title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Miercuri, 25 august 1999

Deputatul Emil Putin reactioneaza - Virtual Arad News (c)1999-D-le deputat, numai ce s-a incheiat Consiliul National al PSDR...
- Consiliul National PSDR s-a terminat foarte prost in ceea ce priveste partidul...
- De ce?
-Deoarece s-a hotarat sa se continuie relatiile cu ApR, dar numai dupa Congresul PSDR... Ei bine, partenerii nostri din ApR nu mai au rabdare sa astepte inca trei luni de zile...
- Se pare ca d-voastra, impreuna cu alti colegi de partid, i-ati cerut capul d-lui Sergiu Cunescu...
- Se poate spune si asa! La Consiliul National s-a cerut inclusiv suspendarea lui Sergiu Cunescu, deoarece s-a impotrivit atat fuziunii cu ApR-ul, cat si retragerii noastre de la guvernare. Daca am asculta de Sergiu Cunescu, atunci inseamna ca trebuie sa ne multumim cu un procent electoral situat sub 1%. Undeva, pe la "si altii"...
-Totusi, cum s-a incheiat Consiliul national PSDR? Ce masuri s-au luat?
-S-a stabilit ca se va convoca un Congres extraordinar pe 16 octombrie, iar dl. Sergiu Cunescu - in urma criticilor aduse prestatiei domniei sale - ne-a anuntat ca nu va mai candida.
- Se va retrage din politica ?
- Este un aspect care-l priveste personal, dar a constientizat faptul ca majoritatea membrilor PSDR nu-i impartasesc parerile in ceea ce priveste prelungirea la infinit a negocierilor de fuziune cu ApR- ul si nici nu sunt de acord cu ramanerea noastra la guvernare.

-S-a discutat si despre retragerea PSDR-ului de la guvernare?
-N-am mai apucat sa discutam si acest aspect! Desi pregatisem un material de peste douazeci de pagini, prin care argumentam ineficienta noastra intr-un guvern conjunctural, aceasta problema a fost amanata pentru Congresul PSDR.
- Cum a reactionat ministrul Atanasiu ?
- Are tot interesul sa ramana... ministru.
Seminarul national de limba engleza s-a desfasurat la Liceul "Dimitrie Tichindeal"Luni a avut loc, la Liceul pedagogic "Dimitrie Tichindeal" deschiderea festiva a Seminarului national pentru profesorii de limba engleza din Romania, pe tema metodologiei predari limbii engleze pentru copii. Seminarul este initiat si organizat de MEN si Consiliul Britanic. Participa profesori de limba engleza din majoritatea judetelor tarii, iar tutorii de curs sunt formatori specializati in metodologie. Cursul este intensiv, de la orele 9-18, pe durata a 8 zile. "Cursul face parte dintr-o serie de seminarii de vara - ne spune prof. formator national Otilia Pacurari (Liceul "Moise Nicoara") - in care profesorii de engleza au posibilitatea de a se intalni si a schimba idei din pregatirea profesionala, pe fundamentul unui curs foarte bine structurat care vizeaza obiectivele de baza ale reformei din invatamantul romanesc."
Florile sunt frumoase dar scumpe... - Virtual Arad News (c)1999In piata Mihai Viteazul, florile sunt la fel de scumpe ca in orice florarie, acestea avand urmatoarele preturi :  gladiole - 3.000 de lei/fir; garoafe - 5.000 de lei/fir; dalii - 4.000-20.000 de lei/buchet; trandafiri - 25.000 de lei/fir; crizanteme - 15.000 de lei/fir; crini - 25.000 de lei/fir; buchet combinat cu ochiul boului si carujele 20.000 de lei; cactus - 95.000 de lei; violeta de Parma - 35.000 de lei; ficus - 95.000 de lei;  ficus benjamin - 550.000;  lamai 850.000 de lei; trandafir japonez - 80.000 de lei. De asemenea, doritorii pot cumpara sol fertil la pretul de 25.000 de lei. In general, florile din piata nu au mare trecere. Cel mai bine se vand de sarbatori, cand cresc, de altfel, si preturile. Comerciantii de flori   insa declara ca "nu este un comert cu care se poate face avere."
Biserica baptista "Maranata" - Virtual Arad News (c)1999Patru copii din cadrul Asociatiei de Caritate "Maranata" au plecat, ieri, in tabara la Dezna, unde vor petrece opt zile alaturi de un grup de americani. Acestia vin periodic pentru a-i vizita pe copiii din "Maranata", de care ii leaga prietenii vechi. Tabara este organizata de o asociatie din America, toate costurile serviciilor de care vor beneficia toti cei prezenti fiind suportate de aceasta. Vor fi organizate activitati distractive, dar si activitati de invatare, care vor consta in cursuri de limba engleza.
Lorenzo Rubinacii nu e multumitLorenzo Rubinacci s-a aratat extrem de obosit la finalul jocului. Italianul a afirmat ca si-a terminat munca de-o saptamana,. fiind multumit, atat el cat si echipa pe care o conduce, de rezultatul final."Sunt fericit ca am adus bucurie pentru suporteri, care au suferit in urma rezultatelor nesatisfacatoare. Jucatorii au invins si s-au si distrat", a declarat Mister. Antrenorul UTA-ei a spus ca nu e satisfacut de meci, pentru ca asa este caracterul lui. "Avem probleme si nu vreau sa cadem in capcane pentru meciurile ce urmeaza. Doar ca am invins cu 5-1 nu inseamna cu suntem in divizia A". Rubinacci a apreciat ca problemele de care vorbea provin din faptul ca utistii rateaza mult, el considerand ca se mai puteau marca cinci goluri in poarta Motrului.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}