title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Miercuri, 28 iulie 1999

RENEL remediaza distrugerile produse de furtunaSatul Cuied a fost cel mai afectat in urma ploii torentiale de luni seara. Aici a avut loc o vijelie puternica si a cazut grindina, fiind distruse acoperisurile a cel putin 25 de case. Partial, au fost afectate si acoperisurile bisericii, caminului cultural, dispensarului si ale scolii din localitate. Dragos Dragan, primarul comunei Buteni, de care apartine satul Cuied, ne-a declarat ca pagubele sunt importante, avandu-se in vedere ca grindina a distrus si suprafete insemnate de culturi. De asemenea, traficul rutier prin centrul localitatii a fost blocat mai multe ore de cativa copaci prabusiti pe mijlocul drumului. Primarul a spus ca dispune de o mica rezerva de tigla, care va fi folosita la refacerea acoperisuriilor cladirilor publice. Ploaia torentiala a produs pagube insemnite si in alte localitati. La Vinga, au fost inundate 50 de hectare de pasuni dar apa se retrage spre judetul Timis, pe Valea Ardelenilor, intrucat barajul din judetul vecin este la un nivel mai sus decat aceasta vale. In comuna Craiva au fost afectate, in proportie de 60 la suta, 850 de hectare de culturi, iar la Barzava sunt afectate 200 de hectare de porumb. In satul Hodis, doua case sunt partial avariate, iar 500 de hectare de culturi au fost compromise. Potrivit datelor centralizate de Prefectura Arad, 24 de localitati din judet au ramas in bezna, fiind rupti mai multi stalpi de inalta tensiune. Pagubele inregistrate de Sucursala de Distributie a Energiei Electrice se ridica la peste 100 de milioane de lei. Cele mai afectate localitati sunt Sebis, Barsa, Prunisor, Pancota. si Ineu, unde circa 120 de posturi de transformare au fost avariate. Alimentarea cu energie electrica a fost reluata, ieri, in majoritatea localitatilor afectate. Hidrologii aradeni spun ca in timpul ploii s-a inregsitrat, in medie, o cantitate de precipitatii de 40 de litri pe metru patrat, insa cantitatiile de apa au depasit 55 de litri pe metru patrat in localitatile Barzava si Monorostia.
Gurahont - bloc de locuinte - Virtual Arad News (c)1999In orice localitate mai rasarita, inainte de 1989 s-au construit blocuri. Unele aveau destinatie precisa: locuinte de serviciu pentru cei care nu erau localnici. Dupa Revolutie, cand legea a permis, multi au sarit sa cumpere locuintele. Chiar si pe cele de serviciu, care aveau un regim aparte. Asa s-a intamplat si la Gurahont. Consiliul Local Gurahont, ne spune primarul Ioan Gheorghe Florea, n-a fost de acord cu vanzarea tuturor apartamentelor de serviciu. Exceptie faceau persoanele sau familiile care nu aveau o alta locuinta in Gurahont sau in zona. La vremea respectiva, in 1991, trebuia ca in Gurahont sa ramana 16 apartamente nevandute ca locuinte de serviciu. Numai ca socoteala de-acasa (de la Gurahont) nu s-a potrivit cu cea din targ (de la Arad). Pentru ca "prefectul de atunci, dl. Avram Craciun, a avizat sa se vinda toate apartamentele". Am pus   fireasca intrebare: cu ce drept, in temeiul carei legi a fost posibila vanzarea unor apartamente care apartin unei administratii locale? Raspunsul primarului: "in acea perioada eram subordonati Prefecturii si nu ne-am putut opune vanzarii acestor apartamente". Cert este ca daca la Gurahont vin specialisti, Primaria nu are ce oferi drept locuinta pentru acestia si ii indruma sa locuiasca in gazda, la persoane particulare.
Tautan Alina - castigatoarea titlului de Miss "Frumusete si stil"Zece candidate s-au "batut" duminica, la discoteca "Lake Gram" de pe strandul Neptun, pentru castigarea titlului de Miss "Frumusete si stil", organizat de Marius Tica si Dana Lasc si supervizat de revista "Unica" si "Miss Romania World" * Un juriu competent format din Irina Sorescu - reprezentanta GTI-Oil, Paula Seling, Felix Scorobete, Paul Neuca, Bogdan Tudor, Lucian Grec si Alciona Popoviciu avea sa decida - in unanimitate castigatoarele. * Spectacolul a inceput cu prezentarea candidatelor: Diana Ilea, Carmen Avram, Ramona Ganea, Ancuta Ciortea, Diana Damian, Adina Petras, Andreea Burdulea, Ronela Vasilescu, Alina Adela Tautan si Cristina Laura Blaj. * Dupa prezentarea rochiilor de seara (pe vals si muzica disco), concurentele au trecut la prezentarea costumelor de baie. * In timpul schimbarii vestimentatiei, invitatii au putut urmari un program de dans si muzica in interpretarea formatiei aradene EBB. * Prezentarea costumelor de baie a fost facuta intr-un mod mai putin obisnuit, fiecare participanta fiind supusa unei probe de foc: un dans arabesc. * De asemenea, o proba surpriza a constituit-o si aceea in care fiecare membru al juriului punea o intrebare unei concurente. Astfel, au fost puse o multime de intrebari, care mai de care mai hazlii sau in care concurentele trebuiau sa danseze dupa o muzica populara (care numai populara n-a fost) cu prezentatorul spectacolului, Marius Tica. * Pentru a exista si o proba de departajare a castigatoarelor, s-a trecut la un ultim arsenal de probe: interpretarea live a unei melodii.*  In urma acestei probe s-au stabilit si castigatoarele: locul III a fost castigat de Adina Petras - 17 ani, 54 kg, 175, ochi verzi; locul al II-lea de catre Carmen Avram, 22 de ani, invatatoare iar marele premiu de catre Alina Adela Tautan, 17 ani, 53 kg, 174, eleva. * Toate concurentele au primit flori, cosmeticale, iar primele trei clasate se vor bucura de premii cuprinse intre 1,2 milioane si 1,5 milioane de lei, vacante la mare, contract la revista "Unica", o masa la Mc Donald's si un abonament pe acest an la Millenium Net.
Nadabaiosul Nicolaie Ieran protestand in fata PrefecturiiNabadaiosul Nicolae Ieran a protestat ieri, incepand cu ora 9,00, in fata Prefecturii, intr-un mod estival si de unul singur, cu toate ca intentionau sa i se alature inca cativa manifestanti. Revolutionarul, angajat ca lacatus la Universitatea Aurel Vlaicu, este nemultumit ca nu si-a primit decontarea pe luna iunie si nici drepturile salariale pentru perioada vacantei. Nicu Ieran s-a postat pe trotuar - in slip de baie, cu sapca de plaja pe cap si papuci de strand in picioare - in dreapta portii de intrare in Prefectura. Nastrusnicul protestant ne-a declarat ca nu are bani sa se destinda in zonele de agrement traditional si s-a gandit sa faca plaja, in picioare, in fata cladirii administrative. Ieran s-a inzestrat cu un lavoar in care era pregatita o sticla cu apa de doi litri. "Nu fac inca baie, apa e rece, dar ma expun la a cura de aerosoli veniti din birourile celor care detin puterea. I-am dat binete domnului prefect, i-am expus problema care ma framanta si mi-a spus ca va incerca sa prezinte nemultumirile mele, mai-marilor de la Bucuresti", ne-a marturisit Nicu Ieran. Ca sa inteleaga atat personalitatile din Palatul Adniinistrativ cat si trecatorii de rand, ca manifestul sau are o semnificatie serioasa, Ieran si-a atarnat de gat un carton pe care scria "Greva foamei" si tinea in mana o pancarda cu fraza: "Am votat schimbare, Doamne, ce rau ne pare". Ieran ne-a declarat ca a primit acordul prefectului pentru acest protest, cu conditia sa nu mazgaleasca peretii cladirii si sa nu bata cuie in tocul usilor. Cu privire la aceasta inedita forma de manifestare publica a revolutionarului, prefectul Gheorghe Neamtiu ne-a declarat: "Domnul Ieran este o figura pitoreasca locala si se tine mereu de glume, alegand momentul si locul dupa bunul sau plac.. Referitor la problema banilor sai, am avut o intrevedere cu rectorul Universitatii Aurel Vlaicu, unde lucreaza dumnealui. Ar trebui sa inteleaga ca avem probleme mult mai importante de rezolvat. Dupa parerea mea, daca Ieran nu ar fi existat, l-am fi inventat". Inainte de ora 11,00, un grup de politisti l-au convins pe mereu nemultumitul Ieran sa renunte la greva lui sustinuta in slip de baie. Dar acesta i-a amenintat ca daca pana la amiaza nu-si va primi salariul, se va intoarce langa Prefectura pentru a continua sedinta de plaja pe trotuar.
Paula Seling - a concertat si la noi pe strand Sute de tineri s-au adunat la spectacolul organizat pe strandul Neptun de ziarele "Adevarul" si "Cotidianul". Cei care nu au avut loc in incinta discotecii Titanic Lake Grove s-au adunat la "portile" acesteia sau au privit spectacolul catarati pe cabine. Producatorul acestui spectacol a fost fundatia culturala Phoenix - cea care se face vinovata si de aducerea Paulei Seling Concursul de Miss a fost supervizat de Unica si Miss Romania World. Au fost prezente televiziunile Intersat si Antena 1. Sponsorul principal a fost GTI OIL. Surpriza a constituit-o prezenta la Arad, alaturi de Paula, a compozitorului Virgil Popescu (ex-sotul Oanei Sarbu). Acesta a facut parte din formatia care o acompania pe interpreta.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}