title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Miercuri, 3 mai 2000

Parcul Copiilor - oaza de liniste si joaca pentru copii - Virtual Arad News (c)2000Dupa o noapte de primavara in care ploaia a dorit sa-si mai spuna inca odata cuvantul, dimineata s-a asternut devreme. O dimineata de primavara insorita, in care am facut o plimbare prin, candva, renumitele parcuri aradene. In parcul amplasat in spatele Palatului Administrativ, lucratori ai Gospodariei Comunale lucrau de cu zor; unii taiau iarba, altii o adunau, rondourile florilor erau sapate, aleile curatate. Tot acest tablou contrasta insa cu bancile decojite si nevopsite, care strica intreg aspectul parcului. Pe ici pe colo mai trecea cate o pereche de indragostiti, pensionari care vin aici din obisnuinta, unii pentru relaxare altii din placere. "Este un gest foarte neasteptat din partea Gospodariei Comunale, dar in acelasi timp un gest foarte frumos. Macar acum, in perioada sarbatorilor, sa fie curatenie, daca in restul anului nu se face nimic"  ne-a spus Kros Maria, o pensionara de 62 de ani. O alta pensionara, Mosuc Virginia, de 65 ani a completat: "Este nemaipomenit ceea ce se intampla aici, in nici un an parcul nu a aratat atat de bine. Un alt lucru imbucurator este faptul ca au disparut containerele de gunoi care emanau un miros groaznic ". Ne-am continuat plimbarea prin Parcul copiilor, unde situatia nu este nici aici prea schimbata, cu toate ca lucratorii Gospodariei Comunale erau la datorie. Cate un balansoar rupt astepta pe cineva sa-l repare. O data cu repararea acestuia, poate se vor vopsi si leaganele din locul special amenajat pentru jocul copiilor. In rest copii, care se simt aici, in largul lor. Cristina Orbulescu, o fetita de 8 ani ne-a spus: "Imi place sa ma joc aici, este aer curat, culeg flori, ma dau pe leagan, balansoar si pe topogan. Ce imi place cel mai mult este faptul ca este foarte multa liniste ". "E foarte bine pentru ca s-a inceput aceasta campanie, nu numai pentru noi batranii pensionari, ci si pentru copiii care vin aici pentru a se juca", ne-a spus Foltean Virgil, bunicul Cristinei Orbulescu. Nu ne oprim aici si mergem in parcul Europa unde iarba inalta de 10-15 cm isi asteapta si ea randul pentru a fi taiata. Aici lucrurile se cam complica deoarece pe langa iarba netaiata, parculetul special amenajat pentru copii asteapta si el sa fie pus la punct de catre gospodarii urbei. Acest lucru implica vopsirea leaganelor, a balansoarelor si implicit a bancilor, iar in locul pamantului din gropile de nisip ar fi cazul sa fie pus nisipul, atat de indragit si cautat de copii.
Baile termale CARP si-au deschis portile - Virtual Arad News (c)2000Baile Termale CARP si-au deschis vineri, oficial, portile. Cu o fata absolut noua, strandul batranilor pune la dispozitia solicitantilor un pavilion-vane nou si o serie de facilitati, menite sa-i mentina in forma pe bunicii nostri. Noutatile cu care isi intampina Baile Termale CARP clientii sunt cele 20 de vane cu apa termala, un dispensar medical, unde se asigura asistenta medicala pe tot parcursul zilei. De asemenea, un medic specialist va oferi consultatii si tratamente balneo- fizio-terapeutice. La noua baza de tratament, pensionarii pot beneficia de diadinamice, ultra- sunete, calmostim, impachetari cu parafina, sala de gimnastica, kinetoterapie. Noul pavilion permite efectuarea de bai individuale cu serii din ora in ora. Tarifele practicate aici sunt de-a dreptul nesemnificative. Astfel, membrii CARP platesc 1000 de lei si beneficiaza de bazin, sauna, dusuri si garderoba. Pentru membrii CARP, care doresc sa foloseasca vanele, intrarea este de 2000 lei. In acest pret este inclus si tratamentul medical - Pentru persoanele care nu fac parte din CARP intrarea costa 8.000 de lei pentru bazinul inchis sau agrement si 10.000 lei pentru vane. Pentru copii, elevi si studenti intrarea costa 3.000 de lei. O mare neimplinire a celor care, au pus suflet in aceasta lucrare poate fi considerata nepunerea, inca, in functiune a bazinelor de agrement. "Avem probleme cu canalizarea si, de aceea, nu putem folosi, deocamdata, aceste bazine. Pe aceasta cale, facem un apel catre conducerea orasului nostru sa ne ajute in acest sens. Sperand ca am fost auziti si ca vom fi ascultati, le multumim anticipat. In rest, ce pot sa va spun, ati vazut ca avem o noua fata, inclusiv toaletele arata ca-n Occident, iar posibilitatile ce le oferim sunt mult mai variate" - ne-a declarat Vasile Neagu, presedintele CARP Arad.
Francezii au donat o ministatie de epurare a apei pentru sinistrati - Virtual Arad News (c)2000De intii mai, un grup de patru specialisti francezi au pus in functiune o statie (de mici dimensiuni) de epurare a apei, pe care guvernul francez a donat-o, impreuna cu alte obiecte (30 de corturi de 25 mp. fiecare, 240 de paturi, paturi de campanie etc.), totul in valoare de peste 340 de mii franci francezi, romanilor afectati de inundatii. Testarile s-au facut in prezenta a numerosi aradeni aflati la iarba verde, la Cabana Lac, a subprefectului Levente Bognar precum si a conducerii Inspectoratului Apararii Civile, respectiv a maiorului Marcel Lucaciu. Dupa o serie de incercari s-a putut bea, fara nici un risc de infestare, primul pahar de apa potabila din balta Maltaret. Evident, dupa ce lichidul a trecut prin complexa instalatie, montata provizoriu intr-un autocamion de dimensiuni obisnuite. Instalatia va fi montata ulterior dupa cum ne-a asigurat mr. Lucaciu "pe o remorca simpla, pentru a putea fi usor de deplasat acolo unde va fi nevoie de ea, statia epurand 2000 mc. de apa pe ora". Alte ajutoare constand din 74 de corturi, 100 de saci de dormit si 100 de paturi, venind din Slovenia asteapta inca la vama, ne-a declarat aceeasi sursa.
Printul Paul revendica parte din bunurile Casei RegalePrintul Paul de Romania a revendicat, marti, in instanta, cota-parte din bunurile fostei familii regale Hohenzollern. Printul Paul, prin avocatul sau, a solicitat sa se constituie parte in procesul in care Regele Mihai I revendica imobilul din strada I.L. Caragiale din Bucuresti, intrucat cladirea a facut parte din patrimoniul Coroanei. Instanta sectiei a IV a Civila a Tribunalul Bucuresti se va pronunta peste doua zile asupra cererii de interventie formulate de avocatul Teodor Rus, reprezentantul lui Carol Mircea Grigore Hohenzollern, tatal lui Paul. Avocatul Teodor Rus, aparatorul in acest proces al Printului Carol Mircea si al fiului acestuia, a afirmat, la 2 aprilie 1999, ca preocuparea acestora de a se pronunta o sentinta dreapta nu a fost legata "catusi de putin" de pretentii dinastice sau de intentia de a prelua bunuri apartinand Casei Regale, ci exclusiv de intentia de a se restabili un adevar istoric.
La un pas de finala, BC ICIM isi continua antrenamenteleNumele adversarei BC ICIM Arad din finala Campionatului National de baschet feminin se va cunoaste abia asta-seara, dupa incheierea intalnirii cu numarul cinci a semifinalei dintre Rapid Bucuresti si Otelul Livas Targoviste. Dupa disputarea a patru partide scorul este egal, 2-2, fiecare formatie castigand cele doua confruntari sustinute pe teren propriu. Astfel este nevoie de a cincea partida, decisiva, care se va juca, astazi, la Targoviste. Chiar daca nu cunoaste inca numele echipei cu care va disputa finala, BC ICIM Arad pregateste cu maxima atentie confruntarile. din aceasta ultima faza a competitiei. Elevele antrenorului George Mandache au programate doua antrenamente pe zi, unul dimineata si unul dupa-masa. La aceste antrenamente participa toate componentele lotului echipei campioane, inclusiv Ancuta Stoenescu, care are in continuare probleme la genunchiul piciorului drept. Finala programeaza primele doua intalniri la Arad in zilele de marti, 9 mai si miercuri, 10 mai, ambele de la ora 18,30, urmatoarele doua partide urmand sa se dispute pe terenul celei de-a doua echipe finaliste, in zilele de marti, l6 mai si miercuri, 17 mai.

Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}