title

mileniu1.gif (4622 bytes) mileniu2.gif (3780 bytes)

Zile

Ore

Minute

Secunde

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Vineri, 8 decembrie 2000

Presedintele CJA - Caius Parpala a plecat la BruxellesCaius Parpala, presedintele Consiliului Judetean Arad, a plecat ieri, la Bruxelles unde va avea loc reuniunea Agentiilor de Dezvoltare din tarile est-europene. Reuniunea vrea sa lanseze, cu aceasta ocazie, un nou proiect intitulat OPEN. Interesant este ca la reuniune au fost invitate doar sase tari din Estul Europei, printre care nu se numara Bulgaria, dar figureaza Romania. Pentru aradeni invitatia a fost facuta de catre Regiunea Lazio din Italia. Ei spun ca vor sa faca lobby in strainatate special pentru aceasta regiune din care fac parte Aradul si Timisul, adica Regiunea V Vest de Dezvoltare. Regiunea V Vest este cea mai dezvoltata din tara. Regiunea italiana are si o reprezentare pe langa Uniunea Europeana, iar la reuniune va participa si un comisar responsabil al integrarii europene. Caius Parpala a preferat sa onoreze aceasta invitatie, in locul celei de la Helsinki, unde l-a delegat pe Dan Ivan.
Traseele pentru autobuze au fost licitate...Pretul biletelor va fi fixat de administratorii firmelor castigatoare
La sediul Autoritatii Romane Rutiere a avut loc licitarea traseelor pe care vor circula autobuzele destinate transportului public. La aceste licitatii au participat sapte firme de transport auto, dintre care sase sunt firme cu capital privat. Cealalta este Compania de Transport Public, societate subventionata de Consiliul Local Arad. Scopul avut in vedere a fost de a se acoperi cat mai multe zone din municipiu si din judet, in functie de cererile populatiei. La licitatie au fost prezentate 100 de trasee, atat din oras, cat si din judet. In urma ofertelor prezentate, au fost acoperite rutele in proportie de 85 %, ramanand descoperite rute in zona Lipova. Dar se spera ca in curand si aici sa fie stabilite cursele care vor asigura transportul locuitorilor din zona. Noile trasee vor intra in vigoare de la 1 ianuarie. Administratorii firmelor care vor asigura transportul persoanelor pe rutele castigate la licitatie vor stabili orarul de circulatie de comun acord cu locuitorii din zonele respective. Totodata, pretul biletelor va fi stabilit de firmele care presteaza transportul public de persoane. Firmele auto care au castigat licitatia de trasee sunt obligate sa dispuna de baza materiala corespunzatoare obligatiilor ce le revin in urma semnarii contractului de servicii. In plus, aceste firme trebuie sa prezinte onorabilitate, adica administratorii care conduc firma nu au fost condamnati pentru abateri de la regimul comertului si nu sunt supusi executarii silite din cauza datoriilor catre stat. Administratorii trebuie sa faca dovada capacitatii lor profesionale. In acest sens, vor fi testati periodic. Companiile de transport care vor efectua transporturi de persoane pe rutele obtinute in urma licitatiei trebuie sa detina in patrimoniu parc auto sau pot efectua cursele respective cu autobuze inchiriate.
CRCE doreste reprezentanta la AradIn cursul zilei de ieri, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad a primit vizita reprezentantilor Centrului Roman de Comert Exterior, respectiv a sefului de serviciu Actiuni Promotionaie, L. Sticlaru si consilierul aceluiasi serviciu, M. Vintilescu. Scopul acestei vizite, concretizat printr-o intalnire cu rol de seminar in partici- parea agentilor economici aradeni, a fost promovarea exportului romanesc, prezentarea CRCE ca si o informare comerciala, asistenta si consultanta in perspectiva facilitarii comertului si exportului. Instituti publica aflata in subordinea Ministerului Industriei si Comertului din Romania si in stranse legaturi cu diverse organizatii internationale si regionale similare din Europa si din lume, CRCE se intituleaza ca fiind un centru national de promovare a exportului din Romania, ce permite realizarea de studii de marketing si publishing de comert. Cele trei departamente, cel de promovare, documentare-studii si trade point (informare-consultanta) sunt in stransa colaborare, concretizata cu programe de promovare, targuri internationale, actiuni promotionale sau prin ofertele de publicatii de specialitate si Biblioteca CRCE (pusa la dispozitia operatorilor economici romani si straini, institutiilor publice sau chiar universitatilor) cu proiecte de informare si documentare comerciala. "CRCE doreste a promova si a da consultanta pentru cresterea calitatii si a productivitatii la export, in acest sens demarand, cu finantarea Guvernului Elvetiei, programul de promovare SIPPO-EXPO. Pe langa acesta avem un program de promovare a comertului intre tarile din zona balcanica ce a luat amploare tocmai prin organizarea de seminarii, training promotional, a misiunilor economice si participarile comune la targuri si expozitii specializate in tarile din spatiul Est-European " a concluzionat L. Sticlaru. De remarcat este ca, in viitor doreste o reprezentare teritoriala a CRCE in toata tara, pentru a oferi un punct de sprijin al interesului societatilor comerciale romanesti privind informarea precisa si prompta a mediilor de afaceri straine, in special asupra potentialului lor de export, import si cooperare.
Si anul acesta strazile vor fi impodobite cu ghirlande - Virtual Arad News (c)2000Consiliul Local a alocat suma de 300 milioane lei
Municipalitatea s-a gandit sa schimbe in bine modul in care este iluminat orasul, atat pentru apropierea Sarbatorilor, cat si pentru ca ziua este mai mica. Primaria a inlocuit corpurile de iluminat necorespunzatoare si a suplimentat numarul corpurilor de iluminat de pe strazile periferice, unde acest lucru era necesar, montandu-se 2630 de corpuri de iluminat. In acest fel, a crescut si consumul de energie electrica, cu 25% fata de perioada similara a anului trecut. De asemenea, la Palatul Cultural au fost montate proiectoare si becuri halogene, in valoare de aproape 30 de milioane de lei. Bugetul pentru iluminatul public al Primariei a fost suplimentat cu 160 de milioane de lei. Si printr-o hotarare a Consiliului Local Municipal s-au alocat 300 de milioane de lei pentru impodobirea orasului cu ghirlande luminoase si a Bradului de Craciun. Aceasta suma a fost alocata tinandu-se cont de faptul ca din anii precedenti s-au pastrat in magazia Primariei Arad ghirlande luminoase si podoabe de brad care pot fi utilizate si anul acesta, precum si suma alocata la aprobarea bugetului. De asemenea, Primaria a mai primit alte 100 de milioane de lei sub forma de sponsorizare. Si pentru Ajunul Craciunului s-au alocat 70 de milioane de lei pentru organizarea concertelor si artificiilor.
Pretul la paine ramane deocamdata neschimbat - Virtual Arad News (c)2000Singurul produs care nu se va scumpi de Sarbatori va fi painea. Cel putin asa sustin atat producatorii de grau, cat si cei de paine. Practic, nu sunt motive reale pentru ca pretul la grau si, implicit, la faina sa creasca. "Prin acordarea compensatiei de 500 lei la kilogramul de grau, suma suportata de catre bugetul de stat, se va echilibra pretul pietei. Nu sunt motive temeinice pentru ca painea si produsele de panificatie sa fie mai scumpe in perioada imediat urmatoare. In judetul nostru se gaseste grau suficient, deci nu poate fi vorba despre o criza care ar putea afecta pretul graului", ne-a declarat Moise Butar, director adiunct la Directia Agricola Arad. SC Armopan SA a anuntat deja ca nu va scumpi painea, cel putin pana la sfarsitul anului. Si stocul de grau este in mare masura asigurat, astfel ca nu sunt motive ca pretul painii sa fie majorat. Insa, de anul viitor, cei din conducerea Armopan nu pot sa garanteze ca painea si produsele de panificatie vor avea acelasi pret. Asta din cauza pretului la grau care continua sa creasca, cantitatile detinute de producatori fiind limitate. Producatorii de grau spun ca stocurile existente acum sunt mai mici ca anul trecut, iar pretul graului va creste cu siguranta chiar din prima luna a anului viitor.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}