title

 

2000.gif (7538 bytes)

Zile

Ore

Minute

Secunde


* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Miercuri, 22 decembrie 1999

Iarna a imbracat Aradul intr-o haina noua - Virtual Arad News (c)1999Chiar daca zapada a fost mult asteptata, putem spune ca primii fulgi ne-au cam luat prin surprindere. Poate si pentru faptul ca, ieri dimineata, in numai cateva ore, covorul alb de nea le-a dat de furca atat soferilor cat si pietonilor prezenti in trafic. Primaria municipiului si-a scos in strada primele utilaje abia in jurul orei 14,00, cand stratul de zapada a devenit gros si ridica probleme in special pe poduri si in intersectiile din piete. Purtatorul de cuvant al Primariei, Gabriel Moldovan, ne-a declarat ca stocurile de sare sunt suficiente, existand peste 70 de tone, cu posibilitatea suplimentarii acestei cantitati. De asemenea, Moldovan a spus ca nisip exista in cantitati nelimitate, iar utilajele detinute de societatile din subordinea Primariei sunt suficiente pentru a se face fata in municipiu. Echipele de interventie au actionat, ieri, in special pe poduri, pe principalele artere de penetratie in municipiu si in intersectiile cele mai mari. Zapada depusa a ingreunat traficul pe drumurile din judet, dar nu s-au produs blocaje. Capitanul Golea, din cadrul Apararii Civile ne-a declarat: "La dispeceratul nostru se pot face sesizari 24 de ore din 24. Noi, oricum, primim semnale atat dimineata, cat si seara de la Conel, RAAC, sau Arterm, pentru a putea interveni din timp, in caz ca este necesar. Cand se va constata ca s-a intrerupt circulatia, din cauza caderilor masive de zapada, se va intruni comisia de aparare impotriva dezastrelor, se va completa rechizitoriul, si se vor lua masurile de urgenta, care se impun in astfel de cazuri." Situatia pe raza judetului nu a fost lipsita de urmari. Astfel, pe segmentul de drum national DN 79A Ineu-Cherelus-Sintea Mare-Chisineu Cris-Varsand se semnala zapada imbibata cu apa, iar pe axul drumului era prezent un cordon de zapada. Pe drumul national DN7, pe segmentul Paulis-Arad-Nadlac era prezent poleiul. Pe toate drumurile judetene stratul de zapada avea, in medie, 10 centimetri. Administratia Drumurilor Judetene a actionat cu doua semigredere si material antiderapant. S-a actionat pentru indepartarea stratului de zapada pe urmatoarele trasee: 782C - Dorobanti - Curtici - Santana, 709B - Arad - Curtici - Macea, 792-Nadas - Seleus, 794 - Misca - Berechiu, 709B - Siclau - Graniceri, 709 - Horia - Siria. Politia Rutiera le recomanda soferilor sa fie mult mai prudenti in conducere si sa verifice serios starea tehnica a masinilor inainte de a pleca la drum. De asemenea, soferilor li se recomanda sa nu plece la drum lung in cazul in care drumurile vor fi acoperite in totalitate de zapada. Meteorologii avertizeaza ca, incepand de astazi, vremea se va raci accentuat in toate regiunile, devenind deosebit de rece in nordul si centrul tarii. Va ninge pe arii extinse, in special in jumatatea sudica. Local, cantitatile de precipitatii vor fi insemnate, astfel incat se va depune un strat consistent de zapada.
Colindatorii la Consiliul Judetean - Virtual Arad News (c)1999Ieri, au fost cu colinda la Consiliul Judetean Arad si la Primaria Municipiului Arad, corurileColindand la Primarie - Virtual Arad News (c)1999 reunite ale Palatului Copiilor, dirijate de prof. Lucian Vicol. Cantaretii de la "Miniexcelsior" si "Camerata" au delectat salariatii acestor institutii cu un foarte reusit program de cantece de Craciun.  Acestia, pe langa felicitari, au mai primit pachete cu cadouri din partea celor doua institutii. In absenta primarului Paul Valentin Neamt, colindatorii au fost felicitati de catre vice-primarul Ioan Darida
Trenurile dinspre Ungaria au sosit in sfarsitIn statia CFR Arad, la biroul de informatie lumea nu mai contenea, ieri, in jurul amiezii, sa intrebe despre cele cateva trenuri de tip Rapid care trebuiau sa soseasca din Ungaria si sa mearga spre Bucuresti. Tabelele eiectronice anuntau intarzieri de 360 de minute, iar lumea era, efectiv, dezorientata. Stand de vorba cu Fibia Don, informator in cadrul Statiei CFR Arad, aceasta ne-a edificat asupra situatiei: "Nici un tren Rapid nu a intrat in tara dinspre Ungaria, datorita grevei spontane pe care au facut-o feroviarii maghiari. Trenurile care au ajuns in tara vecina sunt blocate prin diferite statii, iar cele care trebuiau sa plece spre Ungaria nu s-au mai format din start. Noi am anuntat intarzieri de 360 de minute, dar situatia creata poate sa dureze zile intregi". Cei mai ghinionisti calatori par a fi moldovenii, care, zi de zi, merg in Ungaria pentru aprovizionare cu tot felul de produse, in scop comercial. Datorita grevei feroviarilor maghiari, numai in Statia CFR Arad, peste 500 de calatori sunt nevoiti, zilnic, sa-si gaseasca alt mijloc de transport sau sa aleaga alte rute pe caile ferate. Date de ultima ora anunta faptul ca greva feroviarilor maghiari, s-a terminat, iar mersul trenurilor a fost restabilit.
Corul Facultatii de Teologie a fost indelung aplaudat - Virtual Arad News (c)1999Facultatea de Teologie Ortodoxa din Arad si-a dobandit deja un statut distinct in viata culturala si academica aradeana, asa incat situarea ei intre cele cinci facultati de traditie: Sibiu, Iasi, Bucuresti, Cluj-Napoca - singurele acreditate pana in prezent de CNAA - vine sa confirme o carte de vizita de real prestigiu. Fac aceasta precizare si in acest context, pentru ca, iata, in pragul Craciunului si al Anului Nou, Facultatea de Teologle din cadrul Universitatii "Aurel Vlaicu" este protagonista unui concert mult asteptat la Arad. Ceea ce s-a intampla pe scena Palatului Cultural a fost mai mult decat un concert. Corul Facultatii de Teologie a creat o atmosfera de autentica spiritualitate. Multe alte concerte se sustin in aceste zile, dar poate nici unul dintre ele nu aduce dincolo de desavarsirea interpretarii artistice, o traire crestina adanca in nuanta ei ortodoxa. O traire autentica potentata si prin admirabilele cuvinte rostite de P.S. Dr. Timotei Seviciu, episcop al Aradului si Hunedoarei, care a rememorat, cuEpiscopul Aradului - Timotei Seviciu - evocand momentul sarbatoresc - Virtual Arad News (c)1999 intelectualitate si caldura sufleteasca, istoricul colindei, etimologia sa, semnificatii dintotdeauna si pentru etemitate. "Sa slavim la Betleem pe fiul, pe omul / Slavim la Betleem pe omul, pe domnul" - o invitatie care, in acest an, intr-o sala, cu o asistenta, poate niciodata atat de receptiva, a constituit un memento pentru fiecare dintre noi. O invitatie la cunoastere de sine, la primenirea mintii si sufletului. Cu totii varstnici si tineri, saraci si indestulati, fericiti si tristi, entuziasti si pesimisti, am avut sentimentul de-a ne afla in preajma unei sarbatori sfinte. Corul barbatesc si corul mixt al facultatii, pregatite cu ravna si indelunga truda de lectorui universitar Mircea Buta, un dascal de exceptie si un coleg de mare probitate morala, prin colinde si prin imnele religioase ne-au inaltat intr-o zona in care ajungem arareori, o zona a sacrului, intelegandu-l astfel pe Mircea Eliade ce asaza SACRU intre valorile perene ale umanitatii, alaturi de Bine, Adevar si Frumos. In interpretarea celor doua Coruri ale Facultatii de Teologie Ortodoxa, colindele au insemnat mai mult decat o aducere aminte a varstelor incarcate de candoarea inocentei si de bucuria Nasterii Domnului. Au constituit un ritual, o procesiune, o comuniune sufleteasca si, nu in ultimul rand, o apropiere de Biserica. Si de imnele sale religioase.
Biserica baptista "Speranta" din Parneava - Virtual Arad News (c)1999Comunitatea Bisericilor Crestine Baptiste si Penticostale organizeaza in 26 decembrie, laBiserica penticostala "Betania" din Gradiste - Virtual Arad News (c)1999 ora 14, Marsul Intruparii Mantuitorului. "Scopul acestei manifestatii pur crestine este acela de a declara in mod solemn, festiv si public, ca toti recunoastem intruparea Fiului lui Dumnezeu prin Fecioara Maria, ca intelegem rolul vital al intruparii Fiului lui Dumnezeu in mantuirea noastra si ca suntem multumitori lui Dumnezeu pentru acest act miraculos, glorios, salutar si absolut unic", afirma reprezentantii acestor culte religioase. Manifestetia va incepe la ora 14, pe str. Maresal Antonescu. La ora 14,20 convoiul va pleca de pe str. Lacului, cu oprire pe platoul din fata Primariei. Aici, slujba religioasa se va desfasura pe parcursul unei ore. "Chiar daca aceasta sarbatoare speciala de multumire implica anumite sacrificii sa nu uitam ca Nasterea Mantuitorului a insemnat un sacrificiu imens. Domnul Isus a stiut conditiile pe care le paraseste si care sunt conditiile de pe pamant. El a fost constient de felul in care va fi primit, de respingerea noastra. Dar dragostea Lui fata de noi L-a ajutat sa depaseasca toate aceste greutati. El a coborat in lumea noastra ca sa ne poata ridica in lumea Lui. Inspirati din sacrificiul Mantuitorului pentru fericirea noastra sa ne sacrificam si noi cu drag pentru fericiorea si bucuria Lui".

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}