title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Sambata, 22 mai 1999

buteni_biserica_ortodoxa.jpg (21352 bytes)In 11 iulie, comuna Buteni va gazdui prima editie a festivalului international coral "Ion Vidu". Cu aceasta ocazie, caminul cultural din localitate va fi botezat cu numele cunoscutului compozitor. Vor participa la festival ansambluri corale din Iugoslavia si Ungaria, precum si corul copiilor din Buteni. Biserica ortodoxa din Buteni va face o colecta pentru a asigura fondurile necesare organizarii festivalului. "De altfel, aceasta prima editie a festivalului se leaga de aniversarea a 70 de ani de la infiintarea bisericii din comuna", ne declara primarul Lazar Cioloca. Participantii vor fi cazati in Arad sau Moneasa, in functie de posibilitatile financiare ale organizatorilor. Premiile acordate sunt simbolice.
Sanevit fabrica de seringi unifolosibile  - Virtual Arad News (c) 1999In perioada 22-30 mai, o delegatie a S.C. Sanevit, formata din dl. Mircea Roman, director general si Florin Galis, director de vanzari, va participa la cel mai mare targ mondial de aparatura si tehnica medicala, ce se va organiza la New York. Dupa cum ne-a declarat directorul Roman, au fost deja stabilite contacte cu parteneri americani, urmand a se finaliza prin incheierea unor contracte. Astfel, s-ar putea ca in curand produsele Sanevit-ului aradean sa intre pe piata americana.
Azoma societate producatoare de utilaje agricole - Virtual Arad News (c) 1999In perioada de iarna, o mare parte din angajatii societatii AZOMA s-au aflat in somaj temporar. De la 1 mai oamenii au revenit la lucru, insa in scurt timp trei sferturi din ei vor parasi, din nou, societatea. In 7 mai, F.P.S. a aprobat programul de restructurare a societatii AZOMA, ce presupune si disponibilizarea a 364 de salariati. Acestia vor beneficia de prevederile Ordonantei 9; pe langa ajutorul de somaj, ei vor primi plati compensatorii in functie de vechimea in munca. Programul de restructurare se desfasoara pe parcursul a 60 de zile si se incheie pe 5 iulie. De la aceasta data, la AZOMA vor ramane 110 angajati. Cei care raman, vor avea de lucru pana la sfarsitul anului. "Restructurarea era necesara pentru ca AZOMA nu mai e ce-a fost odata, spune directorul Constantin Lamos. Spre exemplu, anul trecut am avut incasari de circa 1,5 miliarde de lei in fiecare luna. Numai Comtim-ul ne lua marfa, piese de schimb, de aproape 200 milioane lunar. In acest an, daca avem vanzari de vreo 6-700 milioane lunar. Principalii nostri clienti, societatile agricole, sunt in pragul falimentului si se descurca greu." AZOMA, una din marile societati producatoare de utilaje agricole din tara, are, la aceasta ora, produse pe stoc in valoare de 6 miliarde de lei.

Joi seara, la Discoteca Viva s-a desfasurat, pentru prima data in orasul nostru, un inedit spectacol- concurs "Miss Striptease Arad", organizat de Magazinul de muzica "Siesta". De fapt, acesta a reprezentat o faza preliminara, facand parte dintr-un sir de spectacole de gen care se vor finaliza tot la Arad cu show-ul "Miss Striptease Romania". Intr-o ambianta de exceptie, cele 9 concurente au delectat publicul din "Viva" cu interesante "numere" de dans la bara. Pe langa probele specifice de dans, fetele au fost supuse unui test (soc!} mai ales pentru spectatori. Astfel, timp de trei minute, concurentele, folosindu-se de farmecele personale trebuiau sa adune cat mai multi bani din public. Dupa cum ne-au marturisit organizatorii, pentru acest show, derulat in conditii tehnice si coregrafice deosebite, s-au inscris cele mai frumoase fete de la cluburile de striptease din Arad (Sexy Club - strada Feleacului si Club Melody - Piata Avram Iancu). In final, dupa lungi deliberari, care au tinut sala in "tensiune" membrii juriului au decis: Miss striptease Arad: Luminita, urmata de Stefania (locul II) si Mona (locul III). Pentru amatorii de show-uri am mai aflat ca seria Party Siesta din fiecare joi de la "VIVA" continua dupa cum urmeaza: Cheful barbatilor - cu Proiect Exotic (27 mai), Cheful absolventilor (Fumatorii, Raso, Unity - 3 iunie), La Familia - Marijoana (10 iunie), Striptease masculin - Flamingo Boys (17 iunie), Miss Vest Striptease National (24 iunie), BUG Mafia New Album (1 iulie).

Oficiul de Cadastru si Organizare Teritoriala a acordat, vineri, actul de proprietate cu numarul 100.000, cetateanului Nicolae Gruia, din Lipova. Directorul institutiei, Iosif Szatmari, ne-a declarat: "In timpul unei zile de lucru au fost acordate aproximativ 182 de acte de proprietate. Personal am semnat toate cele 100 de mii de acte ". In judetul Arad exista circa 600 de mii de parcele, dintre care intabulate sunt 100 de mii. Procentual, O.C.O.T. a depasit media pe tara in acordarea acestor acte cu 10 - 11 % si ocupa locul opt intre judetele tarii. O.C.O.T. isi propune ca in maxim doi ani sa atinga 97-98 %. In calea realizari acestui scop se ivesc numeroase probleme. Rezolvarea acestora constituie unul dintre obiectivele de activitate ale Comisiei Judetene, care organizeaza saptamanal audiente cu privire la Legea 18. Miercuri, va avea loc o astfel de sedinta in Zarand.

toon017.gif (1063 bytes) De ieri, O RAZA DE LUMINA

Joi, in jurul orelor 12,00, a avut loc inaugurarea noului sediu al Centrului de Consultanta si colaborare intre Organizatiile neguvernamentale si adrmnistratia publica locala. Cladirea va gazdui pe langa sediul ONG- urilor si un Centru de zi pentru batrani, pentru ca petrecerea timpului liber si fie cat mai placuta. La festivitate au participat reprezentanti ai Primariei, ziaristi, precum si beneficiari ai Centrului de zi pentru batrani, precum si reprezentanti ai ONG-urilor.

Dacia 21 mai - 27 mai Atingerea dragostei (SUA)
Muresul 21 mai - 27 mai Ce vraji mai fac fetele (SUA)
Arta 21 mai - 27 mai - Sala A Intalnire ci Joe Black (SUA)
Arta 21mai - 27 mai - Sala B Ucigasi de schimb (SUA)
Progresul 20 mai - 23 mai Ronin (SUA)
Progresul 24 mai - 26 mai Mircea (ROM)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}