title

 

2000.gif (7538 bytes)

Zile

Ore

Minute

Secunde


* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Luni, 20 decembrie 1999

Monumentul Eroilor Martiri inainte de sfintire - Virtual Arad News (c)1999

Dezvelirea si sfintirea Monumentului Eroilor Revolutiei este programata pentru aceasta dupa-amiaza, de la ora 17,00. La ceremonie sunt asteptati sa participe inalte fete bisericesti, edilii locali si reprezentanti ai Armatei. Monumentul a costat peste jumatate de miliard de lei si a fost realizat de un artist timisorean. Toate costurile au fost suportate de Asociatia Revolutionarilor din Decembrie 1989 Arad. Mentionam ca oficialitatile locale nu au fost de acord nici cu locul de amplasare si nici cu aspectul acestuia.

Directoarea fabricii de papusi "Aradeanca" - Cornelia Tomoiaga - Virtual Arad News (c)1999La societatea producatoare de papusi Aradeanca a fost sarbatoare. Cu ocazia implinirii in acest an, a 50 de ani de la fabricarea primei papusi, actuala echipa manageriala s-a intalnit cu o parte din oamenii care au pus umarul la dezvoltarea, in timp, a societatii. D-na Elena Siclovan, care a condus Aradeanca timp de 25 de ani, intre 1965 si 1990, a spus emotionata: "Mi-ar fi parut foarte rau sa nu fiu acum prezenta aici. Trebuie sa recunosc ca noi ne-am confruntat cu mai putine probleme decat actuala conducere. Sper ca greutatile sa scada, astfet ca la Aradeanca sa se observe o mica evolutie, pentru ca merita." Actuala directoare, Cornelia Tomoiaga, a mentionat ca, din punct de vedere calitativ, papusile produse la Aradeanca au atins pretentiile productiei mondiale. "Prioritatea nr.1, este acum, modernizarea tehnologica ce ar trebui facuta pentru cresterea productivitatii, ce ar determina o reducere a preturior, produselor" "Aradeanca, singurul producator de papusi din tara, a cunoscut de-a lungul anilor, mai multe etape de dezvoltare. In plus, a exportat multi ani produsele in Anglia, Franta, Italia. In 1949 se produceau 7000 de papusi anual, iar la ora actuala, 500.000 de bucati. Totusi in 1989, aici se fabricau 2,5 milioane de papusi. A trebuit sa ne aliniem economiei de piata, ceea ce implica reorganizarea societatii dar si disponibilizari", a adaugat d-na Tomoiaga.
Noul sediu al Inspectoratului Judetean de Constructii - Virtual Arad News (c)1999Inspectia Judeteana in Constructii a efectuat, in luna noiembrie, 93 de controale. Dintre acestea, 18 au vizat disciplina in urbanism si amenajarea teritoriului iar restul disciplina in constructii. Au fost aplicate trei amenzi, in valoare de 13 milioane. Au fost sanctionati un agent economic care a demolat fara a avea o autorizatie in acest sens, si un proiectant care a elaborat un proiect ce nu respecta conditiile tehnice. De asemenea, Inspectia Judeteana de Constructii a eliberat 46 de acorduri pentru interventii la constructiile existente, adica modificari in apartamente si in spatiile comerciale. La inceputul anului viitor, tinand cont de anotimpul defavorabil constructiilor, sunt programate controale la primarii, pentru verificarea modului in care s-au eliberat autorizatii de constructii si controale la proprietarii de imobile pentru depistarea eventualelor interventii facute fara autorizatie.
Echipa de interventie rapida se antreneazaFormata din subofiteri de elita si condusa de un ofiter, plutonul de interventie rapida al politiei Arad, infiintat in urma cu o luna, a inceput sa-si ia rolul in serios. Departe de a fi folosita doar in ocazii festive, echipa a devenit un element important in munca de mentinere a ordinii si linistii publice a politistilor, intervenind in majoritatea cazurilor grave, acestea mergand de la arestarea unor personaje din lumea interlopa, considerate agresive si periculoase si pana la aplanarea unor stari conflictuale in care au fost implicate mai multe persoane. Multi cetateni si-au pus intrebarea ce semnificatie are tinuta lor si in special cagulele pe care le poarta la orice interventie. Echipamentul lor este unul specific pentru acest fel de activitate, fiind de fapt un combinezon din material rezistent cu cat mai putine elemente de care un infractor s-ar putea agata. Cat despre cagule, acestea asigura membrilor echipei de interventie rapida anonimatul, avand in vedere nenumaratele cazuri cand colegi de-ai lor au intervenit in dezamorsarea unor situatii conflictuale, fiind amenintati fizic atat ei cat si familiile lor. Pentru a face fata starii infractionale din zilele noastre, accentul se pune pe buna lor pregatire fizica, fapt pentru care politistii din echipa isi petrec mai mult timp prin sala de sport decat prin birouri, completand acte. Desi sunt in numar mic, subofiterii de la interventie rapida sunt suficienti pentru Arad, insa in viitor, in functie de situatia din teren, schema lor poate fi marita.
Vineri seara, in fata Primariei a fost o mare sarbatoare. Mii de aradeni au umplut Piata Revolutiei cu mult inainte de ora 18 cand a inceput spectacolul. Programul prezentat, un adevarat super-spectacol, a castigat mult si prin prezenta unor artisti autentici dintre care pe un loc de frunte se situeaza inegalabilul  taragotist Dumitru Farcas precum si taragotistul si dirijorul formatiei de muzica populara "Rapsozii Zarandului", Petrica Pasca.
Inegalabilul Dumitru Farcas interpretand o doina - Virtual Arad News (c)1999

"Am fost inca odata fericit"- marturiseste Dumitru Farcas
"Intalnirea mea cu aradenii este o vesnica bucurie. Am constatat, la prima mea intalnire cu publicul aradean, faptul ca aici se respecta traditiile, ca oamenii sunt cultivati si rafinati si stiu sa aprecieze valorile. Am fost din nou emotionat vazand atata lume adunata, imbracata spiritual pentru a intra in sarbatoarea Craciunului cu dor si dragoste de viata. Sunt inca o data fericit ca am fost invitat de oficiali, de prietenul meu Petrica Pasca, si nu in ultimul rand, de cotidianul "Adevarul", care a dovedit ca este unul dintre cele mai mari ziare din tara si prin impresionantul numar de cititori prezenti la super-tragerea premiilor de fidelitate. Le doresc aradenilor, cititorilor ziarului "Adevarul", sa aiba parte de sarbatori fericite si de bucurii".

Petrica Pasca isi incanta publicul - Virtual Arad News (c)1999

"A fost de inegalat"... crede Petrica Pasca
"Simt intr-adevar ca se apropie Craciunul, ascultand colindatorii, asa cum se obisnuieste la ei acasa, fara nimic artificial. Imi aduc aminte de copilarie, de bucurile pe care le aveam cu ocazia Craciunului.
Ceea ce s-a intamplat asta seara aici, in Piata Revolutiei, a fost de, inegalat. Este pentru a doua oara cand "rapsozii" au fost alaturi de ziarul, "Adevarul" la super-tragerile premiilor de fidelitate si, impreuna, am reusit sa facem o seara fericita pentru aceasta mare de oameni veniti in fata Primariei."


Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}