title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Vineri, 8 septembrie 2000

Ieri, protestele la IMAR au durat pana la amiazaIeri, la orele amiezii, muncitorii societatii comerciale IMAR S. A. au reluat munca, dupa doua zile de proteste in fata fabricii. Cu toate ca miercuri erau hotarati sa nu accepte oferta conducerii, dupa negocierile de ieri dimineata dintre sindicat si administratie, au acceptat-o renuntand la protest. In aceste conditii, urmeaza ca salariile angajatilor sa fie majorate cu suma de 250.000 de lei pentru luna septembrie si cu inca 150.000 lei, de la 1 octombrie. In plus, tichetele de masa oferite de administratie vor avea valoarea de 28.000 iei, fata de 22.000 cat erau pana acum. Cu aceste bonuri valorice muncitorii vor putea achizitiona alimente de la orice alimentara care are dreptul sa le primeasca, nu numai de la alimentara de pe Calea 6 Vanatori. Din cate am mai aflat de la sindicatul "IMAR", cel putin deocamdata nu se pune problema disponibilizarilor vehiculate la un moment dat pe timpul conflictului de munca. Urmare a negocierilor de ieri dimineata si a intreruperii coflictului de munca, in cursul dupa-amiezii consiliul de administratie al S. C. IMAR S. A. s- intrunit intr-o sedinta extraordinara.
Curtea de Apel a mentinut retrocedarea Castelului de la Savarsin - Virtual Arad News (c)2000Curtea de Apel Timisoara a mentinut, marti, sentinta prin care Regele Mihai a castigat castelul de la Savarsin, informeaza corespondentul MEDIAFAX. Regele Mihai a cerut retrocedarea Castelului de la Savarsin, nationalizat dupa cel de-al doilea razboi mondial, si a obtinut o sentinta favorabila in acest proces in luna aprilie, la Tribunalul.Arad, dar hotararea instantei a fost atacata de Ministerul Finantelor si de Regia Autonoma a Protocolului de Stat. RAPPS a cerut fostului suveran despagubiri in valoare de peste 800 de milioane de lei pentru investitiile si reparatiile efectuate la imobil in perioada in care s-a aflat sub administrarea Regiei. Apelul inaintat de cele doua institutii ale statului a fost judecat, marti, la Curtea de Apel Timisoara si a fost respins. Regele Mihai a primit astfel dreptul de a reintra in posesia domeniului de la Savarsin. Sentinta Curtii de Apel Timisoara poate fi atacata in recurs la Curtea Suprema de Justitie in termen de 15 zile. Castelul de la Savarsin a fost construit ln secolul XVII si, pana in prezent, a fost distrus si reconstruit de mai multe ori. Impreuna cu domeniul sau, castelul a fost, pe rand, proprietatea mai multor familii. In proprietatea regelui s-a aflat din 1943 cand a fost cumparat de la baronul Mircea Mocioni. Dupa nationalizare, in perioada 1948 - 1952, castelul a fost preluat de Ministerul Afacerilor Inteme, cand a amenajat un sanatoriu pentru cadre militare. Apoi a trecut la Ministerul Sanatatii si a functiona ca spital pana in 1967. In aceasta perioada au fost efectuate lucrari de reamenajare si compartimentari ale incaperilor. In 1968, Castelul Savarsin a devenit resedinta de protocol, rezervata pentru Nicolae Ceausescu, care a vizitat domeniul de sapte ori ultima oara in 1979. Dupa Revolutia din 1989, castelul a fost transformat in obiectiv turistic cu regim special.
Vama de interior din Arad ar putea trece la program de lucru de 8 oreDirectorul interimar al DRV, Dan Dragan, doreste reducerea programului de lucru al Vamii Arad, de la 24 de ore, la opt ore. Motivatia lui Dan Dragan este ca in majoritatea vamilor din Romania activitatea se desfasoara "la opt ore", doar eventualele cazuri speciale urmand sa prelungeasca aceasta activitate dincolo de limita celor opt ore. De asemenea, Dan Dragan, numit in functie incepand cu data de 22.08.2000, printr-o nota interna a Directiei Generale a Vamilor, considera ca astfel se pot rezolva si problemele ivite la Aeroport sau Posta, cauzate de lipsa de personal. Insa, ceea ce uita directorul Dan Dragan este faptul ca Vama Arad nu se poate compara cu Vama Cluj, care ar fi fost data drept exemplu in privinta operativitatii derularii activitatilor bancare, fie si din simplul motiv ca in timp ce Clujul este o vama interna, la Arad avem o vama care deserveste un judet de frontiera care este principala poarta a tarii spre vest. Iar faptul ca Dan Dragan a schimbat, in doi ani, cinci functii in diferite Directii Regionale Vamale, nu reprezinta neaparat o calitate. In perspectiva modificarii orarului Vamii Arad, prefectul Ovidiu Nila a convocat o intalnire cu factorii de raspundere atinsi de aceasta decizie.
Campingul din Subcetate ar putea fi privatizat - Virtual Arad News (c)2000In urma cu cateva saptamani popasul turistic Subcetate cunostea forfota premergatoare vizitei unei delegatii de intreprinzatori maghiari. Concomitent cu vizita acestora, administratia campingului vorbea tot mai insistent despre vinderea activelor S. C. Ardealul S. A. Surse din cadrul FPS Arad informeaza ca acestei societati i se intocmeste chiar in aceste zile dosarul de privatizare. Directorul S. C. Ardealul, dl. Imre, este bolnav, astfel ca n-am obtinut un punct de vedere al domniei sale asupra privatizarii iminente a campingului. Un lucru binevenit, in masura in care destinatia popasului va fi pastrata, iar casutele, vilele si celelalte dotari vor suferi o imbunatatire.
Vanatorii cu experienta ii invata pe incepatoriProba "de foc"- saptamana viitoare
Inceput in luna noiembrie 1999, Cursul de Vanatori, organizat de catre Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (A.J.V.P.S.) Arad se apropie de final. Dupa ultima zi de curs, care va avea loc astazi, 8 septembrie, orele 16,00, la Casa de Cultura a Sindicatelor, marti, 12 septembrie, orele 9,00 va fi organizat examenul final. Dupa aceasta proba, candidatii admisi vor obtine dreptul de a se inscrie in randurile vanatorilor aradeni. "La acest curs s-au inscris si au participat 150 de aradeni din tot judetul Arad. Dupa practica facuta pe timpul sezonului de vanatoare din iarna, cursantii au efectuat trageri in poligon si ore de pregatire teoretica in domeniu", a precizat Nicu Deme, directorul A.J.V.P.S. Arad. "Candidatii care nu au dosarul complet nu vor putea participa la examenul de marti. Acestia sunt invitati sa se prezinte la A.J.V.P.S. si la filialele din judet cu buletinul de identitate in vederea completarii dosarelor", a mai adaugat directorul Deme.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}