title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Luni, 22 noiembrie 1999

Teodor Melescanu vrea un "alt fel de politica" - Virtual Arad News (c)1999Joi, a avut loc Conferinta Judeteana a Aliantei pentru Romania, filiala Arad, care s-a bucurat de prezenta presedintelui partidului, senatorul Teodor Melescanu. Prezenta domniei sale, dar si dorinta aperistilor aradeni de a demonstra ca pot si vor sa faca o altfel de politica au adunat in sala de la Sindicate peste 300 de persoane, delegati dar si simpatizanti veniti din toate colturile judetului, ba chiar de la Timisoara, pentru a-l vedea pe cel pe care tot mai multi romani il considera ca fiind viitorul presedinte al Romaniei. La Conferinta Judeteana a ApR Arad, a participat si cel mai nou membru al partidului, deputatul Emil Putin, care a fost primit cu caldura in sanul familiei ApR. Deci, de ieri ApR Arad are si reprezentant in Parlamentul Romaniei. Dand dovada ca organizarea perfecta le e un atribut cunoscut, fara taine, aperistii aradeni nu s-au pierdut in discutii inutile sau luari de cuvant fara rost. Fiecare a stiut exact ce si cum are de facut. Cel mai apreciat vorbitor a fost, dupa cum era de asteptat, presedintele Teodor Melescanu care a subliniat necesitatea intrarii politicii romanesti pe o alta cale decat cea existenta, pe o a treia cale, promisa de ApR. Din alocutiunea domnului Melescanu, am retinut ca in conditiile Romaniei, in care nu prea sunt bani, trebuie foarte clar stabilite prioritatile. Iar in opinia ApR primele doua prioritati sunt agricultura si reducerea fiscalitatii. Agricultura, pentru ca ea poate fi baza prosperitatii in Romania iar reducerea fiscalitatii directe pentru ca in acest fel s-ar aduce mai multi bani la buget. Rationamentele, domnului Melescanu, pe cat de simple, pe atat de logice si eficiente, au smuls in repetate randuri valuri de aplauze din partea auditoriului. Partea cea mai importanta a Conferintei judetene, adica alegerile noului Comitet Judetean al ApR Arad, s-a desfasurat rapid si fara probleme. Am remarcat aparitia unor noi si importante figuri in partid, cum ar fi omul de afaceri Ioan Mainescu. Dupa alegerea Comitetului Judetean, acesta s-a reunit in prima sedinta pentru a-si alege noii conducatori. Acestia sunt Ioan Biris, presedinte, Gheorghe Chiper, prim vicepresedinte, Gavril Popescu, Mircea Roman, Rodica Borza, Adrian Tolea, Cornel Padureanu si Mihai Faur ca vicepresedinti. In incheiere sa mai spunem doar ca ApR a demonstrat inca o data ca are oameni de valoare, dornici si capabili sa faca ceva pentru tara, sa adopte a treia cale facand "un alt fel de politica".
La Beliu se fac noi investitii - Virtual Arad News (c)1999Comuna Beliu impreuna cu cele cinci sate apartinatoare nu numara mai mult de 3500 de oameni. Iar la o prima privire s-ar parea ca potentialul economic al acesteia este destul de scazut. Spre surprinderea tuturor, insa, de catva timp tot mai multi investitori straini vin la Beliu. Nu de mult, o firma italiano-engleza a infiintat aici o fabrica de mobila. Toata marfa produsa este insa exportata. Important este faptul ca aici sunt angajati deja cateva zeci. de barbati, urmand ca pana in primavara numarul lor sa creasca la 150. De aproximativ o luna de zile, o alta firma italiana a deschis o sectie de croitorie, unde, in momentul de fata lucreaza 56 de femei. Pavel Tica, primarul comunei Beliu spune: "Mai multi investitori straini se pare ca prefera Beliul. In momentul de fata suntem in discutii avansate cu un alt italian, care si el vrea sa deschida o fabrica de mobila. Comuna este rentabila din acest punct de vedere pentru ca de aici se procura foarte usor cheresteaua. Avem aici doua gatere. Iar daca in alte zone o remorca de lemne ajunge la peste un milion, aici nu trece de 600.000 lei. Si sa nu uitam pregatirea profesionala a oamenilor de aici. Tinerii prefera sa se angajeze ca ucenici si dupa aceea sa fie avansati ca tamplari. Faptul ca se creaza tot mai multe locuri de munca duce la scaderea numarului celor cu ajutoare sociale. In momentul de fata avem 57 de dosare si nici lor nu le-am platit din februarie."
Tanarul Cosmin Centea si-a recapatat mana pierdutaO operatie de replantare a mainii a fost efectuata cu succes la sectia de chirurgie plastica a Spitalului Judetean Arad, transmite corespondentul MEDIAFAX. Cosmin Centea (19 ani), din localitatea Dezna (judetul Arad), este tamplar, iar din neatentie, la sfarsitul saptamanii trecute, si-a taiat, la circular, palma stanga, ramanandu-i doar degetul mare. Parintii acestuia, care au auzit de operatii de replantare, au impachetat portiunea amputata in gheata si l-au transportat pe tanar imediat la spital. Ei s-au oprit mai intai la Sebis si apoi la Ineu (localitati mai apropiate de Dezna), dar medicii din cele doua localitati au apreciat ca nu se poate face nimic pentru salvarea mainii. La spitalul Judetean din Arad el a fost supus unei operatii chirurgicale, efectuata de medicul Andrei Baizat, care, in patru ore, a reusit sa-i puna mana la loc. Interventia s-a efectuat sub microscop si a constat in refacerea tuturor structurilor osoase, tendoanelor si vaselor de sange. La sectia de chirurgie plastica din Arad, medicii au mai realizat pana in prezent, cu succes, alte doua asemenea operatii.
La ARIS se asteapta raspunsul...Muncitorii de la ARIS lucreaza, insa ei au amas in greva japcneza. In urma convorbirilor de saptamana trecuta de la Guvern, ei asteapta cele 20 de miliarde de lei pentru reluarea ciclului de productie. Pentru ca ARIS sa primeasca suma promisa, trebuia emisa o hotarare de Guvern. Joi, 18 noiembrie, in sedinta Executivului cazul ARIS nu a fost trecut pe ordinea de zi. Practic, la aceasta ora nu se stie nimic concret. Mai mult, presedintele F. P. S., Radu Sarbu a spus ca: "ARIS s-ar putea privatiza prin lichidare." Declaratia a surprins pe sindicalistii de la ARIS. Vineri, la Prefectura Arad a avut loc o alta runda de negccieri, fara rezultate concrete. "Luni (astazi n.n.) este termenul limita, dat de sindicalisti, pentru clarificarea situatiei. Asteptam un raspuns scris", a precizat Lacsan Stefan, liderul Sindicatului Liber ARIS. Oamenii de la ARIS nu si-au primit banii de lichidare pe luna octombrie.
Lucratorii vamali cer marirea salariilorSindicatele din finantele publice ar putea amana greva de avertisment programata pentru astazi, organizand in loc o greva japoneza, dupa ce reprezentantii Uniunii Sindicatelor din Finante-Vami au primit, joi, promisiuni din partea ministrului Decebal Traian Remes, privind clarificarea legislatiei referitoare la statutul functionarului din finante. Sindicalistii au redeschis, in cursul acestei saptamani, conflictul de munca declansat anul trecut. Ei cer Ministerului Finantelor sa le dubleze salariile, sa le asigure conditii mai bune de munca si sa clarifice cadrul legal referitor la statutul functionarului din sistemul financiar. Sindicalistii au decis sa inceapa actiunile de protest astazi, 22 noiembrie, cu o greva de avertisment de o ora, in timpul careia angajatii directiilor si circumscriptiilor financiare, trezoreriilor si cei ai Garzii Financiare ar urma sa-si intrerupa activitatea. Sindicatele vamale aradene, afiliate la USVF, vor lucra, incepand de azi, cu o banderola alba pe brat, in semn de protest si vor intari controlul asupra persoanelor si autovehiculelor care tranziteaza punctele vamale. Liderul sindical din Vama Turnu, Gheorghe Gliga, ne-a declarat: "Lucratorii vamali cer o salarizare corespunzatoare, echipament de sector pentru iarna, pregatire profesionala adecvata si protectie pentru salariati din partea Directiei Generale a Vamilor, conform normelor prevazute de Codul Vamal". Daca nu le vor fi solutionate solicitarile, sindicatele din finante si vami ameninta ca de la 1 decembrie vor declansa greva generala, la nivel national, prin oprirea activitatii la locul de munca

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}