title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Sambata, 9 septembrie 2000

Avram Iancu a fost comemorat la AradLa monumentul lui Avram Iancu a avut loc, ieri, ceremonialul depunerii de coroane cu ocazia implinirii a 128 de ani de la moartea "Craiului Muntilor". Patru steaguri tricolore romanesti au strajuit monumentul. In dimineata zilei de 10 septembrie 1872, "Craiul Muntilor" este gasit mort pe prispa unui cetatean din Baia de Cris. Este inmormantat in 12 septembrie la Tebea, la varsta de 48 de ani. "Traditia de a depune coroane la monumentul lui Avram Iancu din orasul nostru a renascut dupa 1990, "Vatra Romaneasca" fiind cea careia ii apartine initiativa" - ne-a declarat Dan Demsa, muzeograf in cadrul Muzeului Judetean Arad. Un punct muzeal inchinat lui Avram Iancu se afla la Vidra de Sus, in casa natala, inca din anul 1924, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la nasterea lui. A avut loc, atunci, Adunarea Generala a Astrei, Vasile Goldis fiind unul dintre principalii initiatori ai adunarii. Prezent la acel eveniment a fost si regele Ferdinand I.
La ceremonie au participat: Corul Casei de ajutor reciproc a pensionarilor si al veteranilor, formatia de dansuri a Scolii generale nr.1 Arad, un grup de dansatori de la Ansamblul "Doina Muresului" si solistii vocali Aurel Buducan si Alina Amza.
Slujba religioasa a fost oficiata de parintele Iercan.
Directorul Arterm - Doru Campan este nemultumit din cauza noilor scumpiri la calduraPana in momentul actual peste 600 de aradeni au solicitat debransarea de la reteaua de termoficare. Iar pana acum pretul unei gigacalorii era de 230.000 lei... Actualmente pretul gigacaloriei s-a majorat la 350.000 lei. Diferenta pana la pretul de facturare este suportata de catre Consiliul Local Arad. Persoanele care se debranseaza cel mai frecvent sunt cele cu venituri mici: someri, pensionari etc. si este foarte probabil ca debransarile sa se inmulteasca. Potrivit specialistilor in domeniu, din punct de vedere termic debransarea nu este o solutie din punct termic debransarea nu este o solutie prea fericita. Numai ca saracia ii impinge pe tot mai multi aradeni sa recurga la aceasta solutie disperata. Foarte suparat din cauza acestor noi scumpiri la caldura era si directorul general al S.C. Arterm S.A. Arad - dl. Doru Campan: "Noi suntem alaturi de cetateni si ii intelegem ca sunt nemultumiti datorita acestor majorari. Din pacate ordinele vin de sus, de la Guvern..."
S.C. Zahar S.A. a fost inselata la plata zaharuluiPolitistii aradeni au terminat cercetarile in cazul lui Groza Luca Calin Adalbert, 44 ani, din Caransebes. In calitate de administrator al S.C. Anca Mary Exim SRL, al carui asociat unic este, Groza a emis catre S.C. Zahar S.A. Arad, 13 file de CEC false. Groza a cumparat S.C. Anca Mary Exim SRL in cursul lunii august 1999. In -luna martie a aceluiasi an Groza Luca Calin intrase in interdictie bancara pentru faptul de a fi emis o fila CEC in valoare de circa 200.000.000 lei pentru care nu avea disponibil de plata in cont. Datorita unor disfunctionalitati in desfasurarea unor activitati comerciale, S.C Anca Mary Exim SRL intra in imposibilitate de plata. In aceasta situatie Groza il roaga pe Dumitrescu Constantin, o mai veche cunostinta a sa, sa-i identifice o sursa de la care poate achizitiona marfa la un termen de plata rezonabil. Dumitrescu, dupa cateva zile, ii spune lui Groza ca a gasit ceea ce cauta: S.C. Zahar S.A. Arad, unde acesta trebuie sa se prezinte pentru incheierea unui contract de vanzare-cumparare. Zis si facut, Groza se deplaseaza la S.C. Zahar S.A. Arad unde incheie un contract pentru achizitionarea a 100 tone zahar in numele S.C. Florina SRL Craiova. Pentru activitatile comerciale desfasurate in numele acestei societati, Groza avea o procura data de Rutu Virginica, care si ea se afla intr-un impas financiar. Zaharul a fost livrat iar plata facuta conform intelegerii. Astfel, Groza castiga increderea celor de la S:C. Zahar S.A. care in luna noiembrie incheie un nou contract cu acesta, de asta data pentru cantitatea de 500 tone zahar livrabil in perioada noiembrie-decembrie 1999. Pentru ca Groza nu a dorit sa faca deplasari pentru fiecare livrare de zahar la Arad, l-a imputernicit pe Dumitrescu Constantin sa inmaneze unui reprezentant al unitatii furnizoare 14 file CEC completate doar in ceea ce priveste beneficiaml, semnate si stampilate de Groza, file ce urmau sa fie folosite conform intelegerii contractuale. In prima perioada filele CEC introduse in banca au fost onorate la plata, dar ulterior, datorita unor probleme personale aparute in activitatea lui Groza, acesta nu a mai putut achita contravaloarea zaharului primit iar S.C. Zahar S.A. Arad, introducand filele CEC in banca, a constatat ca se refuza plata acestora. Intreaga cantitate de zahar pe care Groza a primit-o a fost valorificata, incasandu-se suma de 1.627.000.000 lei, bani pe care insa Groza i-a folosit pentru acoperirea altor cheltuieli ale firmei ...
Un nou lot de tramvaie a sosit din GermaniaIn cursul zilei de miercuri, au ajuns in Arad 11 tramvaie achizitionate, de catre Compania de Transport Public Arad, din Germania. Acestea au fost transportate cu trenul, iar descarcarea a fost efectuata in cursul zilei de joi. Petru Cuvineanu, directorul tehnic al Companiei, ne-a declarat: "Am adus din Germania 11 vagoane de tramvai, de capacitate mare, din zona bazinului Ruhr. Acestea au fost achizitionate la preturi convenabile, noi beneficiind si de anumite facilitati oferite de catre Guvernul german. Pregatirea unui tramvai, pentru a fi pus in circulatie, dureaza intre o saptamana si zece zile, astfel ca toate cele 11 tramvaie vor fi puse in circulatie pana in luna decembrie."
Muresul a crescut cu 30 de centimetri - Virtual Arad News (c)2000Previziunile meteorologilor, valabile pentru aceste zile, nu sunt prea incurajatoare pentru autoritaile locale din mai multe judete. Ba mai mult, in amonte de Mures, mai ales in curbura Carpatilor, s-au inregistrat precipitatii care au depasit, pe alocuri, 25 de litri pe metru patrat. In aceste conditii, Muresul a crescut in judetul nostru cu 30 de centimetri, dar situatia nu este alarmanta. De la dispecerul de serviciu al Apelor Romane, din cadrul Sistemului de Gospodarire a Apelor Arad, am aflat: "Ultimele date inregistrate in perioada secetei au indicat faptul ca raul Mures are o adancime de 40 de centimetri. Dupa ploile inregistrate azi noapte, Muresul a crescut cu 30 de centimetri. Situatia este sub control, dat fiind faptul ca ar trebui si ne ingrijoram cand Muresul ajunge la peste 450 de centimetri." Celalalt rau important care strabate o buna parte a judetului Arad - Crisul Alb - se afla, de asemenea, intr-o usoara crestere. Insa, hidrologii aradeni ne-au informat ca se afla sub nivelul normal (-31 centimetri). Pentru ca riscul de inundatii sa existe, ar trebui ca, timp de trei saptamani sa ploua incontinuu.
Dacia 8 septembrie - 14 septembrie Misiune imposibila 2 - (SUA)
Muresul 8 septembrie - 14 septembrie Tanar student inchiriez organe - (SUA)
Arta  8 septembrie - 14 septembrie- Sala A Sapte ani in Tibet - (SUA)
Arta  8 septembrie - 14 septembrie- Sala B Lumea e prea mica - (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}