title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Sambata, 2 decembrie 2000

Trinity - nume de prestigiu pe piata europeanaCompania Trinity Industries are ganduri mari in ceea ce priveste investitiile la Astra Vagoane Arad. La ora actuala, compania americana detine la aceasta societate comerciala un procent de 65,64%. Intentia americanilor este de a prelua in totalitate actiunile Astra Vagoane cu scopul de a fuziona fabrica aradeana cu una sau mai multe societati pe care Trinity le detine in Romania. Trinity Industries este unul dintre cei mai mari producatori din America de Nord in domeniul constructiilor si transporilor. Diferenta de 34,36 de procente vor fi preluate de Trinity prin oferta publica, pretul ofertei fiind de 1000 lei/actiune. Anul trecut, compania americana, care doreste sa transforme Astra Vagoane in cel mai mare producator de vagoane marfa din Europa, a preluat de la FPS 70 % din capitalul social al fabricii. Ulterior, Trinity a renuntat, in favoarea aceluiasi FPS, 19 % din actiunile detinute pentru preluarea titlului de proprietate al terenului pe care este amplasata fabrica. Pentru urmatorii cinci ani, Trinity Industries intentioneaza sa investeasca in Astra Vagoane aproximativ 48 de milioane de dolari. Acest lucru este stipulat in contractul pe care americanii l-au semnat la preluarea pachetului majoritar. Deoarece Trinity mai detine pachete majoritare si la alte societati comerciale si in scopul dinamizarii activitatii, a cerut FPS aprobarea de a fuziona Astra Vagoane Arad cu una dintre aceste societati. Gheorghe Albu, director general la Astra Vagoane Arad, ne-a declarat: "Intentiile celor de la Trinity sunt mari iar investitiile pe care le vor face aici vor face din Astra un nume mare pe piata constructorilor de vagoane marfa".
Dorel Popa, posibil ambasador ?Din surse sigure, aflam ca se discuta posibilitatea ca primarul Aradului, Dorel Popa, sa intre in diplomatie. Domnia sa se afla acum in strainatate. Cert este ca, de cateva zile, Dorel Popa este in concediu. Presedintele PDSR Arad, Avram Craciun, sustine ca nu se pune problema ca primarul Aradului sa devina ambasador la Washington: "Eu am avut discutii cu primarul si am deplina incredere in cele ce mi-a spus atunci. Ambasada din Washington nu este o ambasada usoara si sunt destui candidati cu sanse mult mai mari. Noi dorim sa facem o echipa performanta care sa administreze Aradul, si avem nevoie de toti cei care pot face ceva pentru acest judet lasat de izbeliste in ultimii ani." Cu toate acestea zvonul are un "parfum de credibilitate", stiut fiind faptul ca Dorel Popa se afla in relatii foarte apropiate cu persoane si grupuri influente din SUA, inclusiv cu cele care il sustin pe posibilul presedinte George W. Bush.
THW ne-a inzestrat si cu un dispecerat modern...Atat finantarile, cat si lucrarile au fost efectuate de THW, din Germania
La sediul Grupului de Pompieri "Vasile Goldis" Arad a avut loc, joi, la ora 10,00 receptia lucrarilor de modernizare a dispeceratului unitatii, lucrare executata si finantata de catre organizatia germana THW, din landul Rhenania de Nord-Westfalia. Prin lucrarea de modernizare executata la punctul de comanda al unitatii, in viitorul apropiat acest dispecerat va prelua toate interventiile in caz de necesitate printr-un singur numar de telefon, la care va putea fi apelata Politia, Pompierii si Ambulanta.  La inaugurare au  participat prefectul Ovidiu Nila, viceprimarul Emanoil Voicu, inspectorul sef al Politiei Arad, col. Viorel Hahaianu, presedintele THW, si delegatia care a executat lucrarea. Investitia totala este de cateva zeci de mii de marci, iar din punct de vedere tehnic dotarea este mult mai buna, toate instalatiile vechi fiind inlocuite, iar sistemul de apelare este mult imbunatatit. De asemenea, pentru evidenta interventiilor s-a dotat acest dispecerat cu calculatoare si cu copiatoare. Dispeceratul din Arad este printre primele din tara, fiind un dispecerat-etalon, cu un punct de comanda modernizat. Daca acest sistem va deveni functionabil, va fi preluat de catre celelalte unitati din tara, prin intermediul Ministerului de Interne si al Comandamentului de Pompieri Militari din Bucuresti. De asemenea, cu prilejul inaugurarii acestui modern dispecerat, THW a mai facut inca o donatie, constand intr-un aparat de descarcerare. Si la Inspectoratul de Protectie Civila a fost inaugurat un astfel de dispecerat, pentru probleme de natura civila.
Rezervele de motorina sunt pe sfarsite...Desi Ministerul Agriculturii si Alimentatiei a confirmat, vineri, folosirea, din rezerva de stat, a motorinei, ca urmare a crizei din ultima perioada, hotarand ca, in a doua parte a saptamanii in curs, sa se treaca la distribuirea cupoanelor - pentru acest carburant, agricultorii nu vor putea, inca, folosi cele 10 000 de tone care au fost puse la dispozitie. Pentru aceasta cantitate, care ar urma sa fie returnata in termen de 90 de zile, directiile agricole ar trebui sa intocmeasca liste cu cereri de la agricultorii interesati sa se imprumute de la rezerva de stat, cupoanele cu motorina putand fi folosite pana la sfarsitul lunii martie 2001. Motivul pentru care motorina in cauza nu a njuns, inca, la destinatie pare a fi, dupa spusele directorului general al filialei PECO Arad, Marin Duta, procedura complexa pe care o impune o astfel de operatiune si anume "prezenta comisiei acreditate in aceasta problema, desigilarea rezervei de stat, efectuarea masuratorilor si calculelor pentru distribuirea carburantului in functie de prioritati si necesitati. Cat priveste pretul, acesta va fi, desigur, pretul de agricultura. Ca atare, motorina va sosi, dar cu o oarecare intarziere, daca tinem cont aici si de mutatiile politice rezultate din alegeri". In acest timp, la benzinariile particulare din Arad, care pot beneficia de motorina de la SNP Petrom doar in conditiile in care vor mai ramane cantitati disponibile, preturile cresc pe masura ce cisternele cu motorina sosesc la benzinariile in cauza. Astfel, la Aratim, pretul motorinei s-a majorat, miercuri, de la 10.700 lei la 12.000 lei concomitent cu sosirea carburantului, in timp ce la Avanti motorina a ajuns de la 13.500 lei la 14.000 lei, cisterna sosind tot in timpul zilei de ieri. Pretul a ramas neschimbat la alte benzinarii precum Emol unde motorina stagneaza la 12.800 lei litrul.
Sindicalistii de la Fabica de Zahar vor protesta la ambasada FranteiPunand la grea incercare rabdarea muncitorilor de la Fabrica de zahar, presedintele Consiliului de administratie, Franck Barneville, nu a facut deplasarea la Arad marti, cum fusese stabilit, macar pentru a discuta cu sindicalistii daca nu sa semneze contractul. Se pare ca patronatul francez vrea sa se aplice contactul semnat la nivel de ramura, fara alte completari. "Din pacate nici legile nu ne ajuta, pentru ca, potrivit acestora, patronul este obligat sa negocieze contractul colectiv de munca, dar nu sa-l si semneze. Francezul vrea ca noi sa renuntam si, probabil, isi spune ca odata si odata o sa ne saturam si o sa cedam " ne-a declarat Romi Vasi, liderul sindicatului. Numai ca acesta nu renunta si cu ajutorul Federatiei sindicatelor din industria alimentara va incerca sa trezeasca, cel putin in al 13 ceas, interesul autoritatilor. Astfel, saptamana viitoare sindicalistii vor protesta in fata ambasadei Frantei si a Ministerului Muncii si Protectiei Sociale si vor apela la presa centrala pentru a face cunoscut intregii tari situatia la care s-a ajuns la societatea lor.
Dacia 1 decembrie - 7 decembrie Sa moara Romeo - (SUA)
Muresul 1 decembrie - 7 decembrie Dinosaur - (SUA)
Arta 1 decembrie - 7 decembrie - Sala A Avocat si victima - (SUA)
Arta 1 decembrie - 7 decembrie - Sala B Stigmata - (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}