title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Sambata, 29 mai 1999

Piata Tineretulul, ca un furnicar
Pentru cel mai tare festival pop-rock din vestul tarii a inceput si numaratoarea inversa. Cu mai putin de 20 de ore inainte de start, in Piata Tineretului din Sebis - la ora cand scriem aceste randuri - e un du-te, vino continuu. Dupa terminarea pavarii, intr-un timp record, se lucreaza la montarea panourilor care vor imprejmui piata si se efectueaza ultimele finisari. Cum am mai spus, accesul la spectacol se face pin cele trei strazi: Victoriei, Crisului si Romana. Cu scena si carul TVR Timisoara pregatite, cu jumatate din artisti sositi, pana la aceasta ora totul pare sa functioneze ireprosabil.
Si bunicii vor veni la festival

Noul centru rock al Sebisului - Virtual Arad News (c)1999

 

La colt de strada, prin baruri si magazie toata lumea nu vorbeste decat de festival. Printre muncitori, instalatori, cameramani, ziaristi si oficialitati, sebisenii calca mandri prin noul lor centru centru. Cu toate ca, de obicei, muzica pop-rock e gustata in primul rand de tineri, la Sebis nu este chiar asa. Am vazut oameni trecuti de 50 de ani si bunici cu carucioare, interesandu-se de festival. "Sambata vom veni si noi sa vedem artistii. Ca n-am mai vazut asa ceva decat la televizor. Doamne, c-am apucat si ceasu' asta!", ne marturisea o batrana.

Sebisul devine... "international"
O plimbare, la pas, pe doar cateva strazi din Sebis ne lasa usor impresia ca ne aflam intr-un oras... "international". Special pentru festival, au sosit familii intregi din Teleorman, Brasov, Constanta, Satu-Mare. Nu mai vorbim de Timisoara, Oradea sau Arad. Dupa cum am mai spus si in relatarea noastra de ieri, ultimele semnale ne atentionau asupra faptului ca  biletele de tren din Bucuresti via Timisoara, Arad au inceput sa se procure "la negru". Singura nedumerire, ca sa zicem asa, a fost generata de confuzia numelui Sebis cu... Sebes - Alba! Se mai intampla...
Discoteca - cel mal bun promo pentru festival
Primul impact al sebisenilor cu festivalul a fost discoteca de azi-noapte, cand artistii sositi in cetate au dansat cot la cot cu tinerii. Intr-o ambianta de exceptie, proaspatul centru civic s-a transformat brusc intr-un aspirator de oameni. Practic, aseara toate drumurile au dus la Piata Tineretului. Devenit centrul unei cetati, care pentru trei zile s-a transformat in capitala a muzicii pop- rock, a bunei-dispozitii si crezului ca atunci cand ceva se doreste cu adevarat, se poate.

Societatea Nationala Transporturi Feroviare Calatori intentioneaza sa modernizeze 100 de vagoane existente in parcul sau. In acest sens, inca de anul trecut a fost organizata o licitatie internationala, castigata de firma De Dietrich (la care actionar principal este concernul Alstom), iar modernizarea acestor vagoane se va face la Astra-Calatori, spune directorul societatii, Liviu Bobar. Valoarea totala a proiectului de modernizare se ridica la aproape 60 milioane dolari. Un credit de circa 34 milioane dolari este acordat de banca franceza Paribas. "Creditul este garantat de Guvern", adauga directorul Bobar. Beneficiarul imprumutului, S.N.T.C.F., va asigura 5,6 milioane dolari, restul sumei provenind dintr-un credit acordat in 1996 de catre B.E.R.D. "Termenul de derulare a contractului este de 27 de luni de la intrarea in vigoare", mai spune directorul societatii Astra-Calatori.

Primaria a demarat, miercuri, seara, prima etapa a actiunii aeriene de stropire cu substante care combat insectele, in special tantarii. Avionul utilitar care va stropi orayul si-a inceput actiunea cu zonele centrale ale orasului, respectiv strandul Neptun, parcurile din zona Muresului si Parcul "Padurice". Aceste zone vor fi stropite pe intrega perioada a primei etape, care va dura o saptamana. Urmatoarele doua etape ale tantariadei au fost programate pentru jumatatea lunii iunie si, respectiv, pentru adoua saptamana a lunii iulie. Actiunea  de combatere a tantarilor va costa Primaria Arad circa 450 de milioane de lei, fiind vorba de stropirea unei suprafete de 150 de hectare de teren. Responsabilii Primariei spun ca substantele folosite in acest an sunt cu mult mai eficiente decat cele de anul trecut, care si-au pierdut efectul dupa prima ploaie.

Hotelul Moneasa perla Apusenilor - Virtual Arad News (c)1999Incepand de ieri, pana duminica inclusiv, la Moneasa se desfasoara un seminar pe tema "Democratizarea societitii romanesti", in organizarea Directiei pentru Tineret si Sport a judetului Arad. Nu mai putin de 50 de lideri ai organizatiilor de tineret civice si politice vor incerca sa gaseasca prioritati actuale si de perspectiva in formarea viitoarei clase politice. Prezenta unor profesori de valoare (Doru Luminosu, Dan Pavel si Cristian Parvulescu) este o garantie ca seminarul nu va fi doar un prilej de intalnire ia iarba verde. Doar cateva titluri din lucrarile primei zile: "Prezentarea actualei structuri de guvemare din Romania (institutii, diligente decizionale)    * "Dinamica institutiilor centrale si locale"  * "Propuneri argumentate de modificare a structurilor analizate"   * "Consiliile judetene - miniguverne?". Este demn de mentionat faptul, ca multi lideri locali ai organizatiilor de tineret sunt cuprinsi in structurile centrale.
Liceul Pedagogic Dimitrie Tichindeal - Virtual Arad News (c)1999Casa Corpului Didactic din Arad organizeaza cea de-a opta editie a simpozionului cu tema "Educatia in schimbare". Actiunea se desfasoara in cursul zilei de azi, la   Liceul Pedagogic "Dimitrie Tichindeal". Deschiderea lucrarilor are loc in Sala festiva a liceului, fiind urmata de sustinerea unor comunicari in plen. Invitatii speciali ai acestui simpozion sunt dr. Tibor Halasz, de la Scoala Superioara de Formare a Profesorilor "Iuhasz Gyula" Szeged Ungaria si cercetator stiintific principal Tiberiu Marcian Mihail de la Institutul de Stiinte ale Educatiei. Incepand de la ora 15, programul simpozionului cuprinde prezentarea unor lucrari pe sectiuni si ateliere: Teoria curriculumului, Multimedia si invatarea asistata de calculator, Pedagogie dramatica, Evaluare, Gandire critica etc. Sunt invitate sa participe toate cadrele didactice interesate din Arad.
Dacia 28 mai - 4 iunie Triunghiul mortii (SUA)
Muresul 28 mai - 4 iunie Masca lui Zorro (SUA)
Arta 28 mai - 4 iunie - Sala A Negociatorul (SUA)
Arta 28 mai - 4 iunie - Sala B Afaceri necurate (SUA)
Progresul 27 mai - 3 iunie  Stare de asediu (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN, sau pentru a citi comentariile altor vizitatori !


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? Nici o problema! O veti gasi in arhiva VAN.


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 1999 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}