title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Miercuri, 1 noiembrie 2000

A fost inaugurata constructia firmei Rosko Textil, reprezentata Sara LeeS-a implinit un an de cand s-a incheiat primul contract de la Zona Libera Curtici. Parcela nr.1 este detinuta de investitorul nr.1, concernul american Sara Lee. Cu aceasta ocazie, ieri, la Zona Libera Curtici a avut loc un moment festiv deosebit de emotionant. In prezenta a circa 300 de invitati a fost inaugurata constructia firmei Rosko Textil, reprezentanta concernului Sara Lee in Romania. Practic, s-a incheiat a doua etapa a investitiei, a treia etapa urmand a fi finalizata peste un an. Aceasta prima investitie directa a lui Sara Lee in Romania insumeaza 5,4 milioane de dolari. Aceasta corporatie isi desfasoara activitatea in peste 40 de tari avand circa 139.000 de angajati. In Romania se afla din 1970, iar cu cei 450 de muncitori care urmeaza a fi angajati, la fabrica din Zona Libera Curtici, cifra locurilor de munca oferite ajunge la 3000. Se preconizeaza ca Rosko Textil sa-si inceapa activitatea de productie in aprilie 2001, o data cu finalizarea cladirii. Aceasta are 3100 de metri patrati si este conceputa in plan modular pentru a permite extinderea cu pana la 5000 de metri patrati, programata a se realiza in 2003. Cuvantul de deschidere a fost rostit, in romaneste, de catre Didier Senn, managerul general al Rosko Textil. Au urmat apoi alocutiunile lui Ovidiu Nila, prefectul judetului, Gheorghe Falca, vicepresedintele Consiliului Judetean Arad si Gheorghe Don, primarul Curtici-ului, care, la unison, au adus multumiri investitorului american. Daca interventia prefectului poate fi catalogata ca fiind poetica, Gheorghe Falca a fost mai concret. Acesta a reamintit audientei faptul ca initiatorul legii, una dintre putinele care nu nu fost ulterior modificate, a fost regretatul Nelu Aristide Dragomir, fara de care, poate, nu ar fi existat niciodata zone libere in Romania. Totodata, l-a felicitat pe colegul sau de partid, Adrian Nitu, directorul Zonei Libere Curtici, care;cu aceasta inugurare, a dobandit un al doilea copil: Zona Libera. Primarul Don nu s-a abtinut sa aduca multumiri si acelor care nu au fost prezenti la manifestare, in speta lui Traian Basescu si lui Petre Roman, cei care si-au adus o importanta contributie la nasterea si dezvoltarea Zonei. A vorbit apoi Adrian Nitu. Acesta a fost extrem de emotionat, dar si foarte mandru de aceasta mare realizare. Din partea conducerii Sara Lee a luat cuvantul Lee Chaden, presedintele pentru Europa al corporatiei. Acesta din urma, impreuna cu prefectul Ovidiu Nila, a trecut apoi la inugurarea propriu-zisa a constructiei taind panglica inaugurala.
Batalionul mixt romano-maghiar va participa la o aplicatie...Militarii romani vor trage cu armamentul ungurilor
Modulul romanesc al Batalionului mixt romano-maghiar va pleca duminica, 5 noiembrie, in Ungaria. Militarii romani vor participa la un exercitiu comun cu militarii din modulul ungar. 77 de componenti din modulul romanesc, impreuna cu noua ofiteri superiori din alte structuri ale Armatei Romane, vor forma batalionul, alaturi de alti 86 de militari unguri. Acest batalion se va "infrunta" intr-un conflict simulat cu un detasament al "fortelor de opozitie". In total, exercitiul va testa capacitatile a peste 300 de militari din cele doua armate. Aplicatia este destinata, in primul rand, pregatirii Batalionului mixt pentru operatiuni de mentinere a pacii. Efectivele militare s-au dublat dupa ultimele exercitii ale batalionului, rolurile fiind jucate de doua companii si doua plutoane. La Vama Nadlac, romanii vor fi ambarcati in mijloacele de transport maghiare, iar la poligonul de la Taborfalva de langa Budapesta, cel mai mare din Ungaria ei vor efectua exercitiul cu armamentul pus la dispozitie de Armata ungara. La ultima aplicatie, care s-a desfasurat in judetul Arad, ungurii au folosit tehnica militara romaneasca. Militarii romani l-au invitat in Ungaria si pe primarul Aradului, Dorel Popa. De asemenea, in prima zi a aplicatiei, 6 noiembrie, ei vor organiza in tabara de la Taborfalva o seara romaneasca.
Investitorii FNI vor sa trimita memorii la Consiliul EuropeiInstanta Curtii de Apel Bucuresti a respins, marti, apelul declarat de CEC si Ministerul Finantelor impotriva hotararii Tribunalului Bucuresti prin care s-a stabilit restituirea sumelor garantate de CEC la FNI. Alexandru Pintea, presedintele Comitetului de Initiativa Arad ne-a declarat: "Am castigat la Curtea de Apel si acum CEC-ul face recurs la Curtea Suprema de Justitie, apoi vom primi decizia finala, care va fi irevocabila. Eu fac parte din Comisia de negociere si cand am fost la Bucuresti, zilele trecute, am depus la Presedintie un memoriu si am cerut o mediere intre noi si Parlament. Acum asteptam un raspuns." Tot de la Alexandru Pintea am aflat ca demisia presedintelui Asociatiei Nationale a Investitorilor FNI, Ovidiu Mazilescu, nu a fost acceptata de catre presedintii filialelor asociatiei si ca s-a renuntat la protestul prin greva foamei. Nemultumiti de faptul ca nu se ia o hotarare finala si in ceea ce priveste modul de despagubire, investitorii FNI vor trimite un material consiliului Europei pentru "a arata ca desi statul este implicat in aceasta frauda nu se deranjeaza sa prezinte niste solutii viabile."
In minivacanta, copiii sunt prezenti si toamna in parc - Virtual Arad News (c)2000Dupa o vara lunga si excesiv de calduroasa, a venit si toamna, cu vantul ei subtire. Odata cu scaderea coloanei de mercur, soarele cu dinti, de sfarsit de octombrie, n-a mai avut putere iar gandul a inceput sa ne alunece spre binefacerile unui foc vesel. Mai ales la ceas de seara. In ultima vreme, insa, aradenii si-au reluat vechiul si bunul obicei al plimbarilor prin natura. Am incercat si noi sa vedem cu "ochii" aparatului de fotografiat, ce mai ofera Faleza Muresului iubitorilor de plimbare. Si cine sunt cei care se simt aici ca acasa. Cum era de asteplat, de singuratatea aleilor din Parcul "Europa" se bucuri vesnicii indragostiti, pentru care natura a fost mereu protectoare si generoasa iar frunzele vestede, neadunate de cine stie cand, nu deranjeaza. Dimpotriva. Vechiul Parc al copiilor este vizitat si de cei mici si de cei mai marisori. Mai ales ca acum e vacanta. Pe bancile insorite inca se mai poate motai odihnitor. Atunci cand orarul zilnic nu mai este un factor de stres, bunicii isi mai deapana amintirile ori isi plimba prietenii patrupezi. Nici ca "atelier de lucru", parcul nu e de lepadat. Aici nu te deranjeaza nimeni daca injuri una buna, asa ca la mama-acasa, ori poti sufla in liniste in multicolorele baloane care mai tarzior vor face obiectul dorintelor celor mici, scosi la plimbare dupa somnul de dupa-amiaza. Ca nu mai e mult si vine frigul iar ploile si vantul ne vor goni mereu in case...
Artistul clujean - Mocanu isi exprima satisfactia participarii la AradO expozitie de pictura - sculptura - grafica la Galeriile Nationale Delta este intotdeauna un eveniment. Garantia artistica este onorata cu profesionalism desavarsit, cu atat mai mult cu cat poarta semnatura Uniunii Artistilor Plastici. Uniunii i s-a alaturat de aceasta data fundatia "Europa pentru Europa", care pe langa scopurile ei umanitare (copiii in probatiune, orfani, copii cu probleme, victime juvenile) sustine actele culturale de valoare. In cuvantul sau, Graham Gilles, presedintele fundatiei, a facut referire la parteneriatul pentru justitie, la toleranta, la reconciliere, la calea credintei crestine, amintind ca diferenta dintre lumea estica si cea occidentala este aceea ca aici, la portile orientului, artistul face recurs la mistere, in vreme ce artistul occidental cauta sa explice rational totul. Artistul clujean Liviu Mocan a exprimat bucuria de a participa impreuna si, a prezentat alaturi de colegii sai un happening pe teme crestine. "Pentru ca expozitia este itineranta (ea a fost in vreo cinci - sase galerii in Anglia si Germania), artistilor clujeni le-a venit ideea sa o aduca si la Arad, din moment ce lucrarile au ajuns acum aici la reintoarcerea din vest, era pacat sa nu fie vazute si de publicul aradean. Intamplarea a facut ca nu s-a prezentat filiala din Iasi a Uniunii Artistilor Plastici cu expozitia lor si astfel a aparut in aceasta perioada o fereastra la noi. Am profitat de ea si s-a nimerit foarte bine. Printre expozanti (cadre universitare, studenti) Marcel Chirnoaga cu o gravura, profesorul Ioan Sbarciu, rectorul Academiei de Arte Vizuale din Cluj, profesorul Ioan Horvat - Bugnariu. S-ar putea sa fie unul din primele noastre happening-uri in Galerie, si asta da o prospetime evenimentului. El este plin de substanta, nu este o facatura. Este chiar traita: propune ideea de a iti zidi propriul cort al mantuirii in tine sub cortul trupesc, care este supus tuturor intemperiilor istoriei. Prin puterea ta de a-l construi, sa devina intangibil. Mi se pare foarte interesanta ideea si ma bucur ca s-a intamplat asa, sa avem in preajma sarbatorilor de iarna un asemenea eveniment, o expozitie cu tenta aceasta", a declarat Onisim Colta, unul din initiatorii actiunii.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}