title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Joi, 2 noiembrie 2000

Astazi, noul supermagazin Billa si-a deschis portile - Virtual Arad News (c)2000In 1953, lua fiinta, la Viena, primul magazin cu reduceri. In doar 7 ani, acesta se transforma intr-un lant de 45 supermagazine ce cuprind si produse alimentare. Numele Billa (provenit din "Billinger Laden", care inseamna "magazin cu preturi reduse") este introdus in 1961, odata cu aparitia supermagazinelor cu autoservire, o inovatie pe teritoriul Austriei la acea data. Ulterior, pe structura BILLA, ia nastere pe concernul BML, in care se regaseste si MERKUR, unul din cele mai importante lanturi de supermagazine. In 1990, supermagazinele BILLA depasesc granitele Austriei, intemeindu-se astfel  EUROBILLA (parte tot a concernului BML)
In prezent, BILLA numara 1000 de supermagazine in Austria  si, prin EUROBILLA, 185 in alte tari (Italia, Rep. Ceha, Slovacia, Ungaria, Polonia, Romania, Croatia). Grupul BML are un numar total de 1780 de filiale.
In 1996 concernul BML este vandut de fondatorul sau, Karl Wlaschek, corporatiei REWE.
Servicii de calitate oferite de Billa - Virtual Arad News (c)2000
Aseara, in prezenta a numeroase personalitati locale a avut loc inaugurarea oficiala a Supermarketului Billa. Magazinul se afla in Micalaca, zona II-III, la intersectia strazilor N. Titulescu si Albastrelelor. Are o suprafata de vanzare de 2000 mp, 250 locuri de parcare si aproximativ 9500 de produse de larg consum, alimentare (80%) si nealimentare. Investitia Billa in Arad se ridica la 2,5 milioane de dolari, Aradul fiind al saselea oras din Romania in care Billa si-a construit un superrnarket. Desi magazinul trebuia sa fie gata doar in primavara, el a fost ridicat in nici trei luni de zile, creand 140 de locuri de munca pentru aradeni.
Lantul de Supermagazine BILLA este prezent la noi in tara din februarie 1999. Fiecare supermagazin, ofera posibilitatea cumparatorilor de a-si face cumparaturile zilnice intr-un supermagazin civilizat, de talie europeana.
De astazi dimineata, in prezenta a numerosi cumparatori, supermagazinul si-a deschis portile si pentru aradeni, deoarece unul din atuurile BILLA este prospetimea produselor, carnea fiind livrata chiar de cateva ori pe zi. La standul delicatese se gasesc produse de calitate superioara, precum si produse proprii (salate, pizza etc). Preturile competitive contribuie la imbunatatirea standardelor de viata ale clientilor sai.
Pe langa acestea Supemagazinul ofera angajatilor un serviciu sigur si stabil, intr-o ambianta occidentala.
La Sofronea a fost oficiata o slujba de pomenire a familiei Purgly - Virtual Arad News (c)2000In localitatea Sofronea, se afla un frumos castel inconjurat de parc, fost sediu al familei nobiliare Purgly. Distrus de autoritatile comuniste, domeniul are acum o sansa de reabilitare. Asociatia Humanitas - Gura Popi a cumparat castelul si parcul inconjurator, iar ieri au sfintit osemintele baronilor care au fondat localitatea Sofronea.Localnicii au adus un pios omagiu familiei Purgly - Virtual Arad News (c)2000
In anul 1910, familia de nobili maghiari Purgly a intemeiat domeniul de la Sofronea, care in timp a constituit si vatra actualei localitati. Proprietatea familiei Purgly se intindea pe aproximativ 500 de hectare, in jurul unui frumos castel. Baronul a fost si principalul sponsor al Bisericii Rosii din Arad. Oameni cu o inalta tinuta morala, familia nobiliara a oferit de-a lungul timpului, adapost invatatorilor, medicilor si preotilor care serveau populatia din zona.
Regimul comunist a distrus insa, toate realizarile acestei familii. Norocul a suras acestui asezamant. Fundatia Humanitas - Gura Popi a cumparat castelul si parcul acestuia si a inceput renovarea lor. O surpriza deosebit de placuta pentru localnicii din Sofronea a fost gestul asociatiei de a deshuma osemintele familiei Purgly, risipite de tancurile sovietice, si de a le aseza intr-un sicriu de sticla. Ramasitele pamantesti au fost sfintite ieri, de preotul reformat, iar locuitorii din Sofronea vor sa faca din acest loc, unul de pelerinaj. 
Conacul Familei Purgly a fost scos din anonimat. De acum in colo fundatiei Humanitas Gura Popii ii revide greaua datorie de al reda circuitului civil, intelectual si spiritual al Aradului.
In parcul castelului exista un izvor termal, iar asociatia vrea sa-l foloseasca pentru a amenaja un bazin- strand, pentru locuitorii din zona.
Directorul DRVA - Traian Branduse a facut bilantulSala de protocol a vamii Nadlac a fost, in premiera, gazda intalnirii dintre reprezentantii mass-media si conducerea Directiei Regionale Vamale Arad (DRVA). Tema a fost prezentarea realizarilor, dar si a neajunsurilor Directiei. Directorul DRVA, Traian Branduse, a fost cel care a condus discutiile, completarile lui Vasile Eftimie, seful vamii Nadlac, si ale lui Cristian Ichim, seful Brigazii de supraveghere si control vamal, fiind scurte. In primele trei trimestre din acest an, DRVA, care are in subordine sapte birouri vamale (BV), din judetele Arad si Hunedoara, a varsat la bugetul de stat circa 1 197 de miliarde de lei. In comparatie cu anul trecut, la toti indicatorii, taxe vamale, TVA, s-au inregistrat cresteri semnificative. Cel mai mare aport le constituirea sumei virate la bugetul de stat a avut-o Vama Arad. Aceasta a incasat pana la 20 octombrie 2000, aproape 1 000 de miliarde de lei, in timp ce anul trecut s-au incasat in 12 luni aceiasi bani. Biroul Vamal Turnu a fost deschis, incepand cu 11 februarie, si pentru importul si exportul de marfuri, ceea ce a facut sa creasca incasarile, raportate la anul trecut, cu 530 %. Referitor la disponibilizarile  masive din luna iunie, care au avut ca acoperire legala invocarea BugetuIui de Stat, din cele 84 de persoane, 51 au fost concediate, restul de 33 fiind, si la aceasta ora, in concediu medical! O realizare de ultima ora, este aceea a efectuarii vamuirii la domiciliu asupra a patru agenti economici din judetul Arad: Moda SA, ARCOOM, Astra Vagoane - Trinity si MGA. "Acesta este doar inceputul - ne asigura Traian Branduse - alte sase societati comerciale mari din Arad, printre care Leoni, Darimex sau Contor Zenner, incepand derularea formalitatilor in vederea obtinerii acestei facilitati". Una dintre cele mai grave probleme cu care se confrunta DRVA este cea legata de tranziturile neconfirmate. Astfel, inca de anul trecut, mai multi importatori, desi trebuiau sa confirme efectuarea operatiunilor vamale la vamile de interior pe care le-au specificat, nu au facut nici pana in prezent acest lucru. Responsabile de aceste confirmari sunt si birourile vamale destinatare, care, desi au fost contactate de catre birourile vamale expeditoare, nu au catadicsit sa se implice. "Campioana" acestei necooperari este Vama Bucuresti, care pare ca se ghideaza dupa alte reguli.
La CCIA s-a organizat audiere publica...Intalnire intre agentii economici si reprezentantii autoritatii publice
In cadrul programului "Orasul de Cinci Stele", Primaria Municipiului Arad si Camera de Comert, Industrie si Agricultura au organizat luni, la sediul CCIA, o "Audiere Publica", la care au participat, printre altii si reprezentanti ai unor firme cu capital privat. Gazdele intalnirii, Nicolae Bacanu, presedintele CCIA, si viceprimarul Emanoil Voicu, i-au avut in fata pe Iosif Clodnitchi, directorul Salubritate SA, precum si reprezentanti din partea Arterm, Sanepid, Filiala de Distributie a Energiei Electrice, Inspectoratul Muncii, precum si ai mai multor firme private. Scopul acestor audieri publice este sprijinirea autoritatilor locale in sporirea transparentei si, mai ales, in luarea unor decizii optime pentru mediul de afaceri, prin folosirea audierilor publice in scopul evitarii unor efecte negative ale hotararii, aplicarea unor corectii rezultate in urma audierii publice si obtinerea sprijinului din partea celor interesati de respectiva masura. Pentru obtinerea statutului de "Oras de cinci stele", institutiile aradene trebuie sa reuseasca sa simplifice la maximum diferitele proceduri, cum sunt, de exemplu, reducerea volumului de documente necesare pentru obtinerea diferitelor avize sau crearea unui ansamblu de cladiri si terenuri disponibile, care sa fie in proprietatea si administrarea oraselor, pentru oportunitati de afaceri.
Rotarienii vor sa ajute Universitatea "Aurel Vlaicu"Sase membri marcanti ai Clubului Rotary din Milano, Italia au fost timp de cateva zile oaspetii Universitatii "Aurel Vlaicu". Scopul declarat al acestora a fost de: "a da o mana de ajutor Universitatii "Aurel Vlaicu" care la zece ani de existenta a demonstrat ca stie sa se dezvolte". Primul pas pe care italienii vor sa-l puna in aplicare este realizarea unei aule de informatica si face parte dintr-un proiect international. Prin punerea in aplicare a proiectului studentii si profesorii universitatii de stat aradene vor putea face mai usor schimb de experienta cu omologii lor din universitati din intreaga lume. "Voi doriti sa ajungeti in Europa, iar noi vom fi primii care va vom ajuta" - a spus presedintele Clubului Rotary din Milano. La conferinta de presa organizata marti la Rectoratul Universitatii "Aurel Vlaicu", rectorul acesteia, prof. univ. Lizica Mihut a spus ca: "Este pentru prima data cand avem relatii de colaborare cu persoane importante in domeniul universitar din Italia. Sper sa avem o colaborare cat mai lunga cu acestia si care sa se finalizeze cu rezultate concrete"

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}