title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stimati cititori ! Din motive tehnice si de personal nu mai putem asigura in perioada imediat urmatoare actualizarea zilnica a stirilor VAN. Stirile vor fi actualizate sporadic de 1-2 ori pe saptamana. Speram la o imbunatatire a situatiei incepand din a doua jumatate a lunii iunie. Va multumim pentru intelgere.


Stirile Zilei

Joi, 20 mai 1999

Ziua Inaltarii Domnului si Eroilor neamului - Virtula Arad News (c) 1999In aceasta dimineata, la Catedrala Episcopala se va oficia Sfanta Liturghie, astazi fiind: Ziua Inaltarii Domnului si Eroilor Neamului. Siujba va incepe de la ora 9,00 si se va termina in jurul orei 11,30. De la aceasta ora, va avea loc, un parastas in cinstea eroilor, la care vor participa si oficiali din armata si din administratia locala. In Piata Avram Iancu, de la ora 12,30, va avea loc ,ceremonialul militar si religios de la Monumentul Eroilor, la baza caruia oficialii vor depune coroane. Se va oficia o slujba relgioasa si se vor depune coroane la Toita eroilor cazuti in revolutie si la Crucea Martirilor din spatele palatului administrativ. De asemenea, se vor depune coroane si la mormintele eroilor din Cimitirul Pomenirea, incepand cu ora 14,15.
Mariana NicolescoTraim in aceasta saptamana (poate fara sa realizam pe de-a-ntregul totalitatea rezonantelor ce-l insotesc) un eveniment muzical de unica amplitudine. Un moment magic pe care indraznesc sa-l pun alaturi de prezentele in orasul de pe Mures a lui Liszt, a lui Brahms impreuna cu Joachim in turneul lor transilvan, a lui Enescu, Richard Strauss sau Pablo Casals. Mariana Nicolesco se intalneste pentru prima oara cu publicul aradean intr-un concert extraordinar "Pentru Filarmonica din Arad", un dar pe care primadona il face melomanilor in stagiunea aniversara.
Szöcs Ferenc ambasadorul Ungariei in RomaniaAflat marti la Arad, Szöcs Ferenc, ambasador al Ungariei la Bucuresti, s-a intalnit cu primarul Aradului, Valentin Neamt, cu care a discutat problema "Statuii Libertatii" (Monumentul celor 13 generali). Dl. ambasador - care a discutat cu Andrei Plesu si cu alti reprezentanti ai Guvernului - doreste ca in prima faza statuia sa fie restituita Consiliului Local Municipal avand in vedere faptul ca a fost construita prin donatii ale aradenilor. A doua faza ar fi posiilitatile de renovare a statuii si a treia, reamplasarea ei in Piata Avram Iancu. Problema va fi discutata inclusiv de catre Valeriu Stoica, ministru al Justitiei, cu omologul sau maghiar David Ibolya, la inceputui lunii iunie.

Valentin Neamt - primarul Aradului - Virtual Arad News (c) 1999Primarul nu promite nimic. Valentin Neamt a spus ca problema este foarte delicata, la ora actuala din statuie nemaiexistand decat modulele din bronz, cele din piatra fiind pierdute. Domnia-sa si-a exprimat scepticismul in privinta reamplasarii statuii, daca aceasta va fi decisa prin votul CLM-ului. Fiind demolata in 1925, in timpul guvernarii Bratianu, ca un simbol nu tocmai conform cu aspiratiile romanilor, reamplasarea ei intr-un an preelectoral sau electoral nu ar fi tocmai "productiva". "Trebuie sa fim realisti si sa recunoastem ca sunt multe pareri contrare", a incheiat Valentin Neamt. La intainirea cu primarul Aradului, ambasadorul Ungariei a atins si problerna razboiului din Iugoslavia, care efecteaza si Ungaria, in special din punct de vedere econornic. In plus, exista si efectul psihologic asupra populatiei ungare. Oricum, spune dl. Szöcs, Ungaria are trei prioritati: 1. Desi regreta ca este razboi, trebuie sa-si respecte obligatiile care ii revin ca membra NATO. 2. Trebuie sa aiba in vedere ca si dupa razboi vecinii raman vecini si trebuie sa aiba relatii bune. 3. Are datoria de a se gandi la minoritatea maghiara din Voivodina, ale caror drepturi trebuie respectate.

Incepand cu saptamana viitoare, Armopan, cel mai mare producator de paine din judet, intentioneaza sa mareasca preturile, la produsele de panificatie. Deocamdata procentul de marire si data din care se va aplica nu au fost stabilite cu precizie. Viorica Rangu, director comercial la Armopan spune: "Deocamdata nu avem decat intentia de a scumpi produsele, probabil de saptamana viitoare. Procentul aplicat va fi in functie de pretul achizitionarii graului."

Din aceasta saptamana, la Secusigiu si-a inceput activitatea o noua tamplarie, daca putem sa-i zicem asa unei mini - fabricute in care se fabrica mobilier de bucatarie sufragerii, dormitoare, coltare, tabureti, mese si chiar... nedoritele sicrie. In contextul in care majoritatea "oamenilor de afaceri" se indreapta spre comert. deschizand buticuri, baruri, A B.C -uri, iata ca S.C. MIRAUR COMPANY S.R.L., din Arad, a investit la Secusigiu, intr-o activitate de productie "E primul punct de lucru intr-o localitate din judet, deschis de patru ani de cand am infiintat firma. Prin aceasta tamplarie dorim sa fim si la indemana clientilor din mediul rural, care vor putea sa-si mobileze locuintele fara a mai face drumuri la Arad", ne-a spus AUREL MIREUTA, patronul firmei. Acesta a mai precizat "ca si preturile vor fi mai accesibile pentru localrici. care vor putea cumpara mobilier si cu plata rate fara dobanda, direct de la producator". Activitatea tamplariei de la Secusigiu va fi coordonata de catre Ioan Pop, din, localitate, ajutat de 3-4 tamplari cu experienta. Adica, noi locuri de rnunca pentru sateni, locuri care se vor putea inmulti in viitor. In spatiul inchiriat de la un localnic, este amenajat un magazin de prezentare a mobilierului si un depozit de materiale de constructii, cu tot, ce-i trebuie unui gospodar sa-si ridice o casa sau alte acareturi. "Pe langa locurile de munca , nou create, tamplaria va aduce si bani la bugetul local din taxe si impozite. Eu as fi foarte multumita daca asemenea investitii ar fi tot mai multe in comuna Ar fi ideal pentru noi de exemplu, sa investeasca la Secusigiu intr-o sectie de prelucrare si industrializare a laptelui", ne-a spus d-na Constantina Cordovan, primarul comunei.


Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}