title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Marti, 27 iulie 1999

Intalnirea dintre premierul ungar Viktor Orban si omologul sau Radu VasileIntalnirea de la sfarsitul saptamanii trecute, de la Balvanyos, a premierului roman, Radu Vasile, cu omologul sau ungar, Viktor Orban, reprezinta un pas inainte in relatiile diplomatice dintre cele doua tari - apreciaza analistii economici. Ungaria ne-a asigurat de sprijinul ei in aderarea la Uniunea Europeana si s-a stabilit infiintarea unor comisii mixte guvernamentale care vor analiza diferendele economice dintre cele doua state. Un punct important in discutiile dintre cei doi premieri l-a reprezentat intentia amenajarii parcului reconcilierii, despre care am mai scris in stirile trecute. Monumentul austro-ungar din orasul nostru care ii reprezinta pe cei 13 generali si un alt grup statuar in care un iobag saruta mana unui grof, ar urma sa fie amplasate in Arad, alaturi de alte monumente romane si ungare si probabil alaturi de o statuie ridicata in memoria celor cazuti in Revolutia din 1989. Radu Vasile si Viktor Orban au sustinut necesitatea infiintarii parcului reconcilierii dintre cele doua popoare, in ideea realizarii unei apropieri culturale si spirituale dintre romani si unguri.
CHF a donat catre ULALA 5000$Cooperativa Housing Foundation Arad a donat, joi, o suma in valoare de peste 5000 $ partenerilor sai locali, CEDIMMAR si Uniunea Locala a Asociatiilor Locative Arad. Acesti bani sunt destinati sprijinirii organizatiilor locale pentru imbunatatirea serviciilor oferile membrilor si a capacitatii lor de a participa in cadrul programului de microcredite al CHF. Cele doua institutii vor colabora cu CHF pentru acordarea de credite mici si proprietarii de locuinte din municipiul si judetul Arad, membrii ULALA. CHF - Romania administreaza, impreuna cu Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala si cu Fondul Romano-American de Investitii, o suma rulanta de credite in valoari: de 900.000 $, CEDIMMAR si ULALA au fost selectionate in urma unui minutios proces de evaluare a organizatiilor locale active in domeniul intreprinderilor mici si in cel locativ. Vicepresedintele CEDIMMAR, Andrei Kaslik si ing. Rudolf Munteanu, presedinte in cadrul ULALA, s-au dovedit a fi parteneri competenti si profesionali, iar conducerea CHF isi pune mari sperante in reusita proiectului sau in Arad.
Statiunea Viti-Vinicola Minis are un nou director - Virtual Arad News (c)1999Recent, la Institutul de Cercetari pentru Viticultura si Vinificatie Valea Calugareasca, s-a desfasurat concursul pentru ocuparea postului de director al Statiunii Viti-Vinicole Minis. Comisia, numita de catre Academia de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu- Sisesti" din Bucuresti, i-a dat castig de cauza doctorandului inginer Mihai Duma. Timp de 33 de ani, domnia-sa a muncit la S. C. Viti-Vinicola Baratca, din 1990 pana in 1998 fiind director. Cunoscut ca un bun profesionist, viticultor pasionat, cu preocupari in domeniul cercetarii, Mihai Duma are toate sansele de a face din statiunea Minis una model. Ii uram mult succes!
Consiliului Local a hotarat micsorarea terenului "Indagrara"Ca urmare a hotararii adoptate de CLM, in data de 6 iulie, Asociatia Sportiva Indagrara este obligata sa reduca dimensiunile stadionului pe care l-a avut in administrare de cativa ani incoace. Administratia locala in exercitiu declara ca, in anul 1998, Primaria a aprobat pentru acest club o suprafata de aproape 6000 mp, dar reprezentantii Indagrarei au extins terenul, impreuna cu alte anexe, pe o suprafata totala de circa 8000 mp. Edilii Primariei considera ca aceasta extindere s-a facut in mod abuziv si acum, dupa dispute intre cele doua parti, ce au durat mai bine de doi ani, s-a reparat o nedreptate. Surse autorizate din cadrul Primariei precizeaza ca Asociatia Sportiva Indagrara nu este supusa unei discriminari, ci stadionul se va incadra in dimensiunile inscrise in planul urbanistic aprobat de Primarie in '88. Reprezentantii Primariei spun ca terenul respectiv va putea fi folosit ca spatiu de aatrenament chiar daca gardurile imprejmuitoare vor fi mutate spre interior. Nici reprezentantii bisericii penticostale "Gloria" nu s-au aratat prea incantati de extinderea efectuata, dupa Revolutie, de echipa spirtara, mai ales ca in incinta stadionului functioneaza un bar. Membrii neeprotestanti spun ca duminica de duminica injuraturile suporterilor demoralizati ajungeau pana in lacasul de cult din apropiere. Cu privire la aceasta stare de lucruri, primarul Valentin Paul Neamt a precizat: "Noi, ortodocsii, n-am accepta sa functioneze un birt atat de aproape de o biserica, cu atat mai putin penticostalii. In plus, datorita gardurilor ridicate, vizibilitatea rutiera a lasat de dorit."
Faza fierbinte la poarta echipei PoliSambata, ora 11,00. Stadion UTA, teren bun. Timp inchis, spectatori 1.500. Au marcat: Cl. Dragan.- min. 2, Ciubancan - min. 28 si 80, Bogosel - min. 42 respectiv Crisanov - min. 13 si 73.
UTA: Pap Baciu, Botis, Zaha, Gaman - Diaconescu, Bogosel, Almasan, Ciubancan - Cl. Dragan, Maris. Au mai evoluat: Panin, Turcan, Juncu, Ciba, A. Dragan, Marginean.
"Poli": Frunza - M. Sorin, Tatar, R. Ivan, Dancia Miculescu, Micu, Militaru, Florescu - Bota, Crisanov. Au mai evoluat: Micsa, Sasu, Stoican, Dima, Naidin.
Cartonase galbene: Zaha respectiv M. Sorin, R. Ivan, Micsa, Stoican.
Au arbitrat: Claudiu Tripa, Doru Herteg si Nicolae Dehelean.
Ultimul joc amical al UTA-ei inainte de inceperea noului campionat a adus la Arad un adversar de calibru, o echipa de traditie, "Poli" Timisoara. Din pacate, timisorenii nu mai sunt decat o replica palida la echipa de acum cativa ani, problemele cu care se confrunta conducerea clubului banatean rasfrangandu-se, firesc, si asupra echipei. Astfel, desi UTA nu a mai demonstrat aceeasi vivacitate din jocurile anterioare, nu a avut probleme deosebite in fata timisorenilor, impunandu-se destul de usor si permitandu-si chiar luxul de a rata numeroase ocazii. Partida a inceput in nota cu care jucatorii UTA-ei ne-au obisnuit in aceasta perioada, cu gol inscris in poarta adversa: Almajan pentru Diaconescu, centrare si reluare cu capul a lui Claudiu Dragan: 1-0. UTA adopta, surprinzator o tactica de asteptare a adversarului, care profita, egaland prin Crisanov. Un contraatac rapid, cu schimb de pase intre Claudiu Dragan si Maris, il aduce pe Ciubancan in fata golului, mijlocasul aradean inscriind cu calcaiul. Inainte de pauza UTA isi mareste avantajul, prin Bogosel, in urma unei scheme indelung pregatita, de corner. Dupa pauza, "Poli" se afla la carma partidei, reusind sa reduca din handicap, prin acelasi Crisanov, dar aceasta dupa ce UTA a ratat un penalty prin Almasan. Scorul final l-a stabilit Ciubancan cu un sut puternic din interiorul careului, direct la vinclu. Astfel scorul a aratat mai exact realitatea din teren, Claudiu Dragan, Diaconescu si Maris ratand cateva ocazii monumentale. Putem spune ca UTA si-a facut jocul, insa au aparut destule nesincronizari, mai ales in faza defensiva, care trebuie remediate cat mai repede, deoarece, campionatul sta sa inceapa.