title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Joi, 11 mai 2000

Emanoil Voicu se prezinta aradenilorEmanoil Voicu, candidatul Partidului Democrat la Primaria Aradului, doreste sa aduca in administratia locala un suflu nou, in concordanta cu aspiratiile si pretentiile municipiului nostru. Dincolo de lupta electorala, obiectivele lui Emanoil Voicu, care coincid, de altfel, cu cele ale organizatiei judetene ale Partidului democrat, vizeaza clar trecerea Aradului spre o treapta superioara celei existeate, spre a aspira cu temei spre un oras cu adevarat european.
- Domnule Emanoil Voicu, ce v-a determinat sa optati pentru candidatura la functia de primar al municipiului Arad
- In primul rand, doresc sa specific faptul ca vreau sa muncesc pentru comunitate. Aceasta dorinta este independenta de situatia financiara. Eu nu urmaresc sa ma imbogatesc in urma functiei de primar. Functia de primar nu este pentru mine un obiectiv care sa conduca la imbogatire. Prin mine, doresc ca Aradul si implicit cetatenii municipiului sa prospere.
- Cu ce argumente veniti in sprijidul candidaturii dumneavoastra?
- Consider ca Aradul poate fi gospodarit mult mai bine ca si pana acum. Toata lumea spune ca Aradul trebuie sa fie un oras european, dar de fapt Aradul este un oras european. Datoria primarului este de a face acest oras sa aibe toate utilitatile pe care le au orasele din Uniunea Europeana. Caracteristica principala a Europei, si implicit a civilizatiei este de a indrepta toate actiunile catre cetateni. Acesta este lucrul care a lipsit pana acum Aradului. Eu voi orienta activitatea primariei spre acest scop, pentru ca Primaria sa fie a cetateanului. Legatura primarului cu cetatenii nu va fi facuta doar in campania electorala. Apropierea intre cetatean si administratia locala trebuie sa fie permanenta.
-Ce va recomanda pentru ocuparea functiei de primar?
- Am demonstrat ca pot indeplini o functie administrativa. Am fost primul viceprimar al Aradului, dupa Revolutie. Am organizat primele alegeri libere in Arad, in conditiile in care legislatia referitoare la alegerile locale practic nu exista. In plus, in activitatea profesionala am dovedit calitati de bun manager. In acest sens imi stau marturie realizarile de la IMAR sau de la firma mea. In plan politic, reprezint un partid care s-a dovedit pragmatic tot timpul. Partidul Democrat a demonstrat implicare in realizarile orasului nostru, fie ca a fost vorba de centura, Aeroport sau statia de epurare.
- Cu ce noutati veti veni? Care sunt obiectivele primordiale ale dumneavoastra, cand veti ajunge primar al Aradului?
- Prioritatile de utilizare ale taxelor locale trebuiesc dirijate astfel incat fiecare cetatean al Aradului sa vada la ce se folosesc banii. La el pe strada, la el in cartier, in tot orasul. In plus, am niste obiective care sunt primordiale pentru orisice primar. Afirm ca eu pot rezolva aceste probleme care reprezinta pentru Arad trecerea de la un oras care lancezeste la un oras activ, un oras care este gata sa faca pasul spre Europa civilizata, spre acel standard amintit in toata tara. In principal ar fi vorba de canalizarea eficienta si amplasarea unor statii de pompare a apei pluviale in cartierul Bujac, cat si sprijinirea celor afectati de inundatii, pentru refacerea gospodariilor, realizarea urgenta a unei gropi de gunoi ecologice, cat si realizarea unui nou concept de, colectare a resturilor menajere, extinderea si modernizarea retelei de canalizare, finalizarea cu apa a intregului municipiu. De asemenea, nu pot fi excluse dintre proiecte nici reorganizarea activitatii primariei, acordarea de terenuri catre Agentia Nationala de Locuinte, construirea de locuinte sociale, sistematizarea circulatiei in Arad sau construirea de locuinte sociale sunt tot atatea prioritati pentru municipiul nostru.
- Sunteti reprezentantul unui partid care s-a remarcat in actuala guvernare. Ce va reprezinta si ce reprezentati in acest partid?
-  Cum am mai spus, Partidul Democrat se remarca printr-o politica pragmatica, dar si eficienta, demonstrata si cu prilejul guvernarii. In plus, Partidul Democrat este un partid care lucreaza in echipa. Stiu si vreau sa muncesc alaturi de echipa mea, sa motivez oamenii si munceasca spre binele tuturor. Aradul are oameni valorosi. Si ne mandrim cu aceste valori si sa-i promovam in continuare pe cei mai valabili dintre noi. Consider ca ma regasesc in acest partid si, de asemenea, sunt reprezentativ pentru Partidul Democrat.
- In final, ce mesaj aveti catre electoratul aradean?
- Nu consider ca trebuie sa impresionez electoratul aradean prin proiecte pe care nu le pot realiza. Tot ceea ce am afirmat este realizabil, cu conditia unei gestionari eficiente a aparatului administrativ. Nu sunt un om care face minuni, dar pot sa asigur electoratul ca voi fi un primar in slujba comunitatii Contez pe votul aradenilor
Reprezentantul Iptana prezinta variante pentru Zona Cargo AradComisia tehnico-economica a Consiliului Judetean Arad s-a intrunit, ieri, pentru avizarea studiului de fezabilitate al Zonei Cargo (Aeroportul Arad), studiu ce a fost intocmit de institutul de proiectari bucurestean Iptana. Reprezentantul proiectantului a prezentat trei variante pentru construirea terminalului Cargo, comisia tehnica oprindu-se asupra primeia, date fiind costurile reduse de productie(82 de miliarde de lei). O buna parte din fondurile necesare acestei investitii - de anvergura pentru Arad - au fost asigurate prin programul Phare (2 milioane de Euro), restul urmand sa fi suportate de catre CJA, din contributie proprie (500 de mii de Euro). Dupa ce toti cei de fata au cazut de comun acord asupra optiunii primei variante, Romulus Tasca a propus comisiei tehnico-economice sa treaca la observatiile privind acest studiu. Fiecare membru a comisiei a intors pe toate fetele caracteristicile tehnice si de cost ajungandu-se la concluzia ca banii sunt prea putini pentru ca investitia sa capete finalitatea dorita. "Dupa toate corecturile Coasiliului judetean si ale coordonatorului de proiect, suma totala (82 miliarde lei poate scadea, in procesul de etapizare, cu pana la 15 miliarde de lei, iar ca reducere a tuturor investitiilor cu pana la 10% din intreaga valoare" - a afirmat presedintele comisiei. Romulus Tasca. Pana in 30 iunie (data limita de intocmire a proiectului de executie si a caietului de sarcini), Iptana trebuie sa aduca acele completari propuse de comisia tehnica, pentru a se intocmi documentatia de executie.
CCIA face instruirea agentilor economiciCamera de Comert, Industrie si Agricultura Arad continua seria activitatilor care se adreseaza agentilor economici, in scopul de a le inlesni cunoasterea legislatiei. Astfel, incepand cu data de 16 mai 2000, CCIA organizeaza un curs cu tema:  "Instruirea agentilor economici privind bugetul asigurarilor de stat si bugetul asigurarilor sociale de sanatate ". Cursul are o durata de 45 de ore si prezinta cadrul legal si legislatia aferenta privind drepturile si indatorile agentilor economici, fata de Directia Generala a Muncii si Protectiei Sociale, Agentia Judeteana pentru Ocupare si Formare Profesionala si Casa de Asigurari de Sanatate. In cadrul cursului vor fi abordate subiecte referitoare la: constituirea fondului pentru CAS, declararea si plata obligatiilor; probleme de CAS, pensie suplimentara; baze de calcul, termene de plata; drepturile saloriatiilor in raport cu obligatiile achitate; modalitati de control ale organelor fiscale abilitate; prezentarea modului de intocmire a declaratiilor lunare conform HG 1993/1997 si multe altele deosebit de interesante si necesare. Inscrierile se pot face la departamentul invatamant al CCIA.
Noul director al Crucii Rosii aradene este Iudita CuvineanuConducerea Crucii Rosii Arad s-a schimbat, de luni. In locul lui Gheorghe Constantin, care a detinut aceasta functie timp de 25 de ani, si care s-a pennsionat, functia a fost preluata de Iudita Cuvineanu. Aceasta a castigat dreptul de a conduce filiala locala in urma unui concurs organizat in 11 aprilie. Principala problema cu care se confrunta Societatea de Crucea Rosie din Arad este lipsa fondurilor, acestea fiind asigurate doar din cotizatiile membrilor, donatii si sponsorizari. Principalele obiective ale noii conduceri sunt: educatia sanitara a tineretului, organizarea concursului "Sanitarii priceputi" si ajutarea copiilor nevoiasi. De asemenea, pe langa filiala locala functioneaza o scoala de surori de Cruce Rosie. Acestea, de saptamana viitoare, va incepe efectuarea practicii in Spitalul Judetean.
Florin Banescu are probleme cu cainii vagabonziStatisticile arata ca, in judetul Arad, numarul persoanelor muscate de caini, in ultimele trei luni, a crescut alarmant. Situatia este ingrijoratoare, mai ales ca, o data cu venirea caldurii, agresivitatea cainilor sporeste, lucru care reiese si din statisticile anilor anteriori. Florin Banescu, directorul D.S.P., este de parere ca aceasta situatie s-ar putea rezolva macar partial: "Ar rebui gasita o modalitate de a elimina cat mai multi caini, iar restul sa fie ingrijiti de asociatiile care se preocupa de protectia animalelor." Desigur ca in aceasta problema intervine si latura umana, lucru care face extrem de sensibila rezolvarea ei. Modalitatea de eliminare a cainilor vagabonzi face la ora actuala obiectul disputelor dintre asociatiile pentru protectia animalelor si autoritatile competente in rezolvarea acestei situatii. In concluzie, la problemele salubritatii, sau mai bine zis insalubritatii judetului nostru, la faptul ca in Arad dar si in celelalte localitati rampele de gunoi autorizate pot fi numarate pe degetele unei singure maini, se adauga acum si cea a cainilor vagabonzi.

Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}