title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Luni, 18 octombrie 1999

Viorel Hahaianu este noul comandant al IJP AradVineri, in jurul amiezii a fost numit oficial in functia de inspector sef al Inspectoratului Judetean de Politie Arad, Viorel Hahaianu. Ordinul a fost adus la Arad de catre colonelul Dumitru Strava, seful Directiei de Combatere a Criminalitatii Economico-Financiare din cadrul Inspectoratului General al Politiei. Acest fapt a creat si unele confuzii in Arad vehiculandu-se zvonuri care prevedeau numirea in functia de comandant al Politiei aradene al colonelului Strava, originar din Salonta. Noul comandant al Politiei aradene, colonelul Viorel Hahaianu s-a nascut in 24 septembrie 1952, in localitatea Gherla, din judetul Cluj. Este absolvent al Scolii Militare de Ofiteri de Politie, promotia 1974 si absolvent al Facultatii de Drept din Bucuresti, promotia 1976. A urmat cursuri postuniversitare de criminatistici pe care le-a absolvit in anul 1994. Ieri seara, la o ora tarzie colonelul Viorel Hahaianu a acceptat sa ne acorde primele raspunsuri in calitate de comandant al Politiei aradene. Prima sa ambitie profesionala se refera la stabilirea unui limbaj comun cu colaboratorii sai "menit sa aduca un climat de siguranta civica pe raza de activitate a Inspectoratului, reducerea fenomenului infiactional, in special a infractiunilor comise cu violenta si a infractiunilor stradale, asigurarea unei prezente mai active a politistilor in municipiu si in celelalte orase ale judetului, reducerea numarului de fapte antisociale. " Colonelul Hahaianu vrea sa asigure cetatenii municipiului si ai judetului ca Politia va fi transparenta in activitatea sa, fiind convins ca in mad solitar Politia nu va putea sa obtina rezultatele scontate, "fara o racordare la celelalte organisme si in special mass- media", pe care o considera de un real ajutor. Printre preferintele colonelului Hahaianu locul cel mai important il ocupa sportul, cel mai aproape simtindu-se de tenisul de camp. Noul comandant al Politiei are doi copii, un baiat si o fata. Baiatul este student in anul II la Facultatea de Stiinte Economice, la Universitatea "Aurel Vlaicu", iar fata este eleva la Liceul "Moise Nicoara", in clasa a X-a. Ii dorim colonelului Viorel Hahaianu succese depline in noua sa functie si speram ca Politia aradeana va pastra aceeasi colaborare fructuoasa cu  mass-media.
Presedintele FEDE - Eduard Jagodnik si rectorul ArdeleanCu putin timp in urma, rectorul Universitatii de Vest "Vasile Goldis", prof. univ. dr. Aurel Ardelean a fost ales ca reprezentant al Romaniei in Comitetul Federatiei Europene a Scolilor Superioare (FEDE). Pentru e pune bazele unei colaborari, universitatea a fost vizitata in perioada 14-17 octombrie 1999 de presedintele acestui organism european, Edouard Jagodnik. Vizita are ca scop intarirea relatiilor pe care Universitatea le are cu Federatia din anul 1991, urmarind recunoasterea europeana a diplomelor facultatilor din cadrul institutiei. FEDE este o asociatie internationala cu scop non-lucrativ, dotata cu statut consultativ pe langa Consiliul Europei, cu titlul de organizatie non-guvernamentala. FEDE are ca scop crearea unui vast spatiu european, fara frontiere, in care sa actioneze "un sistem general de recunoastere al diplomelor de invatamant superior". Sistemul respectiv se bazeaza pe creditele transferabile, acestea reprezentand un mod de evaluare a cunostintelor pe care le-au insusit absolventii institutiilor membre ale FEDE, acesta fiind recunoscut la nivel european. "Astazi dorinta noastra prinde contur, urmand sa finalizam un Centru de eliberare a diplomelor FEDE sub egida universitatii noastre. Aceste diplome vor putea fi obtinute atat de elevii scolilor postliceale si ai colegiilor, cat si de studentii facultatilor universiaitii" a spus rectorul Aurel Ardelean. Diplomele FEDE constau in acumularea a trei certificate vizand: cultura europeana   limbile straine si tehnici de specialitate. Pana acum FEDE a propus diplome in: management, marketing, marketing international, comert si finante, dreptul afacerilor si fiscalitate, birotica, gestiune, turism si activitati hoteliere, tehnici de protectia mediului inconjurator, comert international, publicitate si comunicare, etc. In perioada urmatoare, facultatile Universitatii "Vasile Goldis" vor putea sa propuna noi diplome sau sa accepte o diploma existenta deja. Centrul de examene FEDE din cadrul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" Arad va oferi posiblitatea de a accede la diploma FEDE si studentilor din alte universitati independente din Romania. Universitatea le va oferi pentru perioada examenelor accesul in spatiile de invatamant, cazare si masa. Promovarea examenelor FEDE va conferi absolventilor facultatilor din cadrul universitatii statutul de "cetatean european".
Protectia consumatorilor din Arad si Szeged fac schimb de experientaO delegatie a Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Budapesta si Szeged (Ungaria) a fost in orasul nostru, zilele trecute, ca raspuns la vizita efectuata la Szeged de APC Arad. Delegatia maghiara - din care au facut parte Istvan Garai, presedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Budapesta. Laszlo Csada presedintele APC din judetul Csongrad si Laszlo Dekany, presedintele APC din Szeged a purtat discutii cu omologii aradeni, in legatura cu problemele de informare si educare a consumatorilor si modul cum acestia sunt reprezentati in administratia locala pentru a putea influenta in luarea deciziilor. Reprezentantii locali ai APC au fost invitati la Conferinta din 22- 23 octombrie de la Bucuresti, finantata de PHARE, la care participa delegati din Bulgaria si Albania si care, va avea ca tematica metode practice de abordare a informarii si educarii consumatorilor.
Membrii ISPA fac demonstratii de luptaLa Casa de Oaspeti au avut loc, vineri, alegerile pe plan national a conducerii organizatiei internationale ISPA. ISPA este o puternica organizatie europeana, in cadrul careia sunt pregatiti viitori agenti de paza si securitate. Membrii ei sunt persoane fizice angajate in firme specializate in protectie si paza. Alegerile s-au desfasurat la sfarsitul unui stagiu de 3 zile, in care, 5 ore pe zi, s-au facut demontratii de tir, ju-jitsu si aparare in situatii critice. Presedinte a fost ales Iulian Moisescu din Bucuresti iar vicepresedinte, Constantin Buzatu, directorul societatii Arcons. La Arad au fost prezenti presedintele intregii organizatii, George Poper si vicepresedintele acesteia, Gioacomo Spartaco Bertoleto. George Poper ne-a declarat ca Romania este a patra tara ca importanta a desfasurarii activitatii ISPA, dupa Ungaria, Italia si Israel.
Copii si adulti admira frumusetea pasarilor - Virtual Arad News (c )1999Incepand de vineri, timp de doua zile, in Piata Catedralei, intre orele 9,00 -17,00, Asociatia Crescaterilor de Porumbei si pasari de curte Arad au organizat Targul de Toamna EXPO '99. La aceasta interesanta expozitie au participat crescatori de porumbei, pasari de curte si pasari de ornament. Dupa cum ne-a spus Codrin Moru, presedintele Asociatiei, au putut fi admirate zeci de rase, dintre care amintim: porumbei Comaloni, voiajori germani de frumusete, gusati englezi sau pasari de curte arpington galben, brahma, viandor. La expozitie nu vor lipsi papagalii si canarii. Expozitia a fost organizata in memoria lui Alexandru Bradeanu, unul dintre membrii fondatori ai clubului columbofil aradean.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}