title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Luni, 7 august 2000

Mii de aradeni s-au delectat la festivalTimp de trei zile, in incinta strandului "Neptun" s-a desfasurat deja traditionala Sarbatoare a berii Kaiser. Seara de seara, au fost prezenti la eveniment peste 40.000 de oameni - aradeni, timisoreni sau hunedoreni. Organizatorii, West Media Netwok si Siesta Music au reusit sa aduca in fata celor prezenti un spectacol de calitate, bere, artificii si recitaluri de buna calitate sustinute de nume sonore ale muzicii romanesti. Surpriza festivalului a fost prezenta aici, pe malurile Muresului, a cunoscutei formatii Garcia, cunoscute prin piesele de mare succes "Vamonos" si "Bamboleo".
* Vineri seara, cel mai mare succes l-au avut formatiile Pasarea Colibri, Valahia, Ducu Bertzi, Nasu', RO-Mania si, desigur, Andre.
* Fetele de la Andre au venit la Arad cu un avion special pentru a ajunge la timp sa cante.
* Daca in zilele obisnuite - mai ales dupa orele 22,00, 90% dintre cei care vin pe strand sunt tineri, in noptile Festivalului am vazut multe persoane de varsta a doua si chiar a treia.
* Am remarcat totodata prezenta masiva a fortelor de ordine, agenti de paza, jandarmi si politisti. Oricum, se pare c-am avut niste ore linistite din punct de vedere al ordinii si linisti publice, nesemnalandu-se evenimente deosebite
* Ca sa-ti dai seama de amploarea manifestarii nici nu trebuia sa vii la strand. Era de ajuns sa doresti sa-ti parchezi masina, undeva in apropierea falezei. Ghiceai ce-i inauntru...
Instantaneu de la festival
* Un impresar bucurestean, intrebat daca-i place strandul nostru, a raspuns: "Pai, asa ceva nu mai este in Estul Europei!" I-auzi!
* Platoul din spatele scenei - de unde intrau artistii in program - a fost cu certitudine zona cea mai pazita de jandarmi. Gardul instalat ad- hoc era "mai-mai" sa fie daramat de vreo cateva ori.
* Iar daca tot am vorbit de protectie, trebuie sa spunem ca fetele de la Andre au avut nevoie de una speciala. Cand au aparut in culise a trebuit sa se adaposteasca in fundul cortului pentru a scapa de asaltul fanilor si... ziaristilor.
* In serile festivalului, aproape toate terasele au fost umplute pana la refuz.  Asta da, vanzare!
* La un moment dat, in timpul emisiunii "Show cu ecou" - transmis in direct la TV Intersat, vreo patru copilasi s-au ratacit ajungand pe platoul invitatilor. Astia sigur o sa ajunga artisti.
* La sfarsitul primei seri, ca sa treaca pe podul de pontoane, aradenii s-au asezat la rand, ca pe vremuri... Oricum, nu se risca mai mult de-o baita in miez de noapte...
* In cadrul conferintei de presa organizate de West Media Netwok si Siesta au fost prezenti Danielle de la Sueza si Rob Money, intr-un cuvant, GARCIA.
* Solista e brazilianca, Rob e american iar show-man-ul e... iranian. Doar impresarul e german, dansatoarele fiind din Franta. Si totusi formatia e din... Germania!
* Cei de la Garcia s-au simtit excelent in Arad, fiind impresionati de primirea organizatorilor.
Discutii cu invitati la emisiunea "Show cu ecou"* Au fost incantati chiar si de mancarea traditionala servita, apreciind sarmalutele, carnaciorii, tocanita de vitel sau clatitele cu nuca, gem si smantana...
* Interpretul de culoare din GRECIA - ROB MONEY isi va sarbatori astazi, la Arad, ziua de nastere.
* Dupa vizita in tara noastra ei si-au schimbat total parerea despre Romania... La imaginea pe care o aveau in strainatate, se asteptau sa vada o tara primitiva...
* In aceasta toamna, GARCIA va scoate un nou single al carui titlu il pastreaza momentan secret...
* Dupa conferinta de presa, artistii de la GARCIA au fost plimbati prin oras cu doua calesti cu cai si... zurgalai care au starnit curiozitatea aradenilor...
* Ieri, am avut ocazia sa le vedem pe frumoasele de la ASIA, pe K-PITAL, Sonic si Activ. Dj renumiti au facut sa "vibreze" spectatorii aradeni: D J  RADHHO (de la Discoteca Karma - Bucuresti), MC' COMPANY (RIMINI - Italia), DJ GINO MANZOTTI (Germania) sau MC' Sky (alias Calin Costea - Siesta Music). Recitalul celor de la GARCIA a fost superb, iar artificiile de incheiere - care au invadat cerul Aradului spectaculoase. In rest, atmosfera de sarbatoare, multa BERE KAISER si... DISTRACTIE.
La Astra Calatori s-a pornit cu ambitii mariProfilata pe productia de vagoane calatori, uzina din Gradiste a mai avut o tentativa de a fabrica vagoane de marfa inainte de revolutie, in anul 1988. Spunem tentativa, pentru ca dupa circa un an au intrerupt-o. Dupa '89 nu s-a mai pus problema vagoanelor de marfa, care se produc doar la fostul sector I al U.V.A., actualmente Astra Vagoane Trinity. Dupa privatizarea sectorului II, la sfarsitul lunii martie a acestui an, noul actionar majoritar, S.C. XEDOX EXIM SRL, care detine 70% din capitalul social, a readus in discutie problema fabricarii si a vagoanelor de marfa. In acest sens a fost convocata Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor pentru data de 17 august 2000. In cadrul adunarii se va discuta intentia administratiei fabricii de a completa obiectul de activitate cu "Construirea si repararea de vagoane marfa si boghiuri". Francisc Mate, administratorul S.C. XEDOX EXIM SRL ne-a spus: "Pentru ca avem deja destule contracte pentru productia de vagoane calatori ne-am gandit sa producem si vagoane de marfa si boghiuri. In acest sens intentionam sa angajam inca 200-250 dintre muncitorii disponibilizati de la Astra Trinity".
La Banc Post cresc depunerile in valutaMinisterul Finantelor a lansat in aceasta luna o noua emisiune de certificate si obligatiuni de stat in valuta, prin Banc Post si Banca Agricola. Valoarea unui astfel de certificat este de 500 USD si 500 DM. Dobanda este 7,5% pe an, respectiv 5% la o scadenta de 182 de zile; 9% si 5,5% pe an la 366 de zile si 9,5%, respectiv 6% pe an la 547 de zile. Vanzarea acestor certificate a scos la iveala faptul ca - surprinzator ! - aradenii au bani. In ciuda evenimentelor petrecute in ultimele luni pe piata financiar-bancara, bani tot mai sunt. De la Banc Post aradenii au cumparat, in primele trei zile, certificate in valoare de 49.500 dolari si 95.000 marci germane "Sunt conditii avantajoase. Dobanda mai mare decat cea oferita la depozite" spune Leontin Chis, directorul Banc Post Arad. Si la Banca Agricola interes pentru certificatele in valuta exista, chiar daca valoarea celor vandute e mai mica (circa 10.000 dolari si 4.000 DM "Aradenii au venit inca din prima zi. Cu siguranta se vor cumpara in continuare", crede Zorica Marcu, contabil sef al bancii. Certificatele in valuta pot cumparate pana in 29 august.
Si scolile din judet vor fi reparate - Virtual Arad News (c)2000Inspectoratele scolare sunt obligate sa verifice din timp pregatirea unitatilor de invatamant, pentru inceperea, in bune conditii, la 1 septembrie, a anului scolar 2000-2001, conform unui ordin al Ministerul Educatiei Nationale. Conditiile minime impuse de Ministerul Sanatatii pentru acordarea autorizatie de functionare a unei scoli sunt existenta apei potabile din sursa autorizata sanitar, a unui grup sanitar (minim latrina), a unui loc adecvat pentru spalarea mainilor, a dezinfectantelor si a antisepticelor, precum si a unei rampe de gunoi inaccesibila elevilor. Indeplinirea acestor conditii previne aparitia si transmiterea unor boli. Sorin Haiduc inspector scolar general adjunct, ne-a declarat: "Abia am terminat munca legata de capacitate, admitere, mai este a doua sesiune de bacalaureat, astfel ca nu am inceput inca verificarile, dar le vom face. Oricum, fiecare scoala face lucrari de igienizare, in functie de posibilitati." In acest an, probabil in toamna, vor fi demarate lucrari la cladirea Liceului Pedagogic de pe strada Lucian Blaga. Atribuirea lucrarii se va face in urma unei licitatii internationale, proiectul fiind finantat din fonduri de la Banca Mondiala. Se va reface fatada si se va construi un sistem de incalzire bazat pe centrala proprie. Anul viitor, tot din fonduri provenite de la Banca Mondiala, se vor incepe lucrari ample la Liceul Elena Ghiba Birta, iar intr-o alta etapa vor beneficia de fonduri si alte scoli din judet. In ultimii ani, din acest punct de vedere, situatia scolilor aradene este mult mai buna.
Box la Varfurile
Ieri dupa-amiaza, pe prima arena de box privata in aer liber din tara, la Varfurile, s-a desfasurat a III-a editie a Cupei "Silva Lazar". Si pentru ca marele impatimit al sportului cu manusi - Vasile Lazar - un fiu adoptat al comunei, nu isi permite sa coboare stacheta valorii si de aceasta data, gala a fost una internationala. Pe langa sectiile de box din Arad si partea de vest a tarii a onorat cu prezenta si echipa ungara Paks. Pentru ca totul trebuia sa aiba o incununare, dl. Lazar l-a invitat la Varfurile, in acest decor natural de vis, si pe singurul campion olimpic al Romaniei din toate timpurile, Nicolae Linca.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}