title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Vineri, 5 mai 2000

Lucian Lagsaghi da explicatii Comisiei de dialog socialComisia de dialog social, condusa de subprefectul Levente Bognar, a primit, ieri, plangerile reprezentantilor sindicatelor. Lucian Lagsaghi, presedintele CNSLR Fratia a tinut sa faca cunoscute mai multe probleme cu care se confrunta muncitorii, membri ai sindicatelor din societatile aradene.
"Sa ii ajutam si pe sindicalistii care lucreaza la patron"
Lucian Lagsaghi a cerut Comisiei de dialog social sa se implice si in cazurile in care sindicalistii din societatile cu capital privat sunt nedreptatiti, amintind aici situatia muncitorilor de la Leoni W.S., cei 170, care au fost disponibilizati pe o anumita perioada de timp.
Prima miscare o fac sanitarii
Cereri nerezolvate au si sindicalistii din sectorul sanitar, care sunt hotarati sa actioneze cat mai rapid. Astfel, in data de 15 mai intre orele 9-11 vor face o greva de avertisment, urmand ca in ziua de 22 mai, ora 7 sa se declanseze greva generala. Situatia din sistemul sanitar este destul de grava, toate spitalele au datorii mari catre furnizori, care au amenintat ca vor sista livrarile.
ARIS asteapta bani de la Bucuresti
Administratorul SC ARIS, Teodor Horga este plecat la Bucuresti. Motivul: obtinerea de fonduri de la Ministerul Industriei si Comertului pentru sustinerea productiei. Acum exista comenzi, oamenii lucreaza, in ultimul timp s-a observat o redresare, mai raman, insa, datoriile la Conel si restanta de avans pe luna mai.
Liderul de sindicat a fost concediat
Anul trecut, liderul sindicatului din Gospodarirea Comunala a fost concediat de catre director. In urma procesului intentat de lider, instanta a dat castig de cauza acestuia, directorul fiind obligat sa-l angajeze din nou, dar intre timp postul pe care il avusese a fost desfiintat si problema a ramas suspendata.
Lipsa de respect fata de "clienti"
O alta nemultumire a lui Lagsaghi, sustinuta si de catre sub-prefect, este legata de felul in care se face accesul in cladirea care adaposteste AJOFP, Directia Muncii si Inspectoratul de munca. Poarta principala a fost inchisa pe motiv ca fluxul de oameni care circula zilnic pe acolo ar deranja functionarii. Astfel, cei care apeleaza la serviciile celor trei institutii trebuie sa strabata un adevarat labirint pana ajung la ghiseul unde au treaba. S-a propus infiintrea unui serviciu de relatii cu publicul, care sa indrume oamenii.
Blocurile de locuinte din Piata Spitalului au fost date in folosinta - Virtual Arad News (c)2000
Municipalitatea nu va da nici un ban, in acest an, pentru constructia de locuinte, urmand sa aloce doar 800 de milioane de lei pentru finalizarea lucrarilor de racordare la retelele de gaz si apa a blocurilor construite anul trecut. In 1999, Primaria a cheltuit 9,6 miliarde de lei pentru construirea unor blocuri in Piata Spitalului si in Alfa. In total, anul trecut, au fost date in folosinta 195 de locuinte din fondul de stat, in timp ce numarul cererilor era de patru ori mai mare. De la inceputul acestui an, Consiliul local a mai repartizat - 73 de locuinte, insa, numarul cererilor este de 771. De mentionat ca, pentru anul in curs, listele cu solicitantii de locuinte nici macar nu au fost deschise.
Doctorul Dinu Heretiu anunta scaderea numarului de bolnavi contagioasiLa Sectia de boli infecto- contagioase a Spitalului Judetean din Arad, din cele 80 de paturi disponibile, doar 41 sunt ocupate. Dupa cum ne-a spus doctorul Dinu Heretiu, seful Sectiei Infecto-contagioase, acum este o perioada linistita, cu putine cazuri. Afectiunile care sunt tratate aici apar periodic. Astfel, hepatita de tip A apare in special toamna, iar cele de tip B si C, apar in mod constant. Infectiunile intestinale, enterocolitele, apar mai mult vara, datorita faptului ca mancarea se altereaza mai repede datorita caldurii, in schimb meningitele apar in sezonul rece, iar trichineloza apare dupa sarbatorile de iarna, cand se consuma mai multa carne de porc decat de obicei. In acest an, numarul cazurilor de meningita a fost mai mare decat de obicei, iar numarul cazurilor de hepatita a fost mai redus decat in ceilalti ani. In cazul in care au contactat o boala de asemenea natura, bolnavii trebuie sa petreaca un timp in spital. Astfel, pentru o meningita se sta minim doua saptamani, iar pentru hepatita, de la zece zile la doua luni, in functie de gravitatea afectiunii.
La Cabana "Las Vegas" Ghioroc - sezonul estival a inceput - Virtual Arad News (c)2000Miercuri-seara intr-o atmosfera excelenta, a avut loc deschiderea oficiala a restaurantului traditional Cabana Ghioroc. Printre invitati am remarcat prezenta reprezentantilor Politiei aradene, a Parchetului, SRI-ului, presei si a primarului Aradului. Pentru atmosfera au participat cei de la Vacanta Mare si solistul Gheorghe Gheorghiu. De mare efect au fost bufetul suedez amplasat intr-un cadru natural cu o atmosfera rustica deosebit de intima, plimbarile cu elicopterul si iesirile cu barca in larg. Restaurantul traditional Cabana Ghioroc a primit invitatii intr-o haina noua sub administrarea unui profesionist in domeniu, dl. Nelu Bulzan. Incepand cu acest an, complexul Ghioroc va fi deschis in toate anotimpurile, oferind aradenilor si nu numai meniuri pe baza de caprior, lopatar, mistret, peste, porc, vita si miel. S-a remarcat absenta "pescarilor" de la Consiliul Local Ghioroc!? Prin bunavointa d-lui Andronic, presa a facut un tur cu unul dintre cele doua elicoptere aflate permanent pe malul lacului Ghioroc. Cei care au spus "buna seara" invitatilor au fost fratii Calin si Cristi Muresan, programul fiind intregit de poantele celor de la Vacanta Mare, recitalul lui Gheorghe Gheorghiu si muzica de petrecere sustinuta de fratii Dragan. Incepand de astazi, la nici 20 de km de oras, aradenii au alternativa petrecerii unor clipe de neuitat intr-un cadru deosebit.
Astazi s-a deschis Strandul - Virtual Arad News (c)2000Odata cu apropierea celui mai fierbinte anotimp al anului, strandul Neptun devine, zi de zi, tinta a mii de aradeni. Inca de saptamana trecuta - cand localurile deschise se puteau numara pe degetele de la o mana, mai ales seara - strandul era asaltat de sute de oameni. Dl. Ovidiu Marian, directorul S.C. Gospodarire Comunala, ne-a spus ca pana acum s-a reusit modernizarea bazinului pentru copii, pavarea aleilor, renovarea grupurilor sanitare si a tasnitorilor. In curs de derulare sunt lucrarile de igienizare, iluminarea intre casute etc. S-a mai reusit montarea podului de pontoane in zona Micalaca III, urmand ca alte cinci pontoane sa fie instalate cel mult intr-o saptamana pe amplasamentele de anul trecut.
Fara muzica lautareasca si discoteci in aer liber
Recent, administratia strandului a avut o intalnire cu agentii economici care au spatii inchiriate, stabilindu-se respectarea unor norme minime de convietuire sociala. Astfel, printre altele, s-a stabilit interdictia de a se difuza muzica tiganeasca pentru ca atmosfera sa nu degenereze. De asemenea, este interzisa organizarea de discoteci in aer liber. Paza si securitatea cetatenilor va fi asigurata de corpul propriu de paza al strandului si, evident, de lucratorii postului de politie de la strand.
Vara cu show-uri
O alta norma stabilita de administratie este cea privind accesul cu autovehiculele in incinta strandului. Astfel, agentii economici trebuie sa respecte orarul de aprovizionare, intre orele 8,00-13,00, iar posesorii casutelor au voie sa intre cu masinile doar in cazul in care transporta mobilier sau se aprovizioneaza. In limita locurilor disponibile se poate folosi si parcarea de la intrare, a carei capacitate a ajuns la 100 locuri. Tarifele raman aceleasi de anul trecut, adica 3000 lei pentru elevi, studenti, handicapati, copii si pensionari, 5000 lei pentru adulti si gratis pentru nevazatori. Buna dispozitie va fi intretinuta, din cate am aflat, si prin cel putin un spectacol pe luna cat si prin alte manifestari de sezon. Una peste alta, putem spune ca la aceasta ora strandul aradean a atins un anumit standard, adica are ceva din ceea ce se cheama aspect comercial. Daca stacheta va cobori sau se va ridica ne vom convinge singuri in viitorul nu prea indepartat.

Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}