title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Cotidianul national "Romania Libera" editia Web, recomanda cititorilor sai situl Virtual Arad pe prima pagina la data de 25 Nov 1999.

Vineri, 26 noiembrie 1999

Se deschide oficial Targul Smart - Pack ´99 - Virtual Arad News (c)1999Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad organizeaza, in premiera, o noua manifestare expozitionala. Astfel, in perioada 26-28 noiembrie, la Sala Sporturilor, are loc Targul SMART-PACK, specializat in tehnica ambalarii. Ing. Nicolae Bacanu, presedintele C.C.I.A. Arad, a spus: "Pentru acest targ, fiind la prima editie, eforturile de organizare au fost altele, fata de manifestarile noastre deja consacrate. Tema sa este in concordanta cu nevoile actuale ale pietei, insa se suprapune si cu starea economica grea prin care trec cele mai multe firme". Cu toate acestea, prezenta celor 35 de firme la SMART- PACK este incurajatoare. Pe 318 metri patrati de spatiu expozitional se vor etala materiale si masini pentru ambalat, masini de gravat, benzi adezive pe suport de hartie, laziAflux de vizitatori la Targul Smart-Pack - Virtual Arad News (c)1999 compartimentate si necompartimentate, ambalaje din plastic, din folie de polipropilena, din carton. Corina Giurgi, care s-a ocupat direct de organizarea acestei manifestari, a precizat: "La capitolul ambalare si prezentare, majoritatea produselor romanesti se prezinta destul de modest. Oriunde in lume si ambalajul vinde un produs sau altul. In plus, in aceasta parte a tarii nu exista o firma specializata in producerea ambalajelor. Invitam pe aceasta cale repezentantii firmelor aradene la SMART- PACK. Poate si aceasta ar putea fi o cale pentru reusita propriilor afaceri. De aceea evenimentul de astazi, se doreste a fi un stimul real pe care C.C.I.A. Arad il transmite mediului economic aradean". La SMART-PACK este prezenta si o firma din Grecia, specializata in producerea ambalajelor pentru industria alimentara precum si in utilaje si masini pentru ambalat. Din cele 35 de firme expozante, 20 activeaza in domeniul ambalajelor, iar 15 in sectorul tipografie si al papetariei. De aceea, SMART-PACK poate fi o modalitate pentru rezolvarea ornamentarii cadourilor.
Specialistii de la Victoria vor avea un nou patronFPS Arad a vandut, miercuri, prin licitatie cu strigare, pachetul de 64,35% din actiunile societatii producatoare de ceasuri Victoria Arad. La licitatie au participat doi ofertanti, pachetul de actiuni fiind adjudecat de o societate comerciala din Arad, au declarat surse din cadrul FPS Arad, fara a preciza numele societatii. Conform sursei citate, contractul de vanzare-cumparare va fi semnat in termen de 10 zile, urmand ca, dupa semnarea contractului, sa se anunte si numele firmei cumparatoare. Societatea are un capital social de 5,369 miliarde lei divizat in 214.793 actiuni, cu valoarea nominala de 25.000 lei. FPS detine 64 35% din actiunile societatii, restul fiind detinute de actionari rezultat in urma procesului de privatizare in masa. Victoria Arad produce si comercializeaza produse de ceasornicarie si mecanica fina si repere si subansamble pentru industria electrotehnica si a bunurilor de consum. Actiunile societatii se tranzactioneaza pe piata extrabursiera, ultimul pret mediu de tranzactionare, din 8 naiembrie, fiind de 2.348 lei/actiune. Pretul de pornire a fost mai mic cu, 50% decat la licitatia anterioara (amanata din lipsa de oferte), conform prevederilor legii 99/1999. Privatizarea societatii aradene producatoare de ceasuri s-a realizat dupa mai multe incercari ale F.P.S-ului. In tot acest timp, aproape un an de zile, de "Victoria" s-au interesat mai multe firme straine insa in cele din urma, a fost cumparata de o firma aradeana.
Este posibila o criza de brazi !Peste o luna incep sarbatorile de iarna. Fiecare gospodar va cauta sa-si procure un brad, fara de care Craciunul n-ar avea farmecul specific. Purtatorul de cuvant din cadrul Directiei Silvice Arad, ing. Gelu Zdrenghea, ne-a spus ca brazii vor aparea pe piata in cea de-a doua saptamana a lunii decembrie. In aceasta iarna, Directia Silvica va pune in vanzare 4000 de brazi si 8000 de molizi. Astfel, cererea de pomi va fi satisfacuta in proportie de doar 10%. Ing. Gelu Zdrenghea spune ca "acest lucru este datorat numarului redus de arborete din perimetrul ocoalelor silvice judetene." In plus, Directia Silvica Arad va trebui sa desfaca brazi si in Timisoara. In orasul de pe Bega se presupune ca va fi o criza de brazi. La noi nu se va intampla acest lucru daca comerciantii din judetele vecine (Alba, Hunedoara si Bihor) vor aduce o cantitate indestulatoare. "Preturile brazilor vanduti la sediul Directiei Silvice vor fi stabilite in primele zile ale lunii decembrie. Brazii vor fi impartiti pe trei categorii, in functie de inaltime", precizeaza ing. Gelu Zdrenghea. Pe piata, preturile vor fi reglate de firmele ofertante. Reamintim ca anul trecut destui oameni au ramas fara brad, cu toate ca Directia Silvica a suplimentat numarul pomilor cu cateva zeci de bucati, chiar in ziua de Ajun. De aceasta criza au profitat speculantii care ofereau intarziatilor, brazi la preturi exorbitante. In Piata Catedralei, ultimii pomi de iarna se vindeau cu peste 500.000 de lei...
Stelian Dorobantu raspunzand presei...Miercuri, la Prefectura, dl. Stelian Dorobantu, directorul general al Uniunii generale a industriasilor din Romania (UGIR) 1903, a sustinut o conferinta de presa in care a prezentat o serie de aspecte vizand activitatea Uniunii pe care o conduce. Subiectele "atacate" au fost:
*OUG 99/1999 si ordinul 275 al ministrului Radu Berceanu
* pozitia UGIR 1903 fata de miscarea sindicala
* situatia institutiei patronatului din Romania si imbunatatirea acesteia, inclusiv a filialei Arad
* sistemul de avantaje pe care le au membrii UGIR 1903. Referitor la primul subiect "atacat", dl. Stelian Dorobantu a afirmat ca, prin actele normative aratate mai sus, care prevedeau "atestarea agentilor economici producatori de bunuri materiale destinate comercializarii si acordarea unui permis de operare" s-ar fi creat un aparat birocratic de neconceput. "In aceste zile, dl. ministru Radu Berceanu a afirmat ca isi va retrage ordinul, urmand sa propuna intr-o sedinta de Guvern si abrogarea OUG 99/1999. Prin aceasta, putem spune ca patronatul din Romania a castigat primul conflict deschis cu Guvernul", a apreciat presedintele UGIR 1903. Prezent la discutii, dl. prefect Gheorghe Neamtiu, a afirmat ca doreste ca Aradul sa aiba un patronat bine organizat pentru ca negocierile tripartite prefectura - sindicate - patronat sa fie intr-adevar productive. Despre celelalte subiecte dezbatute in cadrul conferintei de presa (printre care si convocarea Adunarii generale UGIR 1903 - filiala Arad) vom reveni in zilele urmatoare.
Vasile Heredea un posibil primar ?In urma cu aproximativ zece zile, colonelul Vasile Heredea uimea pe toata lumea cu decizia de a parasi randurile armatei. Daca la acea vreme putine persoane stiau care erau motivele acestei renuntari, astazi va putem oferi unul: col. Heredea s-a inscris in PNR si este favoritul acestei formatiuni in incercarea de a castiga postul de primar al municipiului. In exclusivitate pentru ziarul "Observator", domnia sa a declarat: "Normal, sunt tentat sa candidez si sa ajung primar, avand in vedere ceea ce simt si ceea ce pot sa fac pentru acest oras ".

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}