (c)1999Sucursala de Distributie a Energiei Electrice Arad isi desfasoara activitatea dupa un program de criza care a fost emis tuturor sucursalelor de S.C. Electrica S.A. Astfel, in acest moment, Conel are unele restrictii care au aparut ca urmare a neachitarii sumelor restante de diferiti consumatori. De asemenea, suma pe care Conelul o are de recuperat de la marii consumatori se  ridica la peste 23 de miliarde.  In prezent cele mai mari datorii, fata de Conel, le au societatile Aris cu 4,4 miliarde de lei, Mina Brusturi cu 2,5 miliarde de lei, S.C. Carne cu 2,1 miliarde de lei si IMAR cu l,1 miliarde de lei. Directorul Conel, Cornel Secianschi ne-a declarat cu privire la aceste datorii: "Cu unele societati am incheiat contracte care prevedeau esalonarea platilor, adica vor trebui sa-si plateasca factura curenta si o parte din datorie. Dintre toate societatile, doar Arisul nu si-a respectat prevederile contractului. Deocamdata i-am lasat in pace pentru ca au probleme de ordine interna, insa, in zilele urmatoare vom lua masuri de deconectare totala de la retea". Totodata, Cornel Secianschi a mai precizat ca populatia nu va resimti efectele acestor restante, insa, Conelul nu va putea face fata platii diferitilor furnizori de materiale.
Continua actiunea de asfaltare - Virtual Arad News(c) 1999Dupa ce-au imbunatatit starea carosabilului ce traverseaza zona centrala a orasului, drumarii municipali au trecut, de ieri, la repararea soselelor din cartierele periferice. Directorul Directiei de Drumuri Municipale, Caius Parpala, ne-a declarat ca peste o suta de muncitori vor fi implicati in repararea unor drumuri importante din cartierele Parneava si Bujac. Echipele de intretinere vor efectua plombari de-a lungul strazilor L. Rebreanu, C. Ignat, Gh. Doja si Grivitei. Pe segmentele de carosabil aflate intr-o stare de deteriorare avansata, drumarii vor turna covor asfaltic. Concomitent cu retusarile la ulitele din Parneava, vor fi cosmetizate si cele doua mari artere rutiere bujecane - Independentei si Dambovitei. Aceste strazi vor fi plombate si, partial, vor fi invesmantate cu covor asfaltic. Caius Parpala precizeaza ca   lucrarile de reparatii din cele doua cartiere amintite vor fi incheiate la sfarsitul saptamanii viitoare.
Statuia Sfantului Ioan Nepomuk inainte de gestul reprobabil - Virtual Arad News (c) 1999Primarul Aradului, Valentin Neamt, a constatat.zilele trecute ca statuia cea mai veche a orasului, cea a sfantului Ioan Nepomuk, fost decapitata. Profund revoltat, domnia sa s-a adresat Politiei, care a intocmit un act de constatare, pe baza caruia urmeaza sa fie demarate cercetarile in vederea identificarii autorilor faptei. Primarul Neamt a catalogat fapta ca fiind o "barbarie, pusa in practica de niste huligani lipsiti de orice urma de educatie".Valoarea pagubelor nu a fost inca estimata.Primarul Valentin Neamt nu isi explica care ar putea fi motivele acestui gest, insa exclude in acelasi timp posibilitatea ca el sa fie urmarea unor neintelegeri etnice. Primarul ne-a asigurat ca in urma anehetei Politiei, Primaria va dispune luarea masurilor necesare reabilitarii statuii.
Iulia Kondor si copii sai - Virtual Arad News (c) 1999In judetul Arad sunt in jur de 200 de organizatii non-guvernamentale, dintre care aproximativ functioneaza in conformitate cu obiectul lor de activitate. Una dintre ele este fundatia "Juventute" care are drept scop ajutorarea copiilor hipoacuzici. Datorita lipsei banilor a fost obligata sa faca apel la firme mai mari sau mai mici. Iulia Kondor, patroana fundatiei, le multumeste pe aceasta cale celor 79 de sponsori care au fost alaturi de copii

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}