title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Joi, 27 mai 1999

Liceul din Sebis unde participantii servesc masa  - Virtual Arad News (c)1999 Vazuta noaptea, cu trei zile inainte de festival, statiunea Moneasa iti da impresia ca se pregateste de o mare sarbatoare. Tinerii din statiune vorbesc doar despre "Galele Expres Muzical". Venit tocmai din Brad, Ovidiu Poenar, impreuna cu un grup de baieti si fete spune ca: "Dom´le, nu stiu ce ati facut, dar se vorbeste mult despre Sebis si Moneasa. E extraordinar ! Felicitari organizatorilor care au demonstrat Capitalei ca ora exacta in muzica se da acum de la... Sebis." In statiune, pregatirite pentru festival au demarat in urma cu aproape o luna. Hotelul Moneasa este cel care va caza majoritatea artistilor ce vor canta pe scena festivatului "Galele Expres Muzical" . Practic, tot etajul doi al hotelului Moneasa a fost inchiriat pentru vedetele festivalului. Si echipa ziarului "Adevarul" este oaspetele aceluiasi elegant hotel din statiune. Directorul statiunii Moneasa, dl. Adrian Scheul, a intuit pulsul acestui eveniment artistic - fara precedent in zona - transformand hotelul intr-un "centru de comanda al festivalului." In topul pregatirilor pentru cazarea si primirea oaspetilor ce vor veni la festival sta hotelul "Moneasa", urmat de cabana "Dallas" si hotel "Codru Moma". Cabana "Dallas", de pilda, a inaugurat cu prilejul festivalului inca 9 camere confortabile, cu bai, terasa etc. Prin propria munca dl. Dalea Craciun a realizat un complex turistic de 22 camere. "Special pentru acest festival am facut o reducere de preturi. Asta pentru ca tinerii, care de obicei n-au multi bani, sa se poata caza la Dallas", spune dl. Craciun. Deosebit de important e faptul ca multi tineri din Deva se afla deja in Sebis, cazati la hotel "Central". Veniti inca de luni, tinerii spun ca "am venit pentru a prinde bilete si locuri in fata...". Mai sunt 24 de ore pana la primul spectacol de muzica, lumina si culoare realizat cu ajutorul artificiilor. Maine dimineata, intre orele 6,00-9,00 emisiunea "Cafeaua de dimineata" va fi transmisa in mare parte - live - din Sebis. Apoi, maine seara incepand cu ora 21,00, va avea loc deschiderea festivalului cu cea mai mare discoteca in aer liber, organizata pana acum in vestul tarii. Sebisul a devenit barometrul muzicii romanesti.
"Adevarul", discoteca -"Ring", primaria Sebis si producatorul - televiziunea Romana va invita la cel mai mare eveniment artistic de pana acum - "Galele Expres Muzical".
P.S. Sectia Tineret a ziarului "Adevarul" este oaspetele hotelului Moneasa, cel mai mare si modern hotel din Statiunea Moneasa. Cantina studenteasca din incinta Liceului Teoretic Sebis ofera, la cele mai mici preturi, meniuri complete prin S.C. Ramond Invest SRL, in regim NON- STOP !
Compania de electricitate CONEL S.A. - Virtual Arad News (c)1999Cu toate ca Guvernul a decis sa majoreze pretul energiei electrice, iar directorul CONEL a afirmat in urma cu o saptamana ca a transmis toate lamuririle necesare in legatura cu aceasta la sucursalele din teritoriu, situatia este cu totul si cu totul alta. In primul rand, deocamdata nu se cunoaste decat ca noile tarife vor intra in vigoare de la 1 iunie 1999. Care sunt aceste tarife (cu exactitate), cum vor fi aplicate, nu se stie. Nici in ceea ce priveste sistemul de tarifare pentru consumatorii casnici (sistemul social si sistemul standard) lucrurile nu sunt mai clare. Totul este strict secret! Toate acestea au provocat neliniste in randul populatiei. Luand ieri legatura cu Sucursala de distributie a energiei Arad am aflat ca dl. V. Müller, director adjunct al institutiei, a fost chemat la Bucuresti pentru o informare. Pana nu se va intoarce din Capitala, cu un "comunicat important pentru tara", nimeni nu se hazardeaza sa faca vreo afirmatie. Poate atunci ne va lamuri conducerea CONEL pentru ce anume a fost provocat suspansul prin tinerea la "secret" a datelor privind energia electrica. Si, de fapt, ce fel de suspans a fost acesta - unul standard sau unul social?!
Copii jucandu-se dupa "potop"Ieri, dl. Petru Gherman, primarul Lipovei a transmis la Guvern un raport cu pivire la pagubele produse de potopul ce s-a napustit sambata seara asupra orasului. Spicuim din raport: doua poduri au fost rupte, 10 strazi au fost inundate, valul de apa si noroi a intrat in 108 case si 62 de pivnite, 4,5 hectare de gradini au fost distruse de grindini. Acelasi lucru s-a intamplat cu 570 de hectare de culturi si cu 310 hectare de livezi de mar, prun, cais, piersic. Peste 100 de fantani au fost afectate de viitura. "In ceea ce priveste apa din fantani, in urma analizelor efectuate de catre Sanepid s-a constatat ca in trei dintre ele apa este infestata cu bacterii. Pentru a nu se produce imbolniviri, recomandam sa nu se consume apa din cele peste 100 de fantani afectate" - ne-a declarat dl. Petru Gherman. Din cauza ca distrugerile provocate de viitura in toata zona Lipovei se cifreaza la cateva miliarde lei, dl. Petru Gherman a solicitat sprijin material Guvernului, Prefecturii, Consilului judetean si Crucii Rosii. Nu au fost uitate nici orasele infratite din Ungaria si Franta, iar apeluri de suflet s-au mai facut si catre municipalitatile mai multor orase din Germania cu care Lipova are foarte bune relatii.

Prezent ieri in Italia, presedintele Consiliului judetean, Dan Ivan, a semnat un protocol de cooperare bilaterala cu regiunea Lombardia (Italia). Purtatorul de cuvant al CJA, Cristian Sallai, a precizat ca protocolul a fost realizat cu omologii italieni in vederea consalidarii relatiilor existente intre Arad si regiunea amintita. Judetul nostru si Lombardia au dezvoltat de-a lungul anilor relatii economice, culturale si de invatamant.

Fundatia italiana SOS Bambini Rumeni doreste sa infiinteze o casa de copii in satul Firiteaz. In acest sens, Primaria Sagu le-a dat fostul sediu al Primariei din Firiteaz, pentru care italienii vor plati o chirie simbolica. Italienii s-au apucat de lucru - renovare, amenajare - imediat dupa incheierea contractului, la sfarsitul anului trecut. In aceeasi cladire se afla si scoala (o clasa combinata I-IV) si gradinita satului. Italienii vor pentru noua casa de copii un spatiu mai mare. De aceea, scoala va fi mutata intr-o alta cladire, care va fi renovata tot de fundatia italiana. Copiii de gradinita vor ramane aici, iar fundatia le va asigura zilnic masa de pranz. "Eu cred ca lucrarile vor fi gata in toamna, iar pana la sfarsitul anului casa de copii va fi data in functiune", spune Adrian Noja, viceprimarul comunei Sagu. Casa va fi camin pentru 30-40 de copii, care vor fi adusi din diferite localitati din zona. Secretara primariei, Gherghina Rabi, adauga: "Probabil vor angaja ceva personal din randurile satenilor, dar cu siguranta casa va fi administrata de italieni." Fundatia SOS Bambini Rumeni a prevazut si amenajarea unui parc in jurul cladirii.


Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}