title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Sambata, 3 iunie 2000

20 de voluntari au adunat fonduri pentru copiii cu TBCFundatia Serviciilor Sociale Bethany Romania a organizat joi, prin programul "Inima buna", o actiune de colectare de fonduri pentru copiii bolnavi de tuberculoza din Arad. 20 de voluntari, studenti ai Universitatii "Aurel Vlaicu" si ai Universitatii de Vest Timisoara, costumati in pelerine rosii, prevazute cu sigla "Inima buna", cutii, sepci si ecusoane, au fost repartizati in cele mai importante zone ale orasului. Din banii adunati, li se va cumpara copiilor izolati de la sectia pneunomologie a Spitalului TBC, un aparat TV. Dl. Cosmin Goian coordonatorul acestei actiuni, ne-a declarat: "Acest tip de actiune, prima desfasurata in Arad, are ca principal obiectiv sensibilizarea si implicarea comunitatii pentru ajutorarea acestei categorii defavorizate social. TBC-ul situeaza Romania pe primul loc in Europa prin numarul de cazuri. Din nefericire, specialistii, datorita conditiilor sociale, estimeaza o crestere a numarului de persoane afectate de aceasta boala. Sunt foarte multumit de tinerii pe care i-am intalnit in Arad, care in pofida sesiunilor de la facultate, s-au aratat deschisi la aceasta actiune de sprijinire a semenilor."
Complexul Ziridava se modernizeaza - Virtual Arad News (c)2000- Domnule director Ionel Dat, care este stadiul lucrarilor de reamenajare a etajului II din complexul Ziridava ?
- Lucrarile decurg normal, in grafic. E o performanta ca in sase saptamani sa amenajam un spatiu de 1290 metri patrati. Totul e bine organizat. Se lucreaza pe trei schimburi, deci si noaptea.
- Ce vor putea cumpara aradenii la etajul II
- TOTUL PENTRU LOCUINTA: decoratiuni interioare, electrocasnice, electrice, obiecte de menaj (portelan, sticla, plastic, inox), mercerie, stofe.
- Cum va fi amenajat spatiul?
- Cumparatorul va avea acces liber la produs, la fel ca la etajul III. Diferentierea raioanelor se va face prin culoarea mobilierului. O fantana arteziana va creea un element de decor inedit la acest etaj. Doresc ca aradenii sa nu mai mearga in Ungaria pentru un comert civilizat, ci sa-l gaseasca la ZIRIDAVA
- Cand veti inaugura etajal II?
- La mijlocul lunii iunie, cu un fond foarte bogat de marfa, pentru care s-au pus la bataie patru miliarde de lei.
- La inaugurare organizati "Marele concurs Ziridava". Care sunt conditiile de participare ?
- Concursul este foarte atragator. Se acorda 128 de premii, in valoare de peste 70 milioane de lei. Comparativ cu alte concursuri similare, fiecare participant are sanse mari de castig. Conditia de participare este achizitionarea unui card (in valoare de 10.000 lei de la orice raion al magazinului. La cumparaturi mai mari de 500.000 lei cardul se primeste gratuit.
- Ce facilitati au cumparatorii ?
- Produsele in valoare de peste un milion de lei se pot cumpara in rate, pentru cei care doresc. La bunurile de folosinta indelungata avansul este 0. Marfurile mai voluminoase sunt transportate gratuit la domiciliu. ZIRIDAVA acorda certificate de garantie pentru produse de folosinta indelungata si pentru incaltaminte.
-Ce inseamna pentru aradeni  Ziridava?
- Adaosuri minime, preturi accesibile oricarui cumparator, un mediu comercial civilizat si servicii ca in Occident. Oricum, ZlRIDAVA este "citadela" comerciala a Aradului.
Ion Varan este noul director la Teatrul de Stat AradDupa amanari si asteptari lungi, ieri s-a decis cine va conduce destinele Teatrului de Stat Aradean. Actorul Ion Varan, directorul interimar al teatrului, a convins comisia de specialitate desemnata ca merita directoratul plin, intrecandu-i pe contracandi datii sai, Dan Antoci si Ovidiu Ghinita. In urma a doua probe, in care candidatii au prezentat un proiect managerial, cuprinzand posibilul reperto riu al stagiunii, raportul autori straini / romani propusi pentru montari, numar de spectacole per stag iune, etc., comisia de speciali tate a hotarat ca Ion Varan a prezentat "un proiect prag matic, realist financiar vorbind si merita, fara discutie, sa ocupe aceasta functie in teatrul aradean ". Comisia - care i-a exami nat pe cei trei candidati a fost formata din: Horea Popescu (regizor), Tiberiu Novac (istoric), Sorin Neamtu (inginer) si Florin Didilescu (profesor, Secretar literar la Teatrul de Stat din Arad).
Aradul a mai primit tramvaie nemtestiCompania de Transport Public Arad a avut o idee geniala pentru a rezolva problemele legate de fluidizarea traficului. Compania a investit intr-o retea de supraveghere video a celei mai aglomerate intersectii din oras, Podgoria, investitie care se dovedeste deosebit de utila. Pentru viitorul apropiat, conducerea companiei are in vedere montarea de camere video si in intersectiile de la UTA si "Boul Rosu". Pe baza informatiilor furnizate de camerele video specialistii companiei decid cum pot interveni pentru fluidizarea traficului, pentru a nu se inregistra blocaje de tramvaie, ceea cc ar provoca neplaceri calatorilor. Ca o noutate, cele cinci tramvaie nemtesti contractate la un pret foarte avantajos pentru aradeni, simbolic, de altfel, au sosit in Arad, ele urmand a fi puse in circulatie in viitorul foarte apropiat. 
La Sala Forum s-a deschis expozitia de pictura a detinutilorIn cadrul programului de terapie ocupationala din Penitenciarul Arad sub indrumarea si coordonarea artistului plastic aradean Mihai Takacs, luni s-a inaugurat, cea de a II a Expozitie de pictura a detinufilor. La aceasta editie, s-au expus lucrari de pictura executate de trei detinuti: Zoltan Koroshegsi, care ieri a implinit 29 de ani, condamnat la 20 de ani inchisoare pentru infractiunea de inselaciune. Zoltan are si un idol in pictura: Leonardo da Vinci. Cel mai mare vis al lui Zoltan este ca atunci cand se va elibera sa fie alaturi de sotia si fiul lui in varsta de un an si patru luni. Un alt vis de al lui este sa-si continuie cariera artistica in pictura si sa reuseasca la Facultatea de Actorie si Cinematografie. Sorin Ciumedean are 34 de ani si are o condamnare de sapte ani din care a executat doi ani si sase luni. Sorin vrea ca atunci cand va iesi din penitenciar sa-si continue cariera aristica. Idolul lui este pictorul Salvador Dali. Cel de-al treilea artist detinut este Zoltan Markus, de 27 de ani, condamnat la patru ani pentru trecere frauduloasa, din care mai are de executat patru luni. Venisajul a fost organizat de Penitenciarul Arad, Fundatia "Takacs", Casa de Cultura a Municipiului Arad, Centru Experimental de Probatiune Arad, Serviciul Umanitar pentru Penitenciare, Delegatia Comisiei Europene PHARE. Vernisajul a fost dechis de Comandantul Penitenciarului Arad, Colonel Marin Bucur care ne-a declarat: " La inceput am fost foarte neincrezator. Acum cand vad ceea ce au realizat acesti tineri sunt efectiv socat, iar acest lucru se datoreaza in primul rand pictorului Mihai Takacs ".
Dacia 2 iunie - 8 iunie Parfum de cedru - (SUA)
Muresul 2 iunie - 8 iunie American Beauty - (SUA)
Arta 2 iunie - 8 iunie - Sala A Mare nebunie in vest - (SUA)
Arta 2 iunie - 8 iunie - Sala B Pasaport spre inchisoare - (SUA)
Progresul 4 iunie Doctor Dolittle - (SUA)

Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}